Operationeel manager team riolering, gemalen & parkeren

36 uur maximaal € 5.247,00 (schaal 10)

Wil jij een cruciale rol spelen in het waarborgen van de leefbaarheid en duurzaamheid van onze prachtige stad Leiden? Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van ons dynamische team als operationeel manager riolering & gemalen.

Wat ga je doen als operationeel manager van dit team?
Al meer dan een eeuw staat het cluster Beheer garant voor het onderhoud van de openbare ruimte in onze prachtige stad. Maar we streven naar meer dan alleen onderhoud; we willen Leidenaren verrassen met een buitenomgeving die aansluit bij hun behoeften en het ritme van de stad. We vergroenen, verduurzamen en werken actief aan een buitenruimte die klimaatbestendig is. Hiermee creëren we niet alleen BUITENGELUK voor onze inwoners en ondernemers, maar ook voor de toekomstige generaties.
Met het aanstaande pensioen van onze huidige manager, zijn we nu op zoek naar een nieuwe collega die ons team komt versterken. Ben jij een empathische leidinggevende, die zich niet snel gek laat maken? Sta jij bekend om je streven naar voortdurende verbetering en slimme werkwijzen? Dan ben jij degene die we zoeken!
Als operationeel manager leid jij een team van ongeveer 24 uitvoerende medewerkers op het gebied van riolering, gemalen, water en parkeerautomaten. Je bent hun eerste aanspreekpunt voor vragen, klachten en suggesties. Jij regelt de personele taken zoals de (personeels)gesprekken en ziekteverzuimbegeleiding. Daarnaast coördineer en prioriteer je de werkzaamheden en bewaak je de voortgang. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van processen zodat deze goed uitgevoerd kunnen worden binnen de gestelde kaders en prestatienormen. Daarbij werk je, samen met de medewerkers, continu aan het optimaliseren van werkprocessen, zodat deze effectief en efficiënt worden uitgevoerd. Je maakt daarbij gebruik van beschikbare relevante data maar nog belangrijker de kennis en kunde van je medewerkers. Dit binnen de financiële kaders waar je als budgethouder verantwoordelijk voor bent. 

DIT KRIJG JIJ
Aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 5.247,00 bruto per maand (schaal 10), o.b.v. 36-urige werkweek. Per 1 oktober 2024 is het salaris in schaal 10 maximaal € 5.313,00. Verder bieden we jou:

  • Een contract van 36 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst. Heb je bij de gemeente Leiden een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dan behoud je je arbeidsrecht.
  • Een organisatie met korte lijnen waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card.
  • Wachtdienstvergoeding voor de calamiteitendiensten.
  • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
  • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.
  • Gratis parkeergelegenheid.

Dit ben JIJ
Jij weet het beste uit mensen te halen en kunt goed schakelen tussen de dagelijkse gang van zaken en de lange termijn verbeterprojecten. Je hebt affiniteit met het werkterrein en het werken in een uitvoeringsorganisatie. Je werkt prima zelfstandig én in teamverband. Je hebt het vermogen om snel kennis en inzicht op te bouwen over nieuwe problematiek en werkvelden. Daarnaast ben je gericht op het continue verbeteren van de uitvoering op basis van nieuwe inzichten en analyses en vind je het vanzelfsprekend om je medewerkers daarin mee te nemen.
Je hebt lef, staat stevig in je schoenen en treedt daadkrachtig op indien nodig. Je weet met natuurlijk overwicht te sturen op houding en gedrag van medewerkers. Om deze functie met plezier en goed uit te kunnen oefenen vragen we het volgende van je:

  • Hbo werk- en denkniveau.
  • Je bent geïnteresseerd in techniek en het werken in een uitvoeringsorganisatie.
  • Je spreekt de taal van de werkvloer en hebt aantoonbare ervaring met het aansturen, coachen en begeleiden van (uitvoerende) medewerkers.
  • Je bent flexibel en vindt het geen probleem om calamiteitendienst te draaien (ong. 1 week continudienst per 4 weken).
  • Je hebt ervaring met financiën en/of budgetten.
  • Jouw leiderschapsstijl kenmerkt zich door verbindende kwaliteiten.

ONze afdeling
Civiel & Cultuurtechniek (C&C) is verantwoordelijk voor het onderhoud van de stad. Het team bestaat uit 1 manager, 5 operationeel managers en ca. 110 medewerkers. De medewerkers van C&C zorgen voor het dagelijks beheer en onderhoud van de openbare ruimte van de gemeente Leiden. Hieronder vallen de domeinen Water, Riolering en Gemalen, Groen, Sport, Spelen, Wegen, Wegbebakening, Kunstwerken, Parkeren, Straatmeubilair en de Kinderboerderij. Gladheidsbestrijding en de calamiteitendienst zijn tevens onderdeel van C&C. 

Aantal collega’s uit ONS TEAM
Larry, operationeel manager: Wat het werk als operationeel manager leuk maakt, is dat je samen met de medewerkers in je team elke dag probeert het werk slimmer uit te voeren. Door de vele jaren van kennis en ervaring te combineren met de beschikbare data en applicaties kunnen we steeds beter inspelen op de behoefte van de stad en daarmee bijdrage aan het buitengeluk van zowel onze collega’s als de inwoners van Leiden.” 

Danny, medewerker gemalen: “Het is leuk om bij de afdeling gemalen te werken, omdat elke dag anders is. Het werk is heel afwisselend en elke storing is anders. Dit maakt het werk erg uitdagend en kan ik iedere dag gebruik maken van mijn kennis en expertise. Onze dag begint met het controleren van de systemen die alle gemalen controleren en aansturen. Dit geeft ons de vrijheid zelf onze dag in te delen op basis van noodzaak en prioriteit. Dit geeft ons een mate van vrijheid en draagt bij aan ons buitengeluk.” 

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE
Solliciteer zo snel mogelijk, maar uiterlijk 22 april op deze vacature ter attentie van Veronique Koster (afdelingsmanager C&C). Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Veronique, via 06 – 1146 3896. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Bianca van der Weide, corporate recruiter, via 06 – 4348 6757. 
Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt. 
Ook uitzendkrachten en andere inleenkrachten kunnen op deze interne vaste vacature solliciteren. zodat hun sollicitatie direct bij de interne sollicitatieprocedure kan worden betrokken en zij op basis van gelijkheid kunnen solliciteren met interne kandidaten.

 

TYPISCH LEIDEN
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

 

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en

toekomstbestendige stad en gemeente.

 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN.

WIE BEN JIJ?

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
22-04-2024
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Veronique Koster
mobiel 06-11463896