Gemeente Leiderdorp

Gemeente Leiderdorp

Gemeente Leiderdorp is op zoek naar een

Wabo Vergunningverlener/Bouwplantoetser

36 uur, max. € 3.929,- (schaal 9, aanloop schaal 8)

Wat zijn de werkzaamheden?

Als Wabo vergunningverlener / bouwplantoetser behandel jij vergunningaanvragen van begin tot eind. Je toetst indieningsvoorwaarden op volledigheid, bewaakt termijnen en toetst inhoudelijk aan relevante regelgeving. Dit doe je niet alleen, jij bent de schakel tussen aanvragers, eigenaren, architecten en adviseurs. Naast contact met de betrokken partijen voer je af en toe een vooroverleg en ben je behulpzaam bij de voorbereidingen van nieuwe vergunningaanvragen. Verder worden zienswijzen door jou behandeld, deze zienswijzen worden betrokken in het besluit ter voorkoming van bezwaarprocedures. Ten slotte stel je het besluit op en verleen je de omgevingsvergunning.

Voor deze functie is de gemeente Leiderdorp op zoek naar een enthousiaste starter of iemand met ervaring binnen de vergunningverlening. Op zoek naar een nieuwe uitdaging en heb je affiniteit met bouw en techniek? Ook dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! Op de werkvloer is begeleiding en coaching aanwezig voor het aanleren van de werkzaamheden en te groeien binnen de gemeentelijke organisatie.

Wat neem je mee?

 • Minimaal mbo-4 of hbo werk- en denkniveau.
 • Affiniteit met bouw of techniek en enthousiasme om je hierin te blijven ontwikkelen. We zijn op zoek naar iemand met kennis en ervaring, maar als je aantoonbaar opleidbaar bent voor deze functie zijn we ook geïnteresseerd.
 • Kennis van Wabo-procedures, het Bouwbesluit, de Woningwet en verdere relevante toetsingskaders, waardoor je inzetbaar bent op alle stappen in het vergunningenproces.
 • Een flinke dosis enthousiasme voor het werken binnen een gemeentelijke organisatie.
 • De flexibiliteit om je naast je werkzaamheden ook enige tijd per week in te zetten voor resultaatteamgericht werken.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende en afwisselende baan. Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring en opleiding tussen de minimaal € 2.411,- (aanloopschaal 8) en maximaal € 3.929,- bruto (schaal 9).
 • Naast salaris ontvang je Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is 17,05% van je salaris en is opgebouwd uit een vakantietoelage, eindejaarsuitkering en een levensloopbijdrage.
 • Een werkweek van 36 uur. We zijn een voorstander van een goede balans tussen werk en privé. Je wordt vrijgelaten in je tijdsindeling en een thuiswerkdag is mogelijk.
 • Een klantgerichte en op resultaatgerichte, informele werksfeer. Met een open cultuur van vrijheid, zelfontplooiing en vraaggestuurd werken, die toegankelijk is en stimulerend werkt.
 • Je zit bij ons aan het stuur van je eigen ontwikkeling. Houd je van workshops en korte cursussen? Dan kan je kiezen uit een breed aanbod van onze “Academie71”. Indien jij je wil verdiepen en verbreden in de gemeentelijke organisatie kan je gebruikmaken van de beschikbare opleidingsbudgetten. 

Enthousiast geworden over deze functie?

 • We zien je sollicitatie graag uiterlijk 15 december 2019 tegemoet. Let op: sollicitaties worden alleen in behandeling genomen als ze binnen komen via het online sollicitatieformulier.
 • Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Steven Assenberg of Richard de Graaf, via 071 - 545 8500.
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met de Servicedesk HRM, via 071 - 516 7400.

Extra informatie

 • Wij hanteren de volgende sollicitatiecode.   
 • Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.

Werken in een resultaatteam:

Het resultaatteam Bouwen en Wonen bestaat uit zes medewerkers binnen het taakveld Wabo. Dit zijn twee vergunningverleners, een toezichthouder, een handhaver, een beleidsuitvoerder en een allround medewerker. Resulttaatteamgericht werken betekent dat werkzaamheden breed worden opgepakt, problemen worden aangepakt (en opgelost) en uitdagingen worden aangegaan om het beste resultaat te bereiken.

Naast de functiegerelateerde werkzaamheden van individuele teamleden heeft ieder resulttaatteam aanspreekpunten op het gebied van communicatie, ICT, privacy, bestuur, financiën en HRM. Daarnaast vindt regelmatig overleg plaats over organisatorische zaken binnen het team. De gemeente biedt opleidingen en cursusmogelijkheden aan om je hierin verder te ontwikkelen.

Over gemeente Leiderdorp:

Leiderdorp is een dorp met ruim 27.000 inwoners tussen stad en land. Aan de westzijde ligt Leiden, de andere delen van het dorp grenzen aan het Groene Hart. Leiderdorp is goed bereikbaar, heeft een prettig woonklimaat en een goed voorzieningenniveau. De gemeente Leiderdorp wil de komende jaren nog meer inspelen op de behoefte van inwoners, instellingen en ondernemers.

In 2017 hebben wij onze organisatie anders ingericht, zodat we de verbinding met de inwoners beter kunnen maken en samen met hen aan de opgaven kunnen werken. We hebben dan ook zelfsturing binnen de organisatie geïntroduceerd. Zo vergroten we het eigenaarschap van de individuele medewerker en het mede–eigenaarschap van de medewerkers onderling. We werken in teams die beleid, beheer en uitvoering verbinden, om de integraliteit te vergroten. We zoeken de verbinding met de inwoners in het dorp en werken aan opgaven in resultaatteams. Hiervan maken ook inwoners, ondernemers en instellingen deel uit. Hierbij maken we gebruik van de energie en het talent in het dorp en stimuleren we het mede-eigenaarschap.

Om te werken binnen de gemeente Leiderdorp en je functie goed en met plezier uit te kunnen oefenen heb je de volgende persoonlijke kenmerken en kwaliteiten in huis:

 • Met een flinke dosis behulpzaamheid, nieuwsgierigheid, respect, vertrouwen, flexibiliteit, verantwoordelijkheidsgevoel en eigenaarschap ben je goed toegerust om succesvol te werken binnen onze organisatie.
 • Je doet je werk met lef en bevlogenheid.
 • Je bent pro-actief en zet je talenten doelgericht in voor het team en de resultaten.
 • Je bent niet bang om initiatief te nemen en je in te zetten voor de organisatie, je bent bereid om naast je functie andere rollen op je te nemen.
 • Je bent klantgericht.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
Vacaturetype / functietype
Vast contract, onbepaalde tijd
Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
15-12-2019
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiderdorp
Contactpersoon
Richard de Graaf
tel. 071 545 8500 Steven Assenberg
tel. 071 545 8500