Gemeente Zoeterwoude

Gemeente Zoeterwoude

Senior beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling

34 uur, max. € 5.621,00 (schaal 10A)

Wil jij een cruciale rol spelen in het vormgeven van het ruimtelijk beleid van Zoeterwoude? Bij ons kan dat!

WAT GA JE DOEN ALS SENIOR BELEIDSMEDEWERKER RUIMTELIJKE ONTWIKKELING?
Wij zijn goed voorbereid gestart met de Omgevingswet. Het participatiebeleid, de omgevingsvisie en beleid voor afwijkingen in het buitengebied zijn vastgesteld. Het tijdelijke omgevingsplan staat op het omgevingsloket. Voor het landelijk gebied zijn we gestart met het opstellen van een omgevingsplan. Ondertussen blijft ‘de winkel open’. De reguliere werkzaamheden gaan gewoon door. Dan kan je denken aan vergunningverlening en afhandeling van aanvragen. Maar ook  bestemmingsplannen die voor 2024 in procedure zijn gebracht. En het adviseren op afwijkingen op het omgevingsplan voor ruimtelijke projecten. Daarom zijn we op zoek naar jou!

In deze zelfstandige en uitdagende functie houd jij je bezig met alle onderdelen van ruimtelijke ordening. Je stelt samen met je collega’s het ruimtelijk beleid op en adviseert ons bestuur, initiatiefnemers en inwoners over dit beleid. Je beoordeelt en adviseert bij (concept) aanvragen, begeleidt buitenplanse omgevingsplanprocedures en gaat aan de slag met (wijzigingen en actualisaties van) het omgevingsplan.

Daarnaast vertegenwoordig je ons in de regio en ondersteun je vanuit jouw expertise  de implementatie van de Omgevingswet.

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE FUNCTIE?
Als Senior Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling speel je een cruciale rol in het vormgeven van ons ruimtelijk beleid. Je draagt bij aan de implementatie van de Omgevingswet, adviseert het bestuur, initiatiefnemers en inwoners, en leidt omgevingsplanprocedures. Met jouw zelfstandigheid en expertise ben je de sleutel tot een succesvolle ruimtelijke ordening. Doe mee en maak impact!

DIT KRIJG JIJ
Aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 5.621,00 bruto per maand (schaal 10A.), o.b.v. 36-urige werkweek. Ben je meer medior? Dan start bij ons in schaal 10 (max. € 5.247,00) o.b.v. 36-urige werkweek.
Verder bieden wij jou:

  • Een contract van 34 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst. Heb je bij de gemeente Zoeterwoude een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dan behoud je je arbeidsrecht.
  • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten en de mogelijkheid om je auto te parkeren.
  • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
  • Gedeeltelijk  betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
  • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken.
  • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.

DIT BEN JIJ
Jij bent een duizendpoot die zelfstandig, flexibel en proactief aan het werk gaat. Communicatief ben je sterk, je bent in staat om zowel intern als extern onze belangen te behartigen.
Verder vragen wij van jou:

  • HBO-werk- en denkniveau blijkend uit een afgeronde opleiding op het gebied van ruimtelijke ordening. Of dat je dit niveau hebt bereikt door relevante werkervaring en vakgerichte opleidingen.
  • Werkervaring in het ruimtelijke domein.
  • Gemeentelijke ervaring is gewenst.
  • Kennis van relevante wetgeving, zoals de Awb en de Omgevingswet.
  • Kennis en affiniteit met digitaliseringsaspecten in het vakgebied.

ONS TEAM
Team Ontwikkeling Fysieke Leefomgeving valt binnen het domein Ruimtelijke Ontwikkeling. Je directe collega’s zijn beleidsmedewerkers en projectleiders. Wij zijn een groene, weidse, maar bovenal ondernemende gemeente. Een kleine enthousiaste ambtelijke organisatie, die korte lijnen heeft met het bestuur en waarin het contact met onze inwoners en ondernemers laagdrempelig is. Medewerkers hebben bij ons veel vrijheid, maar ook verantwoordelijkheid. Wij kennen elkaar en zijn bereid voor elkaar in te springen. Het is daarom prettig werken bij de gemeente Zoeterwoude. Maar wij zijn ook een hechte organisatie. Zo lunchen we regelmatig samen (tosti donderdag!) of lopen een ommetje en hebben ook veel plezier. Dat is de kracht en charme van het werken bij gemeente Zoeterwoude. Wij discussiëren met elkaar over verschillende onderwerpen en zijn elkaars sparringpartner. Ook als het aankomt op niet-werkgerelateerde zaken zijn wij een team.

De directeur Ruimtelijke Ontwikkeling aan het woord: Matthijs: ”Als medewerker van en voor de gemeente Zoeterwoude krijg jij alle vrijheid en vertrouwen om jezelf te ontwikkelen. In Zoeterwoude is het durven duiken om te leren zwemmen!”

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE
Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op met Chantal Jansen, Coordinator a.i. Domein Ruimte, via 06-3042 2982. Zij beantwoordt graag al je vragen. Meteen enthousiast? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou. We ontvangen graag jouw motivatie en cv. Je kunt reageren tot en met 25 februari. De vacature staat langere tijd uit. We checken regelmatig de reacties. Zien we een match, dan nodigen wij je zo snel mogelijk uit voor een gesprek.  Zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature, dus reageer zo snel mogelijk.

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Patricia de Beer via telefoonnummer 06-5275 7940. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt. Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties.

TYPISCH ZOETERWOUDE
Gemeente Zoeterwoude werkt met veel inzet aan haar dienstverlenende taken in een prettig informele sfeer. Dat doen we met korte lijnen in alle ruimte. Ruimte die onze weidse en groene omgeving biedt. Maar ook in het werk. Daar is ruimte voor eigen initiatieven, ruimte voor ambities en zelfontwikkeling. We vinden flexibiliteit, toegankelijkheid en open staan voor gesprekken met ondernemers en inwoners belangrijk. We staan voor elkaar klaar, zijn betrokken bij elkaar. We leveren maatwerk in onze dienstverlening altijd met oog voor mensen, luisterend naar hun wensen. De juiste balans tussen een brede ondernemende scope én de menselijke maat, dat maakt onze gemeente uniek.

We werken, zowel lokaal als regionaal, aan verbinding door gezamenlijke belangen te signaleren. We nemen verantwoordelijkheid en gaan aan de slag. Voor toekomstige generaties zetten we in op duurzame samenwerkingen. Ons handelen heeft niet alleen gevolgen voor het hier en nu, maar ook voor daar en straks. Onze ambities zijn om nog meer structuur en professionele ondersteuning te bieden. De (reeds gewaardeerde) kwaliteit van dienstverlening gaan we verder verhogen.

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Parttime
Sluitingsdatum
25-02-2024
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Zoeterwoude
Contactpersoon
Chantal Jansen
tel. 06 - 3042 2982