Gemeente Leiden

Gemeente Leiden

Team Grond, Vastgoed en Markt is op zoek naar een enthousiasmerende

Beleidsadviseur Ontwikkeling & Exploitatie

36 uur, max. € 5.017,- (schaal 11)

Wil jij een spilfunctie bij de duurzame ontwikkeling van een stad voor wie de geschiedenis het uitgangspunt is voor de toekomst? Solliciteer dan bij de gemeente Leiden!

Wat zijn je werkzaamheden als Beleidsadviseur Ontwikkeling & Exploitatie?

In Leiden zijn we trots op onze prachtige, oude en levendige stad. De 35 medewerkers van het team Grond, Vastgoed en Markt (GVM) werken er hard aan om het sterke profiel van Leiden als internationale kennisstad en aantrekkelijke duurzame stad (verder) vorm te geven en uit te bouwen. Dat vraagt om analyses en onderzoek, breed gedragen en toekomstbestendig beleid en weloverwogen besluiten. Daar ga jij als adviseur ontwikkeling en exploitatie aan werken. Met je open blik naar buiten, slimme inzet van netwerken en analytische vaardigheden maak je vraagstukken inzichtelijk en werk je aan uitvoerbare oplossingen. Of het nu gaat om de parkeervoorzieningen, het verkopen van erfpachtgrond of de verduurzaming van ons vastgoed, jouw werk helpt ons op strategisch, tactisch en operationeel niveau de juiste beslissingen te nemen. Jij hebt een spilfunctie als het gaat om beleids- en vakontwikkeling binnen de afdeling en helpt het MT met de verdere professionalisering van de afdeling. Denk jij mee over een stad die haar historie koestert en met vertrouwen naar de toekomst kijkt? Solliciteer dan als adviseur ontwikkeling en exploitatie bij de gemeente Leiden!

Wat vragen wij van jou?

Enthousiasme en goede ideeën, daar begint het mee. Vervolgens het vermogen om deze ideeën krachtig te onderbouwen en om te zetten in concrete plannen. Door goed samen te werken met inhoudelijk deskundigen, niet-inhoudelijk betrokkenen, bestuurders en andere stakeholders kunnen jouw analyses en plannen rekenen op draagvlak en steun. En je beschikt over:

 • een afgeronde, relevante opleiding op minimaal hbo-niveau;
 • minstens 2 jaar relevante ervaring en affiniteit met vastgoed en gebiedsontwikkeling;
 • ervaring met werkprocessen en affiniteit met procesverbeteringen.

Wat bieden wij jou?

Een functie waar je invloed kunt hebben op de ontwikkeling van Leiden, of het nu gaat om nieuwbouw, herontwikkeling en transformatie of door het onderzoeken en aangaan van (nieuwe) vormen van interne en externe samenwerking. Zo werk je tegelijk mee aan de verdere professionalisering van de afdeling binnen de (maatschappelijke) uitdagingen waar we de komende jaren voor staan. Dit doe je onder directe aansturing van de manager en samen met het MT. Verder hebben we voor jou:

 • een aanstelling bij wijze van proef. Bij goed functioneren, wordt de aanstelling na 1 jaar omgezet in een vaste aanstelling;
 • een salaris van maximaal € 5.017,- (schaal 11) bruto per maand;
 • je krijgt naast je salaris ook nog een vrij besteedbaar budget bij ons, een Individueel Keuze Budget (IKB). Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen;
 • je zit bij ons aan het stuur van je eigen ontwikkeling. Hou je van workshops en korte cursussen? Dan kan je kiezen uit een breed aanbod van onze “Academie71”;
 • de gelegenheid om aan het eind van de werkdag te ontspannen in één van onze vele parken of in de gezellige horeca in de binnenstad (allemaal op loopafstand).

Enthousiast geworden over deze functie?

 • We zien je sollicitatie graag uiterlijk 19 november 2019 tegemoet. Let op: sollicitaties worden alleen in behandeling genomen als ze binnen komen via het online sollicitatieformulier.
 • Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Laurens Cramer, op 06-55781022.
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met de Servicedesk HRM, via telefoonnummer 071 - 516 7400 of per mail.

Extra informatie

 • Wij hanteren de volgende sollicitatiecode.   
 • Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.
 • Mocht je meer informatie willen over Stedelijke Ontwikkeling, en de collega’s die daar werken, en je hebt de site “Leiden zoekt stadsmakers” nog niet gezien, kijk dan zeker even op onze site www.leidenzoektstadmakers.nl.

Meer over gemeente Leiden:

Leiden is een geweldige plek om te werken, te studeren, te ondernemen, te wonen en te zijn. Leiden is de Stad van Ontdekkingen, met een prachtige historische binnenstad en een rijke traditie van kennis en cultuur. 

Met hart voor de stad, zo werken wij als gemeentelijke organisatie voor Leiden. We zoeken de samenwerking met de stad, haar inwoners, ondernemers en andere partijen om nieuwe, mooie en waardevolle ideeën en initiatieven te laten ontstaan en in de praktijk te brengen. De diversiteit van de stad zien wij graag terug in ons personeelsbestand, want samen maken we van Leiden en de Leidse regio een nog geweldiger plek.

Vacaturetype / functietype
Vast contract, onbepaalde tijd
Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
19-11-2019
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Laurens Cramer
tel. 06 - 557 81 022