Ambtelijk secretaris OR

36 uur, maximaal € 4.752,00 (schaal 9)

Heb je hart voor medezeggenschap? Wil jij weten wat er in de organisatie speelt en daar actief een bijdrage aan leveren ten goede van de medewerkers en de organisatie? Dan is deze functie echt iets voor jou! 

WAT GA JE DOEN ALS AMBTELIJK SECRETARIS OR? 
Als Ambtelijk secretaris draag je actief bij aan de invulling van medezeggenschap, met een scherp oog voor relevante nieuwe ontwikkelingen. Je ondersteunt en adviseert de Ondernemingsraad (OR) op diverse gebieden, niet alleen praktisch maar ook door het delen van waardevolle inzichten en ideeën.  

Als secretaris van de OR, ben je een vraagbaak voor zowel de OR-leden als de OR-voorzitter. Je beantwoordt hun vragen en adviseert proactief. Je begeleidt het proces van besluitvorming en draagt bij aan het opstellen van conceptadviezen. Je ziet toe op de naleving van wetgeving en procedures.  

Je bent actief aanwezig tijdens de OR-overleggen en treedt op als secretaris van de overlegvergadering. Je zorgt voor heldere verslagen van alle officiële vergaderingen. Naast deze taken speel je een cruciale rol in het voorbereiden en organiseren van overleggen. Hierdoor kan de OR effectief opereren en breng je rust en overzicht.  

Naast de praktische aspecten ondersteun je de OR bij het stellen van langetermijndoelen. Als verbindende schakel binnen en buiten de OR, deel je kennis en ervaring om de medezeggenschap te bevorderen. De overige taken zijn: 

  • Het voeren van het secretariaat. Jij bent daar verantwoordelijk voor. 
  • Het onderhouden van een netwerk met externe relaties. 
  • Het geven van feedback waar dat nodig is. 
  • Het geven van advies over training van de OR. 
  • Het ondersteunen van het inwerken van nieuwe OR-leden. 

DIT KRIJG JIJ 
Aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 4.752,00 bruto per maand (schaal 9), o.b.v. 36-urige werkweek. Verder bieden we jou:  

  • Een contract van 36 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst. Heb je bij de gemeente Leiden een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dan behoud je je arbeidsrecht. 
  • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid. 
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card. 
  • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners. 
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. 
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen. 
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling. 
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering. 
  • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken.  
  • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.   

DIT NEEM JE MEE 
Jij hebt de juiste mix van eigenschappen: je hebt een positieve instelling en bent kritisch op een opbouwende manier. Dit zorgt voor een fijne sfeer op het werk. 

Je kunt goed samenwerken met mensen van verschillende achtergronden en met verschillende belangen. Je waardeert de verscheidenheid aan inzichten en ervaringen die mensen meebrengen. Voor jou is iedereen gelijkwaardig. Je kunt goed communiceren en zoekt naar oplossingen. Ook help je anderen graag, zodat iedereen de juiste informatie krijgt. Verder herken jij jezelf in het volgende profiel: 

  • Je hebt een opleiding op hbo-niveau afgerond of vergelijkbaar niveau. 
  • Certificaten Dasmo 1 en 2 zijn een aanbeveling of je bent bereid dit te halen. 
  • Kennis van wet- en regelgeving (WOR, Cao Gemeenten) is mooi meegenomen, of je hebt ervaring of een algemene basiskennis van juridische zaken. 
  • Meerjarige ervaring in een soortgelijke functie binnen een bestuurlijke omgeving met politieke invloeden is een pre, maar niet noodzakelijk. 
  • Je begrijpt hoe een ondernemingsraad werkt, of je bent bereid om dit snel te leren.  

ONZE OR 
De Ondernemingsraad (OR) van de gemeente Leiden is een belangrijk orgaan dat de belangen van de medewerkers vertegenwoordigt. Hier zijn enkele kernpunten over de OR: 

  1. De OR heeft als doel om de medezeggenschap van de werknemers te waarborgen. Ze houdt zich bezig met zaken zoals arbeidsvoorwaarden, werkomstandigheden en personeelsbeleid. 
  2. De OR bestaat uit gekozen vertegenwoordigers van het personeel. Bij de gemeente Leiden bestaat de OR uit 15 leden. 
  3. De OR heeft verschillende taken, waaronder het adviseren van het management over personeelsaangelegenheden, het bespreken van voorgenomen besluiten en het bewaken van de rechten van medewerkers. 
  4. De OR overlegt regelmatig met het management en kan invloed uitoefenen op beslissingen die van invloed zijn op het personeel. 

De AS/OR is ondergebracht bij het cluster IDA, Bestuur & Communicatie. De afdelingsmanager van B&C is je hiërarchisch leidinggevende. De functionele aansturing vindt plaats door de voorzitter van de OR. 
 

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE 
Denk je dat deze baan bij jou past? Solliciteer dan nu en ontdek of dit jouw nieuwe uitdaging wordt! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op met Niels Appelo, Manager Bestuur & Communicatie via 06 1404 4532. Hij beantwoordt graag al je vragen 

Meteen enthousiast? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou. We ontvangen graag jouw motivatie en cv uiterlijk 12 mei
De gesprekken vinden plaats op donderdag
23 mei en/of maandag 27 mei.   

Heb je vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met Patricia de Beer, Corporate Recruiter via telefoonnummer 06 5275 7940. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt. Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties. 

TYPISCH LEIDEN 
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt! 

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente. 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN. 
WIE BEN JIJ? 

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
12-05-2024
Type
vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Niels Appelo
mobiel 06 1404 4532