Data beheerder openbare ruimte

36 uur, max. € 4.244,00 (schaal 8)

WAT GA JE DOEN ALS DATA BEHEERDER OPENBARE RUIMTE?
Als databeheerder sta je aan de basis van goed beheer en onderhoud in de Gemeente Oegstgeest. Hoe? Jij zorgt dat wij data van uiteenlopende assets in de openbare ruimte optimaal in beeld krijgen, op orde houden en kunnen inzetten. Een mooie uitdaging die vraagt om een nauwe samenwerking tussen beheer en uitvoering. Zo maak jij het verschil. 

Je stapt in op een perfect moment. We zetten grote stappen om de beschikbare data over assets in de openbare ruimte op orde te brengen en te houden. Data die we gebruiken bij het opstellen van beheer- en onderhoudsplannen en investeringsprojecten. Denk aan gegevens over de levenscyclus en het beheer van bomen, riolering, wegen en civiele constructies. Jij draagt bij aan de professionalisering in datagebruik en de overgang naar data gestuurd werken in het Fysieke domein. Daarmee zorg je dat er inzicht ontstaat in assets en dat we goed kunnen inspelen op uitdagingen in de toekomst, zoals de gevolgen van klimaatverandering.  

Naast het beheer van data maak je (AutoCAD) tekeningen en presentaties, bijvoorbeeld ten behoeve van inspecties, onderhoudsbestekken en grondverkoop en -aankoop. Ook voor verschillende beleidszaken worden tekeningen of presentaties gemaakt zoals een Groene Kaart, gladheidsbestrijding, hondenlosloopgebieden, evenementengebieden of de gemeentelijke website. 

Kortom een veelzijdige baan! 

Als team houden wij ons bezig met beleidsontwikkeling en de uitvoering van projecten in de openbare ruimte en het gemeentelijk vastgoed. Als Databeheerder werk je nauw samen met verschillende beheerders en projectleiders om de kwaliteit van de verschillende projecten in de gemeente te waarborgen. Dit doe je onder andere door het inrichten en borgen van het proces om data op orde te brengen en te houden. Dit doe je samen met de beheerders, technisch specialisten en de functioneel beheerders die systemen als GIS beheren. Je vertaalt wensen en verbetervoorstellen naar goedlopende werkprocessen. Je verwerkt mutaties vanuit (onderhouds)projecten in de beheersystemen en analyseert onze beheersystemen vanuit jouw data-perspectief.  

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE FUNCTIE?
Wij zijn een slagvaardig en resultaatgericht team. De afdeling beheer en onderhoud bestaat uit ongeveer 50 interne en externe collega’s. Een relatief groot team dus, wij staan voor elkaar klaar.  Collega Denise vertelt je graag wat meer over de organisatie: “Oegstgeest is een relatief kleine gemeente, waardoor de lijnen kort zijn en je persoonlijk veel contact hebt met het bestuur. Je komt te werken in team Beheer en Onderhoud, een groot team met superleuke collega’s die altijd voor elkaar klaarstaan. Daarbij is het werken in een monumentaal pand, gelegen in een mooi park, zeker van toegevoegde waarde”. 

DIT KRIJG JIJ
Bij een werkweek van 36 uur hoort een salaris van maximaal 4.244,00 bruto (schaal 8). Daarnaast bieden we jou: 

  • Jaarcontract met de intentie tot een vast contract 
  • Informele sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze burgers. 
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met het brede aanbod aan workshops en cursussen van onze 'Academie71'. 
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die je via een Individueel Keuzebudget (IKB) zelf kunt kiezen. Dit IKB van 17,05 % krijg je boven op je salaris. 
  • Invloed op je werktijden: gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. 
  • Een mobiele telefoon en laptop (surface) krijg je ter beschikking.  
  • Een solide pensioen via het ABP. 

DIT BEN JIJ
Jij hebt een proactieve instelling, gecombineerd met een gezonde dosis werklust. Je kunt zelfstandig werken, bent punctueel en legt verantwoording af waar nodig. Jouw sociale en communicatieve vaardigheden zijn goed ontwikkeld; je onderhoudt bijvoorbeeld contact met externen die beheers- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren voor de gemeente. 

   Verder vragen wij van jou: 

  • Een relevante opleiding op hbo-niveau op het gebied van de openbare ruimte en bekend met areaalbeheer 
  • Relevante werkervaring in een soortgelijke functie is een pré. 
  • Ervaring met BGT, GeoVisia Online & AutoCAD. 

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE 

Ben je enthousiast? Solliciteer dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 28 april 2024 ter attentie van André van Westbroek.Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met André van Westbroek, teammanager B&O, via 06 1889 0018. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Bianca van der Weide, corporate recruiter, via 06 4348 6757. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt 

Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties. 

GEMEENTE OEGSTGEEST 
Wij zijn altijd in beweging. Levendigheid en afwisseling zit in ons karakter. Tegelijkertijd creëren we rust in een stedelijke omgeving. Midden in de Randstad, maar op de rand van zowel het Groene Hart als het strand, vormt onze gemeente de perfecte combinatie tussen rust en reuring. Mensen worden blij van onze woon-, werk-, en leef kwaliteit, de hechte gemeenschap, het rijke verenigingsleven en de bijzondere collegiale sfeer; we maken het samen. Als gemeente hebben we een breed pakket aan talent in huis voor een optimale bedrijfsvoering. Deskundige generalisten die overtuigend bijdragen aan de diensten die wij leveren. Samenwerken en servicegerichtheid zijn onze kernkwaliteiten. We luisteren en handelen altijd vanuit onze flexibele aanpak. Voor zowel bewoners als ondernemers en samenwerkingspartners werken we organisatie breed aan oplossingen. Goed & snel schakelen, omdenken en betrokkenheid zijn essentieel om onze dienstverlenende taken te volbrengen en onze ambities waar te maken. 

We zoeken generalisten die ons daarbij helpen. Mensen met een hart voor dienstverlening en maatschappelijke betrokkenheid. Want die maken het verschil.  

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
28-04-2024
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Oegstgeest
Contactpersoon
André van Westbroek
tel.
mobiel 06-3633 8450