Gemeente Leiden

Gemeente Leiden

Ben jij een aanpakker? Pak uit met ons!

Verkeerskundige

36 uur, max. € 5.169,- bij 36 uur (schaal 11)

WIJ willen de prachtige, compacte stad Leiden op een duurzame manier ontwikkelen en leefbaar en bereikbaar houden. We werken aan leefbaarheid en verstedelijking. Daarbij hoort het up to date houden van onze infrastructuur. Met het stimuleren van de modal shift naar lopen, fietsen en openbaar vervoer ondersteunen we de transitie naar duurzame mobiliteit. Wij staan voor de opgave enkele duizenden woningen te bouwen binnen bestaand stedelijk gebied. Het aantal ruimtelijke ontwikkelings- en beheerprojecten is groot en ieder project heeft gevolgen voor de verkeersafwikkeling. Ook het aantal infrastructurele projecten vanuit ons bereikbaarheidsprogramma is groot.

Wij zoeken een verkeerskundige/ beleidsmedewerker verkeer, die meewerkt aan de ontwikkeling van de stad. Je adviseert en initieert hierbij vanuit ons recent geactualiseerde mobiliteitsbeleid. Door je inbreng van mobiliteitskaders en de door jou uitgevoerde of begeleide verkeersonderzoeken draag je bij aan de gebiedsontwikkelingen, wijkvervangings- en infrastructuurprojecten in de stad. Je werkt nauw samen met andere interne en externe verkeerskundigen, stedenbouwkundigen, beleidsspecialisten en projectleiders.
Binnen de gemeente Leiden maak je onderdeel uit van het team Mobiliteitsbeleid binnen de afdeling Mobiliteit.

JIJ wilt Leiden steeds verbeteren en gebruikt daarvoor al je kennis van en ervaring met mobiliteit, infrastructuur en bereikbaarheid. Je hebt ervaring met verkeersonderzoek en weet de uitkomsten op een begrijpbare, overtuigende manier over te brengen. Je hebt overtuigingskracht en bent gericht op samenwerking, waardoor voor Leiden het beste resultaat behaald wordt. Ook ben je analytisch sterk en slim in het vinden van nieuwe oplossingen en heb je gevoel voor bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen.

Verder beschik je over:

 • Opleiding Verkeerskunde, of vergelijkbaar kennisniveau en ruime ervaring in het vakgebied;
 • Ervaring met het werken met verkeersprognosemodellen (zoals Omnitrans) en verkeersafwikkelingsmodellen (VISSIM) is een pre;
 • Goed gevoel voor omgevingssignalen en voor de politiek-bestuurlijke context.

ONZE AFDELING Mobiliteit is verantwoordelijk voor een duurzaam bereikbare stad. De werkzaamheden zijn divers: van het intensief samenwerken met collega’s vanuit de hele gemeente aan de stedelijke ontwikkeling van Leiden, het beheren van de verkeersregelinstallaties, het bereikbaar houden van de stad tijdens evenementen en werkzaamheden, het beheren van de parkeergarages, tot het opstellen van strategische visies en beleid op het gebied van mobiliteit.

Hierbij stellen enkele teamleden zich graag voor: Marcel: “Het werken bij de gemeente Leiden kenmerkt zich door een grote mate van eigen verantwoordelijkheid, maar ook door samen optrekken in teamverband. Ik werk als senior nu aan zaken die bijvoorbeeld spelen op Holland Rijnland-niveau of op landelijk niveau, zoals het Toekomstbeeld OV 2040. Door de aard van de werkzaamheden ontstaat er een goede mix tussen ‘zelf projecten draaien’ en onderdeel zijn van projectteams. De opgave waarvoor Leiden staat om enerzijds de woningbouwopgave een plek te geven en tegelijkertijd te bouwen aan een duurzaam mobiliteitssysteem, is iets waar ik (en jij dus ook) met veel plezier dagelijks mee bezig ben. Het team dat aan de mobiliteit werkt heeft een gevarieerde samentelling. We vullen elkaar daardoor goed aan, kunnen prima door een deur en zetten voor elkaar ook dat extra stapje.” Thomas: “Werken in het verkeerskundige domein bij de gemeente Leiden is interessant en uitdagend. Door de grote dichtheid van de stad, de hoge belasting van de infrastructuur, de ligging ingesloten tussen andere gemeenten en de centrumfunctie voor de regio zijn ruimtelijke vragen vaak complex. In die complexiteit spelen veel belangen een rol. Ik ervaar als senior beleidsmedewerker het als de kunst hierin te zoeken naar wat wel mogelijk is, maar ook duidelijk de grenzen te stellen waar het onmogelijke wordt gevraagd. Vakmatige kennis en kunde is hiervoor het fundament: wat is redelijk, waar zit nog rek, maar waar misschien ook weer juist niet? Zodat we het bestuur kundig adviseren hoe te komen tot oplossingen die gerealiseerd kunnen worden én zo veel mogelijk bijdragen aan de wensen en ambities van de stad en haar bewoners. Dit doen we in een fijn team waarin collegialiteit hoog in het vaandel staat.”

AANBOD voor jou is een werkweek van 36 uur met een salaris van maximaal €5.169,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11). Verder bieden wij jou:

 • Een jaarcontract met een intentie tot een vaste vast dienstverband.
 • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze bewoners en weggebruikers.
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met het brede aanbod aan workshops en cursussen van onze 'Academie71'.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen.
 • De rechtspositie van de sector gemeenten, zoals vastgelegd in de Cao voor gemeenteambtenaren met pensioenregeling via het ABP.
 • Invloed op je werktijden: gedeeltelijk thuiswerken is de norm.
 • Een mobiele telefoon en laptop (surface) krijg je ter beschikking.
 • De bruisende stad Leiden, daar kom je te werken. Een stad die volop in ontwikkeling is. We dragen bij aan maatschappelijke opgaven als omgevingswet, verstedelijking, herschikking in het sociaal domein, dit alles in uitdagende financiële tijden. 

ENTHOUSIAST geworden? We zien je sollicitatie graag uiterlijk 17 november 2021 tegemoet. De sollicitatiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats na de sluitingstermijn. Wil je meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met de teamcoördinator van het team Mobiliteitsbeleid Linda van Ruiten, via telefoonnummer 06-15220563. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Patricia de Beer via telefoonnummer 06-5275 7940. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verwijderd wordt. Ook uitzendkrachten en andere inleenkrachten kunnen op deze interne vaste vacature solliciteren. zodat hun sollicitatie direct bij de interne sollicitatieprocedure kan worden betrokken en zij op basis van gelijkheid kunnen solliciteren met interne kandidaten.

LEIDEN is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie  kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN.
WIE BEN JIJ?

Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
31-12-2021
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Linda van Ruiten, senior domein beleid team Ontwerp en Mobiliteit
mobiel 06-15220563