Allround medewerker burgerzaken

32-36 uur, maximaal € 4.244,00 bij 36 uur (schaal 8)

WAT GA JE DOEN ALS ALLROUND MEDEWERKER BURGERZAKEN? 
Wij spelen in op de behoefte van inwoners, instellingen en ondernemers. We laten ons daarbij leiden door de vragen, die komen vanuit onze omgeving. We bieden service en verstrekken producten en informatie van en over de gemeente. Zaken zoals reisdocumenten, vergunningen, afvalinzameling, groenonderhoud, bestemmingsplannen en verkeersaanpassingen zijn daarmee dagelijkse begrippen.   

De gemeente Leiderdorp heeft, door de aanwezigheid van een regionaal ziekenhuis, een grote Burgerlijke Stand (ca. 1700 geboorte- en 600 overlijdensaangiften per jaar). Van onze collega’s vraagt dit om precisie, kennis, sterke schriftelijke én communicatieve vaardigheden en de kunst om snel en goed te kunnen schakelen. Als allround medewerker Burgerzaken speel jij dus een cruciale rol! In deze allround functie ligt het accent op de Burgerlijke stand, IPR & Naturalisaties en Opties.  

Je voert alle werkzaamheden m.b.t. dit vakgebied uit en je bent voor je collega’s aanspreekpunt voor complexe Burgerlijke Stand- en IPR-casuïstiek. Je beoordeelt buitenlandse brondocumenten en behandelt verzoeken tot naturalisatie en optie. Samen met een collega coördineer en plan je de huwelijken en partnerschapsregistraties en ben je aanspreekpunt voor de Babsen van de gemeente. Je voltrekt kosteloze huwelijken. Wat doe je verder binnen deze functie?  

 • Je bewaakt de kwaliteit van de Burgerlijke Stand.  
 • Alle voorkomende baliewerkzaamheden en overige werkzaamheden op het werkterrein, zoals het behandelen van aanvragen en mutaties m.b.t. de BRP. 
 • In voorkomende gevallen participeer je in projecten. 

DIT BEN JIJ 
Jij bent een inspiratie voor je team. Met jouw enthousiaste, klantgerichte instelling maak jij graag het verschil en daarmee ben jij de perfecte match voor onze organisatie. Je bent flexibel en stressbestendig en werkt zorgvuldig en oplossingsgericht. Met jouw nieuwsgierige, behulpzame karakter en respectvolle benadering, straal jij het gewenste vertrouwen uit zowel naar onze klanten als naar jouw collega’s. Je doet aan zelfreflectie om zo met succes te kunnen samenwerken en om feedback te kunnen geven en ontvangen wanneer nodig. Daarmee onderschrijf jij de filosofie van onze mooie gemeente. 

Met deze kenmerken en kwaliteiten ben je iemand die bij onze cultuur en onze organisatie past. Daarnaast neem je de volgende kennis en ervaring mee: 

 • Hbo werk- en denkniveau. 
 • Een afgeronde opleiding BOBZ of MLO-Burgerzaken of een vergelijkbare opleiding. 
 • Minimaal 3-5 jaar ervaring met complexe burgerlijke stand en IPR-casuïstiek en alle processen van de burgerlijke stand. 
 • Ervaring met Key2 burgerzaken/Portaal Burgerzaken is een pré.  

Voor deze vacature zijn wij op zoek naar een collega met kennis en ervaring van complexe burgerzaken casuïstiek. Kandidaten zonder relevante opleiding en ervaring worden daarom niet meegenomen in de selectieprocedure. Het heeft dan ook geen zin om te solliciteren als jouw profiel niet aansluit op bovenstaande voorwaarden. Twijfel jij of jouw profiel voldoende aansluit? Bel dan gerust om dit met ons te overleggen.   

ONS TEAM 
Ons team burgerzaken werkt gericht samen om de klant centraal te zetten. Onze dienstverlening wordt bepaald door de vraag van de klant. Het Serviceplein (klantcontactcentrum) is de ingang voor vragen van inwoners, ondernemers en instellingen en biedt service bij het verkrijgen van alle producten (zoals reisdocumenten en vergunningen), diensten (onder andere afvalinzameling en groenonderhoud) en informatie van/over de gemeente bijvoorbeeld bestemmingsplannen en (tijdelijke) verkeersaanpassingen. Het Serviceplein bestaat uit de teams Burgerzaken en Klantcontact.   

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE FUNCTIE? 
Wat maakt deze functie zo uitdagend? Teamleider Yvonne vertelt je hier graag meer over: “Door de hoeveelheid van producten, diensten en ontwikkelingen is geen dag hetzelfde bij burgerzaken. Of het gaat over de verantwoordelijkheid van hoge kwaliteit van de informatievoorziening of over onze mensgerichte dienstverlening en digitalisering er valt altijd iets te leren en verbeteren aan de efficiëntie van onze processen.’’  

DIT KRIJG JIJ 

 • Ons aanbod is een uitdagende en afwisselende functie met een salaris van max. € 4.244,00 (schaal 8) bij een 36-urige werkweek. Verder hebben we voor jou:  
 • Een jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband bij goed functioneren. 
 • Informele werksfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners. 
 • Je zit bij ons aan het stuur van je eigen ontwikkeling. Hou je van workshops en korte cursussen? Dan kan je kiezen uit een breed aanbod van onze ‘Academie71’. 
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% boven op jouw salaris (inclusief vakantiegeld) en in te zetten voor verschillende doelen, waaronder extra salaris of verlof. 
 • Werken in een modern gemeentehuis, wat goed bereikbaar is met het OV, maar ook met de mogelijkheid om je auto te parkeren. 
 • Surface en mobiele telefoon krijg je in bruikleen.  

ENTHOUSIAST GEWORDEN?  
We zien je sollicitatie graag zo snel mogelijk tegemoet! Deze vacature staat voor een langere periode uit. Tussentijds zullen wij de reacties in de gaten houden. Zien wij een mogelijke match dan nodigen wij je zo snel mogelijk uit. Wij sluiten de vacature zodra de juiste match gemaakt isHeb je naar aanleiding van deze vacature vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij vertellen je graag meer over deze leuke uitdaging. 

 • Voor meer informatie over de werkzaamheden kun je terecht bij Yvonne Zandee, teamleider, via 06 - 8192 5233. 
 • Voor vragen met betrekking tot het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Bianca van der Weide, corporate recruiter, via 064348 6757. 

 
GEMEENTE LEIDERDORP stimuleert de kennis van onze inwoners, instellingen en ondernemers. Wij werken bevlogen en zijn behulpzaam. Onze nieuwsgierige instelling biedt ruimte om met oplossingen te komen. Zo kan iedereen tot bloei komen. Vertrouwen en verbinding zijn altijd ons vertrekpunt. We luisteren en handelen vanuit sterke betrokkenheid bij onze omgeving. Op onze polders zijn we bijzonder trots, we willen die voor iedereen in de regio beter toegankelijk maken. Vanuit een energieke en toegankelijke zelforganiserende werkomgeving is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en nieuwe kansen. Wendbaar en flexibel werken zit ons in het bloed waardoor we met een open en kritische blik onze dienstverlenende taken kunnen volbrengen. We moedigen nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen aan. Initiatieven met lef. Mede daarom wonen, werken en leven mensen hier graag. Onze ambitie is actief verbinden en blijvend vernieuwen in een kansrijke omgeving. 

 

We zoeken mensen die ons daarbij helpen. Mensen met een hart voor dienstverlening en maatschappelijke betrokkenheid. Want die maken het verschil. 

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Parttime
Sluitingsdatum
31-12-2024
Type
vacature
Locatie
Leiderdorp
Contactpersoon
Yvonne Zandee
mobiel 06 8192 5233