Gedreven beleidsmedewerker wonen

32-36 uur, maximaal € 5.247,00 bij 36 uur (schaal 10)

De Gemeente Oegstgeest is een zeer gewaardeerde plek om te wonen. Bij de afdeling Ruimte binnen deze gemeente werken we aan dat de bijzondere combinatie van een dorps karakter en stedelijke vitaliteit gehandhaafd blijft en versterkt wordt. Daar zijn onze plannen op afgestemd. Wil je hier aan komen bijdragen? Je bent van harte welkom om eerst eens koffie met ons te komen drinken. Solliciteren kan daarna altijd nog. 
 

WAT GA JE DOEN ALS BELEIDSMEDEWERKER WONEN? 
Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van woonbeleid. Dit omvat het maken van een volkshuisvestelijk programma. Samen met je collega's van het sociale domein ontwikkel je een visie op wonen en zorg. Bovendien realiseer je de doelstellingen van het woonbeleid in bouwplannen. 

Ook help je bij het maken van prestatieafspraken met woningcorporaties en huurders. Jouw kennis over regelingen en beleid is hierbij cruciaal. Je zorgt ervoor altijd goed geïnformeerd te zijn over de nieuwste ontwikkelingen. Verder deel je updates en voortgang met de gemeenteraad en het college. Ook adviseer je de wethouder over woonbeleidskwesties, waarbij jouw inzichten waardevol zijn. 

Omdat je in een kleine organisatie werkt, krijg je veel verantwoordelijkheid en zijn de lijnen kort. Daarom kun je echt verschil maken. De ligging van de organisatie in de volle en compacte Leidse regio (waar veel mee wordt samengewerkt) maakt jouw werk extra interessant, want jij vertegenwoordigt de gemeente bij regionale overleggen. Ook ben je aanspreekpunt voor woon initiatieven vanuit de samenleving.  

WAAROM SOLLICITEREN OP DEZE FUNCTIE? 
Collega CHANELFA verteld: Wat werken in Oegstgeest zo leuk maakt, is de mogelijkheid om een tastbare bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het dorp. De lijnen met collega’s en het bestuur zijn kort en we vieren samen onze successen. Bovendien kom je te werken in een mooi monumentaal pand aan de rand van een park".  

Heb jij zin om te werken aan een fijn woonklimaat bij een kleine gemeente vol ambitie? Ga dan aan de slag als beleidsmedewerker wonen in Oegstgeest! 

DIT KRIJG JIJ 
Een mooie uitdaging in een prettige omgeving! Omdat we een kleine organisatie zijn, krijg je met zeer uiteenlopende vraagstukken te maken. Bovendien zie je echt resultaat van je werk: je hoeft alleen maar om je heen te kijken. De 25 collega’s van het team Ruimte zijn harde werkers die van aanpakken weten, maar ook waarde hechten aan een goede sfeer. Iedereen is makkelijk te bereiken en denkt graag met je mee. Verder hebben we voor jou: 

  • Een salaris van maximaal € 5.247,00 bij een 36-urige werkweek (schaal 10). Eventueel met aanloopschaal en/of arbeidsmarkttoelage. Dit is afhankelijk van je kennis en ervaring.
  • Een pensioenregeling via het ABP en een reiskostenvergoeding.
  • Een arbeidsmarkttoelage is bespreekbaar.
  • Naast je salaris ook nog een vrij besteedbaar budget, een Individueel Keuze Budget (17,05% boven op je salaris). Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen. 
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, invloed op je werktijden e n de mogelijkheid om thuis te werken.
  • Bij jou passende opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
  • De mogelijkheid je auto bij ons te parkeren. 
  • Werken in een monumentaal en tegelijk modern gemeentehuis, midden in een park. 

DIT BEN JIJ 
Je hebt er echt zin in om aan de slag te gaan in een veelzijdige functie waar veel van jouw flexibiliteit wordt gevraagd. Omdat er soms sprake is van tijdsdruk, werk je zelfstandig en kun je tegen een beetje hectiek. Prioriteren gaat je goed af, evenals het bewaren van de balans tussen de dagelijkse waan en meer structurele en toekomstgerichte werkzaamheden. Daarbij heb je altijd oog voor het grote geheel en de samenhang van jouw werk met andere projecten. Verder beschik je over: 

  • Hbo werk en denkniveau en/of een opleiding in de richting van bijvoorbeeld sociale geografie, bouwkunde, volkshuisvesting of een vergelijkbare opleiding. 
  • 1 tot 2 jaar werkervaring in een relevante richting voor deze baan 
  • Ervaring met het opstellen en uitvoeren van woonvisies en het maken van prestatieafspraken is een pré. 

ONZE AFDELING 
Het team Ruimte bestaat uit ruim 25 personen en wij werken integraal aan de (beleids)ontwikkeling van het ruimtelijke domein. Het zijn collega’s van o.a. Verkeer, Wonen en Ruimtelijke Ordening waarmee je intensief en op plezierige wijze samenwerkt. Oegstgeest is een relatief kleine gemeente en de ambtelijke organisatie kent korte lijnen en veel mogelijkheden voor afstemming met elkaar èn ontplooiing van jezelf. Je bent bij ons aan het juiste adres als je het leuk vindt om in een open cultuur te werken, waarin initiatieven tot verbetering worden gestimuleerd 

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE 
Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op met Kees Schrieks, Teammanager Ruimte op 06-18889748. Hij beantwoordt graag al je vragen tijdens-bijvoorbeeld- een rondleiding door ons pand waar we echt heel trots werken met elkaar.  

Kunnen we je nog helpen met vragen rondom het sollicitatieproces? Neem dan contact op met onze Recruiter, Paul Stad. Je kan hem bellen of appen op 06-81920790. De vacature staat open tot en met zondag 12 mei 2024. Voor vragen in de week van 29 april tot 5 mei zijn wij te bereiken via: recruitment@leidse-regio.nl  

Verder is het belangrijk om te weten dat wij regelmatig de reacties bekijken. Zien we een match dan nodigen we je snel uit. Het kan voorkomen dat we de vacature eerder offline halen daardoor. Wacht dan ook niet te lang met solliciteren. De vacature is dan ook niet meer zichtbaar.  

TYPISCH OEGSTGEEST 
Wij zijn altijd in beweging, levendigheid en afwisseling zit in ons karakter. Tegelijkertijd creëren we rust in een stedelijke omgeving. Midden in de Randstad, maar op de rand van zowel het Groene Hart als het strand, vormt onze gemeente de perfecte combinatie tussen rust en reuring. Mensen worden blij van onze woon-, werk- en leefkwaliteit. De hechte gemeenschap, het rijke verenigingsleven en de bijzondere collegiale sfeer; we maken het samen. Als gemeente hebben we, voor een optimale bedrijfsvoering, een breed pakket aan talenten in huis. Deskundige generalisten die overtuigend bijdragen aan de diensten die wij leveren. Samenwerken en servicegerichtheid zijn onze kernkwaliteiten. De lat ligt hoog als het gaat om verbinden door onze creatieve oplossingen. We luisteren en handelen, altijd vanuit onze flexibele aanpak. Voor zowel bewoners als ondernemers en samenwerkingspartners werken we organisatie-breed aan oplossingen. Goed & snel schakelen, omdenken en betrokkenheid zijn essentieel om onze dienstverlenende taken te volbrengen en onze ambities waar te maken. 

We zoeken generalisten die ons daarbij helpen. Mensen met een hart voor dienstverlening en maatschappelijke betrokkenheid. Want die maken het verschil.  

WIJ ZIJN GEMEENTE OEGSTGEEST.  
WIE BEN JIJ? 

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Parttime
Sluitingsdatum
12-05-2024
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Oegstgeest
Contactpersoon
Kees Schrieks
mobiel 06-18889748