Zelfstandig werkend kok

36 uur, maximaal € 3.327,00 (schaal 5)

Ben jij die zelfstandig werkend kok, die gelukkig wordt van het bereiden van de meest smakelijke gerechten in een gezellig team? Waarbij jij bijdraagt aan een veilige en plezierige leeromgeving. En lijkt het je leuk om te werken op verschillende locaties in Leiden? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

WAT GA JE DOEN ALS ZELFSTANDIG WERKEND KOK?
Als zelfstandig werkend kok maak jij onderdeel uit van het keukenteam van Grand Café De Stal in het Bio Science Park. Samen bereiden jullie smakelijke  gerechten voor alle bezoekers. Je beheerst de bereidingstechnieken en kunt deze overdragen aan cursisten. Als de chef-kok afwezig is, ben jij het aanspreekpunt en organiseer jij de werkzaamheden binnen het keukenteam. Je houdt het overzicht en bewaakt de rust binnen het team. Je springt bij in de bediening als dat nodig is en je vindt leuk om in een snel veranderende werkweek alles aan te pakken wat er op jouw pad komt. Je vindt het leuk om je mensen te enthousiasmeren en aan te sturen. De keuken van ons grand café is jouw werkplek, maar als het nodig is spring je bij op de andere afdelingen. De focus ligt op de productie en alles wat nodig is om in de wensen van de gast te voorzien. 

Collega Rozemarijn vertelt over haar werk: "In de keuken van De Stal is geen dag hetzelfde. We werken met een à la carte menukaart, vaste luncharrangementen en hebben daarnaast ook partijen voor borrels, een diner of ontbijtbuffet. We maken vrijwel alles zelf; van het koekje bij de koffie tot aan de mayonaise en verse rundermuis die we verwerken tot carpaccio. De combinatie van dit alles vind ik fijn maar zorgt soms ook voor de nodige werkdruk. We leveren alles netjes en goed verzorgd af en moeten ook genoeg zorg en aandacht voor ons team houden. We begeleiden en coachen de  werkzoekenden om hun doelen te bereiken. Het werken in de horeca in combinatie met het maatschappelijke stukje is heel fijn". 

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE FUNCTIE?
DZB Leiden is al 50 jaar het sociaal werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente Leiden. Iedereen moet een kans krijgen om zich te ontwikkelen, vinden we. Daarbij staan de mogelijkheden en kwaliteiten van het individu altijd centraal. We geven professionele training en begeleiding en hebben veel verschillende soorten werkervaringsplaatsen. De Stal is een leer-werkrestaurant in het hart van het Bio Science Park. Zij bieden werkzoekenden een werkplek waar ze kunnen werken en leren tegelijk. Gepassioneerde leermeesters bieden extra begeleiding en leren hen tegelijkertijd meer over het horeca-vak. Zodra de werkzoekenden het programma succesvol hebben afgesloten, krijgen zij een landelijk erkende mbo-praktijkverklaring. Daarmee kunnen zij vaak direct aan het werk. Mooi toch? Als zelfstandig werkend kok draag jij daar direct je steentje aan bij. 

DIT KRIJG JIJ
Een salaris van maximaal € 3.327,00 bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 5), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. En verder:

  • een contract van 36 uur per week voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst;
  • een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid;
  • een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card;
  • sfeer waarin we gezamenlijk werken aan een open cultuur van vrijheid, zelfontplooiing en zelfstandigheid;
  • professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling; We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
  • een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) dat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen;
  • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling; opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.

DIT BEN JIJ
Je staat stevig in je schoenen, bent stressbestendig en bekijkt dingen graag van de positieve kant. Verder ben je representatief en communicatief sterk en beschik je over zelfreflectie; je kunt goed omgaan met feedback en durft fouten te maken. Verder vragen wij van jou:

  • Minimaal drie jaar werkervaring als kok;
  • je hebt goede ideeën over heerlijke recepten en hebt daarnaast minimaal je diploma als zelfstandig werkend kok op zak;
  • een coachende stijl van leidinggeven in de keuken;
  • bereidheid om opleidingen te volgen die bij de functie horen, zoals leidinggeven en omgaan met psychische handicaps;
  • affiniteit met en kunnen omgaan met mensen die extra begeleiding nodig hebben op de werkplek.

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE
Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Alan Oosterveen, teamleider van De Stal via 06-28509722. Hij beantwoordt graag al je vragen. Meer weten over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Hilde de Jong, recruitment via 06-42130388. 

Direct solliciteren? Klik dan op onze sollicitatieknop in de vacaturetekst. Dit kan tot uiterlijk 01 mei 2024. Daarna zal de vacature niet meer zichtbaar zijn op de site.

Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt. Wij hanteren de volgende sollicitatiecode.

DZB Leiden ondersteunt zowel werkzoekenden met als zonder arbeidsbeperking. Dankzij een enorm werkgeversnetwerk helpt DZB jaarlijks honderden werkzoekenden aan werk. Voor wie het nodig heeft, is er bij DZB een goed passende werkplek. Zo is het bedrijf met 1.000 medewerkers één van de grootste werkgevers in de Leidse regio.

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
01-05-2024
Type
vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Daan Mantel
mobiel 06-27852942