Adviseur parkeren

32-36 uur, maximaal € 5.247,00 bij 36 uur (schaal 10), eventueel met arbeidsmarkttoelage

Een levendige, historische stad met meer dan 100.000 inwoners, 17.000 fietsparkeerplekken, bijna 2.000 parkeerplaatsen in gemeentelijke parkeergarages en momenteel ruim 30.000 gereguleerde parkeerplaatsen op straat. Hoe passen we parkeren in het grote plaatje? Met behoud van onze aantrekkelijke stad en ruimte voor extra woningen en groen, buiten ontspannen en een gezonde economie. In Leiden streven we naar de juiste parkeerder op de juiste plaats, en dat is soms best wel een uitdaging. Ben jij de mobiliteitsexpert op dit gebied en wil je een keer met ons en de stad Leiden komen kennismaken? Dat kan uiteraard. 

WAT IS DE AANLEIDING VAN DE FUNCTIE? 
De gemeente Leiden werkt hard aan het stimuleren van actieve en ruimte-efficiënte vormen van mobiliteit. Zo houden we Leiden leefbaar en bereikbaar. Parkeren vormt een belangrijke schakel in de totale mobiliteitsketen. Parkeermanagement (onderdeel van de afdeling Mobiliteit) is verantwoordelijk voor de optimalisatie van de parkeerexploitatie. Ook verzorgen wij het beheer van de parkeergarages, fietsenstallingen en het straatparkeren. Wij voeren van regie op de uitvoering van de parkeertaken. Daarbij gaan we ondernemend en creatief te werk. Onze ambitie is optimaal gebruik van onze hoogwaardige parkeervoorzieningen voor de fiets en de auto, zowel op straat als in parkeergarages.  

En om dit allemaal te realiseren zoeken we dus jou!  

WAT GA JE DOEN ALS ADVISEUR PARKEREN? 
In het eerste jaar bij ons werk je onder andere aan het realiseren van drie nieuwe fietsenstallingen (twee in de binnenstad en een bij het stationsgebied). Daarnaast zal het aantal fietsparkeerplekken in het stationsgebied moeten toenemen naar ongeveer 29.000. De komende jaren zijn wij bezig met de locatie en planvorming hiervoor. Je werk bestaat uit het regievoeren op parkeren en in het bijzonder fietsparkeren, dus veel multidisciplinair contact en samenwerking met collega’s binnen en buiten de eigen organisatie. Daarnaast denk je als parkeer-expert mee met verschillende projecten, waaronder de toekomstvisie van het Stationsgebied, parkeerhubs, marketing van het parkeren, invoeren van een betaalregime in de fietsenstallingen en het optimaliseren van het beheer van de fietsenstallingen. E.e.a. ook afhankelijk van jouw kennis en ervaring.    

Proactief als je bent, draag je vanuit jouw expertise inhoudelijk bij aan de lopende parkeerprojecten, voor onder andere de uitvoering van onze Parkeervisie. Dat doe je ook voor parkeervraagstukken voor (brom)fietsers en alle vormen van gemotoriseerd verkeer. En tot slot, je werkt graag nauw samen met de andere twee parkeeradviseurs en de parkeermanager/teamcoördinator en samen behaal en vier je ook de successen.  

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE FUNCTIE? 

  • Je kan een belangrijke bijdrage leveren aan de bereikbaarheid van de stad door een optimaal fiets parkeeraanbod. 
  • Ook kom je te werken voor een ambitieuze stad die kiest voor een autoluw karakter en de fiets op één zet. 

Dennis Bruin, teamcoördinator en parkeermanager “Werken voor Leiden is extra boeiend omdat het een ambitieuze stad is op mobiliteitsgebied. Waar je vanuit parkeer management een centrale rol kunt vervullen om het parkeren naar een hoger niveau te brengen. Een Stad die goed te befietsen is en de organisatie zich kenmerkt door een platte organisatie en korte lijnen.”  

DIT KRIJG JIJ 
Ons aanbod voor jou is een werkweek van 32-36 uur en een salaris van maximaal € 5.247,00 bruto bij een 36-urige werkweek. Op basis van kennis en expertise kan er sprake zijn van een aanvullende arbeidsmarkttoelage. Daarnaast bieden we jou:  

  • Een contract van voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst. 
  • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid. 
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card. 
  • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners. 
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. 
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen. 
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling. 
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering. 
  • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken.  
  • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past. Je krijgt faciliteiten inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding. (Afhankelijk van waar je woont).  

DIT BEN JIJ 
We zijn op zoek naar een nieuwe collega die een cruciale rol speelt in het realiseren en onderhouden van fietsenstallingen in de stad. Je neemt hierbij de leiding in het overzien van het gehele proces, waarbij je de samenhang tussen de verschillende onderdelen begrijpt en efficiëntie en klantgerichtheid vooropstelt. Als spil in het web verbind je Parkeermanagement, beleidsmedewerkers en de uitvoeringsorganisatie met elkaar, terwijl je behendig navigeert binnen de politiek-bestuurlijke context dankzij je uitgesproken gevoeligheid hiervoor. Belangrijke eigenschappen die we zoeken zijn:  

  • Vermogen om te verbinden, teamspeler en besluitvaardigheid. 
  • Iemand die verfrissende ideeën aanbrengt en kennis op een klantgerichte manier kan presenteren.  

Wat je meebrengt:  

  • Een afgeronde hbo-opleiding in Verkeerskunde, MER/Bedrijfskunde, of vergelijkbaar niveau door ervaring en vakgerichte opleidingen. 
  • Noodzakelijke ervaring met parkeren (auto en/of fiets) en de motivatie om je hierin verder te ontwikkelen.  

Ervaring binnen een gemeentelijke organisatie is een pré, net zoals ervaring bij een aanbieder van mobiliteitsdiensten en parkeerproducten. 

ONZE AFDELING 
Stedelijke Ontwikkeling werkt samen met partners en collega’s, en hopelijk binnenkort met jou, aan de duurzame verstedelijking van de stad Leiden. De opgaven waaraan gewerkt wordt zijn talrijk: we werken aan een vitale en inclusieve economie, aan voldoende woningen voor iedereen, aan een duurzame mobiliteit, aantrekkelijke cultuur en een veilige en duurzame leefomgeving. In de gebiedsontwikkelingen helpen we de stad zich steeds transformeren naar nieuwe aantrekkelijke gebieden, die goed aansluiten bij de bestaande en vaak historische waarden van de stad. We maken beleid, we runnen samen het Projectbureau onze programma’s en projecten, we ontwerpen en we voeren uit. Juist in 2024 zetten we ons in om ons aan te passen aan de Omgevingswet terwijl de winkel open blijft. Onze medewerkers geven aan dat ze veel ruimte voelen om bij te dragen aan hoe de stad zich ruimtelijk ontwikkelt en zijn gemotiveerd door de impact die ze kunnen hebben. 

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE
Koffie drinken en je toekomstige werkplek bekijken voor dat je solliciteert? Dat kanHiervoor kan je gerust eens bellen of appen met Dennis Bruin, parkeermanager/teamcoördinator Parkeer- en Verkeersmanagement op 06-11412096. Direct solliciteren kan natuurlijk ook.  

Wil je meer weten over het sollicitatieproces?  Stuur dan een appje aan Paul Stad, recruiter op 06-29401964. Bellen mag natuurlijk ook.   

We hebben géén deadline voor deze vacature. We sluiten deze vacature op het moment dat we de juiste kandidaat hebben gevonden. Wacht dan ook niet te lang met reageren. 

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente. 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN. 
WIE BEN JIJ? 

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Parttime
Sluitingsdatum
31-12-2024
Type
vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Dennis Bruin
mobiel 06-1141 2096 Frans Jan Douglas
mobiel 06-3808 0596