Beleidsadviseur leiden kennisstad

36 uur, max. €5.247,- bruto (schaal 10)

Werk samen met topinstellingen zoals Universiteit Leiden, mboRijnland, Hogeschool Leiden en Naturalis als Beleidsadviseur Leiden Kennisstad. Jij bent de schakel tussen beleid, onderwijs en onderzoek wat maakt dat studenten impact kunnen maken op maatschappelijke thema's binnen Leiden. Een kans om niet te missen, toch? Solliciteer nu en maak het verschil!

Achtergrond van DEZE FUNCTIE
Binnen de gemeente Leiden zijn we op zoek naar een beleidsadviseur Leiden Kennisstad die zich hoofzakelijk gaat bezighouden met ‘Leren met de Stad’. Leren met de Stad is een Leidse onderwijsinnovatie en een samenwerking tussen hogeschool, universiteit, mbo, gemeente en maatschappelijke organisaties. In samenspraak met bewoners gaan studenten aan de slag met urgente vraagstukken uit de stad en de gemeente en dragen ze bij aan oplossingen voor de toekomst. Zo maken we gezamenlijk impact in de stad.
Deze baan draait vooral om het verbinden van beleid en uitvoering van de gemeente met kennis in de stad. Om zo beleid en uitvoering te verbeteren, maar ook onderzoek en onderwijs te verrijken met de praktijk. Zo creëren we een win-win situatie voor iedereen. Deze doelstelling staat breder ook centraal in de samenwerking Leiden Kennisstad: een samenwerking van de gemeente Leiden met de Universiteit Leiden, de Hogeschool Leiden, mboRijnland en Naturalis. Waarbinnen Leren met de Stad een van de sleutelprojecten is.

WAT GA JE DOEN ALS BELEIDSADVISEUR LEIDEN KENNISSTAD?
Als Beleidsadviseur Leiden Kennisstad vervul je een belangrijke rol namens de gemeente Leiden in het team van Leren met de Stad (+/- 24 uur in de week). Een gedreven team waarin je zelfstandig functioneert maar ook intensief samenwerkt met de belangrijkste Leidse kennisinstellingen. Deze samenwerking vindt plaats in het Gebouw in Leiden-Noord, waar studenten op locatie werken en waar je wekelijks werkoverleg hebt met het team. Jouw primaire taak is enerzijds het identificeren van vraagstukken binnen de gemeente en deze passend maken voor het onderwijs. Daarbij fungeer je als de schakel tussen diverse gemeentelijke programma’s en collega’s en het onderwijs van de kennispartners. En neem je collega’s van de kennisinstellingen mee in het belang van en werkwijze van de gemeente. Anderzijds adviseer je actief over de doorontwikkeling van Leren met de Stad richting de toekomst. 
Wat kun je verwachten?

  • Vraagstukken identificeren en matchen: Proactief relevante gemeentelijke vraagstukken op het gebied van sociaal welzijn, veiligheid en duurzaamheid identificeren en matchen met het onderwijs (en onderzoek) van de kennisinstellingen.
  • Samenwerking stimuleren: Je bevordert de interactie tussen de gemeente, docenten, onderzoekers en studenten om gezamenlijke doelen te realiseren en impact te maken voor de stad.
  • Uitvoering en strategie: Als spin in het web help je mee in de dagelijkse uitvoering van Leren met de Stad, maar ben je ook actief betrokken bij de strategische ontwikkeling van dit initiatief richting de toekomst.

Daarnaast (+/- 12 uur in de week) speel je ook een sleutelrol in het bevorderen van samenwerking met de kennisinstellingen door andere collega’s binnen de gemeente Leiden (in het kader van kennis gedreven werken). En lever je een significante bijdrage aan andere lopende projecten onder de vlag van Leiden Kennisstad. Onder andere op het terrein van gezondheid & welzijn, biodiversiteit & duurzaamheid en cultureel erfgoed.

Was dat alles?
Nee, er is nog meer wat we je moeten vertellen. Je bent voor ons ook iemand die mee denkt en werkt om de samenwerking Leiden Kennisstad verder te versterken. Als adviseur werk je hierop nauw samen met de manager Kennisstad. Bovendien ondersteun jij de manager Kennisstad bij de uitvoering van werkzaamheden in het kader van de P&C cyclus en de bredere communicatie over Leiden Kennisstad naar de stad, gemeenteraad en collega’s.

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE FUNCTIE?

  • Jij draagt direct bij aan onderwijs en onderzoek met impact voor de stad op thema’s als sociaal welzijn, veiligheid en duurzaamheid.
  • Ook kom je samen te werken met alle Leidse top kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Goed voor je ontwikkeling en netwerk dus.
  • En tot slot: Dit is een spilpositie binnen de gemeente voor het ontwikkelen van strategieën en het vormgeven van beleid voor de toekomst van de stad

DIT KRIJG JIJ
Ons aanbod voor jou is een werkweek van 36 uur met een salaris van maximaal € 5.247- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). Verder bieden wij jou:

  • Een contract voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst. Heb je bij de gemeente Leiden een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dan behoud je je rechtspositie.
  • Een werkgever met korte organisatorische lijnen waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card.
  • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
  • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd op locatie werkt, en in overleg ook thuis kunt werken.
  • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past. Je krijgt faciliteiten inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding. (Afhankelijk van waar je woont).

DIT BEN JIJ
Je vindt samenwerken belangrijk, je beschikt over strategisch inzicht en weet dat te vertalen naar de praktijk. Zowel binnen de context van de gemeente als van de kennisinstellingen. Daarnaast heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je maakt makkelijk contact en hebt een brede interesse. Waarbij je proces en inhoud goed weet te combineren met een projectmatige, op uitvoering gerichte aanpak. Jij weet aanwezige expertise van collega's en betrokken organisaties bij elkaar te brengen. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling en werkt zelfstandig. Daarbij ben je proactief, enthousiast en nieuwsgierig. We verwachten van jou dat je een stevige en energieke gesprekspartner bent die op verschillende niveaus kan acteren. Ook kun je ertegen om soms onverwacht snel te moeten schakelen op acute vragen. Verder vragen wij van jou:

  • Minimaal 2 jaar werkervaring (met beleidsadvisering en -uitvoering).
  • Ervaring en affiniteit met projectmatig werken in een complexe omgeving.
  • Ervaring in de samenwerking met kennisinstellingen (in Leiden) is een pré.
  • Ervaring met werken aan (sociaal) maatschappelijke opgaven. Waarbij ervaring in het Leidse speelveld een pré is.

ONZE TEAMS
Je komt te werken in het team van 'Leren met de Stad'. Een interdisciplinair team van negen collega’s van de hogeschool, universiteit en het mbo. Op een locatie in de stad (Leiden Noord). Daarnaast vindt je een vaste basis binnen de gemeente Leiden binnen het team kennis & internationalisering van de afdeling vestigingsklimaat. De afdeling telt ruim veertig collega’s, die allen deel uitmaken van tenminste één team. Op dit moment zijn de teams als volgt verdeeld: Economie, Cultuur, Wonen en kennis & Internationalisering.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou. We zien je sollicitatie graag uiterlijk 12 mei tegemoet. De sollicitatiegesprekken vinden in principe plaats op 21 en 22 mei.
Meer inhoudelijke informatie nodig? Neem dan contact op met Steef Löwik, manager Leiden Kennisstad, via 06-34204878 of Piet-Hein van der Ploeg (projectleider Leren met de Stad) via 06-48133616 Heb je vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met Paul Stad, via telefoonnummer 06-81920790.
Deze vacature staat zowel in als extern open. Onder interne kandidaten vallen ook medewerkers die werken bij onze kennispartners uit de samenwerkingsovereenkomst.

LEIDEN
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

 

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en

toekomstbestendige stad en gemeente.

 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN.

WIE BEN JIJ?

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
12-05-2024
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Steef Löwik
tel. 06 34204878