Beleidsadviseur welzijn met aandachtsgebied Samen Meedoen

32-36 uur, maximaal € 5.997,00 bij 36 uur (schaal 11)

Wil jij je in Leiden binnen het programma Sterke Sociale Basisinzetten voor het vergroten van de burgerparticipatie én het versterken van sociale betrokkenheid van haar burgers? Ben jij iemand met passie en kennis van en ervaring binnen het sociaal domein? Die integraal naar vraagstukken kijkt en de samenwerking zoekt met collega’s en welzijnspartners in de stad? Dan maken wij graag kennis met jou! 

WAT GA JE DOEN ALS BELEIDSADVISEUR WELZIJN
Vanuit de Leidse visie op het Sociaal Domein, ‘iedereen telt mee en doet mee’, werken we binnen het programma Sterke Sociale Basis aan een samenhangend geheel aan activiteiten en voorzieningen, dat overzichtelijk en toegankelijk is en bijdraagt aan het welzijn van inwoners. Het aandachtsgebied Samen Meedoen is gericht op het vergroten van de betrokkenheid van Leidenaren met elkaar en het versterken van netwerken (gezin, familie, buurten, verenigingen). Het faciliteren, stimuleren van laagdrempelige ontmoeting en organiseren van activiteiten in buurten en wijken loopt hier als een rode draad doorheen.  

Als beleidsadviseur Welzijn ben je binnen de Sterke Sociale Basis als accounthouder verantwoordelijk voor de opdracht ’Samen Meedoen’. Je werkt daarbij in een strategisch partnership samen met de gecontracteerde uitvoeringsorganisatie Incluzio Leiden. Je voert accountgesprekken over de voortgang, ontwikkelingen en afgesproken prestaties en je spreekt waar nodig de uitvoeringspartner aan op prestaties en gedrag. Ook agendeer je mogelijke ontwikkelingen, kansen en knelpunten. Zowel vanuit de gemeentelijke organisatie naar de stad als vice versa. Tenslotte geef je invulling aan een inhoudelijke- en financiële verantwoordingscyclus in samenwerking met collega’s van de afdeling Inkoop. Vanuit je rol als accounthouder van Incluzio werk je nauw je samen met een aantal (beleids)collega’s binnen de afdeling voor het verbeteren van de uitvoering van de opdracht ‘Samen Meedoen’ en en geef je samen vorm aan integrale beleidsvorming en uitvoering. Onder meer op gebied van gezondheid, sport en bewegen in de wijken en inclusie en anti-discriminatie. 

Je vormt een team met de accounthouders van de opdrachten ‘Opgroeien’ (uitvoeringsorganisatie SOL) en ‘Basiskracht’ (uitvoeringsorganisatie BuZz) en samen zijn jullie verantwoordelijk voor de uitvoering, verlenging en vervolg van de inkoop Sterke Sociale Basis in Leiden. Ook voorzien jullie het College en de Gemeenteraad van bestuurlijk advies en antwoorden op vragen (o.a. via P&C-cyclus). Jij bent penvoerder voor de Sterke Sociale Basis. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het Leidse mantelzorg- en respijtzorg beleid. Hierin werk je onder meer samen collega’s op regionaal niveau. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor aanvullende ondersteuning van vrijwilligersorganisaties in Leiden. Je onderhoudt een relatie met diverse organisaties en verzorgt subsidiëring en het actualiseren van de onderliggende subsidieregeling(en) 

DIT KRIJG JIJ 
Ons aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 5.997,00 bruto per maand (schaal 11), o.b.v. 36-urige werkweek. Verder bieden we jou:  

  • Een contract van 32-36 uur per week voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst.  
  • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid. 
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS businesscard. 
  • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners. 
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. 
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen. 
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling. 
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering. 
  • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past.  
  • Je ontvangt faciliteiten inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding (afhankelijk van waar je woont).  

DIT BEN JIJ 
Je bent initiatiefrijk, een verbinder en bent goed in staat om anderen binnen jouw netwerk met enthousiasme te motiveren om samen het beste resultaat te behalen. Je hebt goede communicatieve- en adviesvaardigheden en bent een stevige gesprekspartner voor zowel politiek, uitvoeringsorganisaties en kennisinstellingen. In jouw adviezen neem je de consequenties voor beleid, uitvoering en financiën helder mee. Landelijke beleidsregels en wetenschappelijke bevindingen vertaal je naar concrete initiatieven of adviseert hierop. Je hebt een antenne voor politiek-bestuurlijke belangen. Verder vragen wij van jou: 

  • HBO+/WO werk- en denkniveau.  
  • Kennis van ontwikkelingen in het brede sociale maatschappelijke domein, in het bijzonder op het gebied van welzijn, sociale cohesie en informele zorg.  
  • Ervaring met grotere accounts en de gemeentelijke P&C-cyclus is een pré 

ONZE AFDELING 
Je komt te werken in het Beleidsteam Maatschappelijke Ontwikkeling van het Cluster Participatie en Maatschappelijke Ontwikkeling binnen het expertiseteam Sport, Gezondheid en Welzijn. We geven uitvoering aan de overkoepelende visie: iedereen telt en doet mee. Dat doen we met zo’n 80 (beleids)medewerkers. We werken in wisselende samenwerkingsverbanden binnen het team, waarbij collegialiteit en de ander succesvol maken belangrijke waarden zijn. We hebben hart voor – de inwoners van – de stad en combineren dat met de nodige zakelijkheid. We zijn actief in diverse regionale samenwerkingsverbanden en werken daarnaast actief samen met georganiseerde partners in de stad. 

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE 
Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op met Roel Bergijk, teamcoördinator via 06 - 5250 4835. Hij beantwoordt graag al je vragenMeteen enthousiast? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou. We ontvangen graag jouw motivatie en cv uiterlijk 5 mei. De sollicitatiegesprekken vinden zo snel mogelijk daarna plaats.  

Heb je vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met Marjolein van der Meij via telefoonnummer 06-3633 8450. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt. 

TYPISCH LEIDEN 
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!  

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, actieve, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente. 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN. 
WIE BEN JIJ? 

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Parttime
Sluitingsdatum
05-05-2024
Type
vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Roel Bergijk
mobiel 06-52504835