Technisch beheerder verkeerssystemen

36 uur, maximaal € 5.247,00 (schaal 10). Evt. met arbeidsmarkttoelage van 15%.

Zorg jij voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer in Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest? Als Technisch Beheerder Verkeerssystemen speel jij een belangrijke rol in het beheer van verkeersregelinstallaties. Jouw expertise zorgt voor bereikbaarheid en veiligheid op de wegen in en om Leiden. Ontdek een carrière waar jouw inzet onmisbaar is. Laat jouw bijdrage tellen en zet de volgende stap. 

WAT GA JE DOEN ALS TECHNISCH BEHEERDER VERKEERSSYSTEMEN? 
De levendige omgeving van Leiden, een stad die bruist van kennis en cultuur. Maar ook een stad die bruist van auto’s en fietsers. Hier kan je als Technisch Beheerder Verkeerssystemen een centrale rol spelen in het waarborgen van de bereikbaarheid en veiligheid van alles wat met verkeer en wegen te maken heeft. Jouw dagelijkse werkzaamheden richten zich op het technisch beheer van verkeersregelinstallaties. Hierbij los je problemen op, stuur je projectleiders aan en schakel je met aannemers om te zorgen voor een efficiënte doorstroming en veiligheid op de weg. Onderstaande onderdelen van het werk maken het extra interessant, want: 

 • Weet jij storingen te analyseren en vertaal jij deze naar concrete acties: Jij bent de expert die snel storingen identificeert en effectieve oplossingen implementeert, waardoor de verkeersveiligheid en doorstroming gewaarborgd blijft. 
 • Stuur je technisch personeel aan en waarborg kwaliteit: Met jouw leiderschap zorg je ervoor dat jouw team de hoogste kwaliteit levert in onze verkeerssystemen. 
 • Je bent altijd bij een FAT en SAT aanwezig om een verkeersregelinstallatie goed te keuren. Ook tijdelijke verkeersregelinstallaties worden door jou gekeurd. 
 • Je bent budgetbeheerder van het technisch beheer van verkeersregelinstallaties waarbij je o.a. afstemt met de senior adviseur verkeersmanagement over grote uitgaven. 
 • Adviseer je over inrichting, aanbestedingen en nieuwe ontwikkelingen: Jouw inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en technologieën is cruciaal om bij te dragen aan toekomstige projecten en aanbestedingen. 
 • Je beantwoord meldingen en klachten van weggebruikers en bewoners over de technische werking van VRI’s. 
 • Deel je ervaringen en stimuleer voortdurende verbetering. Zo creëer je een omgeving waar kennisdeling centraal staat en het beheer en onderhoud van verkeerssystemen optimaal verloopt. 
 • Werk je mee aan de herziening van het Programma van Eisen voor VRI’s: Jouw bijdragen zijn essentieel voor het aansturen van innovatie en het verhogen van de efficiëntie in verkeersmanagement. 

DIT KRIJG JIJ 
Ons aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 5.247,00 bruto per maand (schaal 10), o.b.v. 36-urige werkweek. Verder bieden we jou:  

 • Een contract van 36 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst.  
 • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid. 
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card. 
 • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners. 
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. 
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen. 
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling. 
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering. 
 • We werken hybride. In overleg kun je een deel van je werktijd thuiswerken  
 • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past. Je krijgt faciliteiten inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding. (Afhankelijk van waar je woont).   

DIT BEN JIJ 
Jij staat aan het begin van een uitdagende rol waar jouw technische expertise en ervaring essentieel zijn. Met een solide basis in zowel verkeerskunde als elektrotechniek ben je perfect uitgerust om de verkeerssystemen van onze gemeente naar een hoger niveau te tillen. Jouw kennis van verkeersregelinstallaties en relevante wet- en regelgeving vormt de ruggengraat van jouw dagelijkse werkzaamheden. Bovendien breng je een schat aan ervaring mee uit eerdere rollen waarin het beheer en onderhoud van verkeerstechnische installaties centraal stonden. Als aanvulling op jouw technische vaardigheden, zijn de volgende eigenschappen en ervaringen van groot belang: 

 • Een afgeronde technische hbo-opleiding richting Verkeerskunde met aanvullende elektrotechnische opleiding, of een afgeronde hbo-opleiding elektrotechniek met aanvullende opleidingen verkeersregeltechniek en verkeersmanagement. 
 • Minimaal 5 jaar ervaring met het beheren en onderhouden van verkeerstechnische installaties, waardoor je bekend bent met de nuances van dit specialistische veld. 
 • Kennis van wetgeving en normering gerelateerd aan verkeersregelinstallaties, inclusief NEN3140 IV/WV, en het bezit van een NEN1010-certificering. 
 • Ervaring met Autocad of de bereidheid om hierin te worden opgeleid, waarmee je jouw technische tekenvaardigheden aanscherpt. 
 • Een proactieve werkinstelling, ook buiten reguliere werktijden, wat essentieel is voor de rol vanwege de 24/7 aard van onze verkeerssystemen. 
 • Vaardigheid in het gebruik van beheersystemen zoals Mobimaestro of Verkeer.nu, wat jou helpt om efficiënt beheer uit te voeren en in te grijpen waar nodig. 

Daarnaast ben je een teamspeler met uitstekende communicatieve vaardigheden en een oplossingsgerichte instelling. Jouw vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken, versterkt het team en draagt bij aan onze gezamenlijke doelen. Ervaring binnen een gemeentelijke organisatie is een pré, net zoals jouw kennis van diverse contractvormen zoals RAW, UAV en UAV-GC, wat jouw veelzijdigheid en aanpassingsvermogen in deze rol benadrukt. 

ONZE AFDELING 
Stedelijke Ontwikkeling werkt samen met partners en collega’s, en hopelijk binnenkort met jou, aan de duurzame verstedelijking van de stad Leiden. De opgaven waaraan gewerkt wordt zijn talrijk: we werken aan een vitale en inclusieve economie, aan voldoende woningen voor iedereen, aan een duurzame mobiliteit, aantrekkelijke cultuur en een veilige en duurzame leefomgeving. In de gebiedsontwikkelingen helpen we de stad zich steeds transformeren naar nieuwe aantrekkelijke gebieden, die goed aansluiten bij de bestaande en vaak historische waarden van de stad. We maken beleid, we runnen samen het Projectbureau onze programma’s en projecten, we ontwerpen en we voeren uit. Juist in 2024 zetten we ons in om ons aan te passen aan de Omgevingswet terwijl de winkel open blijft. Onze medewerkers geven aan dat ze veel ruimte voelen om bij te dragen aan hoe de stad zich ruimtelijk ontwikkelt en zijn gemotiveerd door de impact die ze kunnen hebben. Binnen de afdeling bestaat het team Verkeersmanagement uit drie andere vaste collega’s.   

Onze senior-Adviseur verkeersmanagement Stephan stelt zich voor: "We zijn een klein team met specialistische kennis die zijn verantwoordelijkheid neemt binnen de Leidse organisatie en naar onze buurgemeenten toe. Wij managen het verkeer, hebben grip op het Leidse wegennet en grijpen in als dat nodig is. Daarnaast acteren we actief op de mobiliteitstransitie waarin we ons bevinden."  

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE 
Koffie drinken en je toekomstige werkplek bekijken voor dat je solliciteert? Dat kan. 
Hiervoor kan je gerust eens bellen of appen met Stephan van der Perk, Senior Verkeersregelkundige op telefoonnummer 06-40597234. Direct solliciteren kan natuurlijk ook.  

Wil je meer weten over het sollicitatieproces?  Stuur dan een appje aan Paul Stad, recruiter via tel: 06-29401964. Bellen mag natuurlijk ook.   

We hebben géén deadline voor deze vacature. We sluiten deze vacature op het moment dat we de juiste kandidaat hebben gevonden. Wacht dan ook niet te lang met reageren. 
 

TYPISCH LEIDEN 
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt! 

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente. 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN. 
WIE BEN JIJ? 

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
31-12-2024
Type
vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Stephan van der Perk
mobiel 06 4059 7234