Gemeente Leiden

Gemeente Leiden

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN

Werkervaringsplek/ Stage: Internationalisering

Hbo/wo, 24-uur per week voor 6 maanden vanaf 1 juli 2022 (start is flexibel)

Wat houdt de stage/werkervaringsplek in?
Handen en voeten geven aan de Visie internationalisering. In Leiden is er sprake van een verdergaande internationalisering van de samenleving. Inmiddels zijn er ruim 11% internationals onder de Leidenaren (zijnde een niet-Nederlandse nationaliteit). Daarnaast is het goed te beseffen dat 30% van de Leidse inwoners een migratieachtergrond heeft. Internationalisering is daarmee een feit. Samen met de opgavemanager werk je aan het uitvoeringsprogramma. Concreet ga je aan de slag met dienstverlening en communicatie aan internationals en coördineer je de stedenbanden. Daarnaast help je mee om de collega’s van de gemeente bewust te maken van de internationalisering van de stad en hoe we daar als gemeente het beste op in kunnen springen.

We zijn op zoek naar een enthousiaste masterstudent en/of (pas) afgestudeerde starter die ons kan helpen met het uitvoeringsprogramma, verbindingen legt tussen beleidsterreinen en de internationals in de stad door bijv. ontmoetingen te organiseren. Het betekent dat je jezelf op inhoudelijk, organisatorisch en communicatief vlak verder kan ontwikkelen.

Wat heb je nodig om deze stage/werkervaringsplaats tot een succes te maken?
Ben jij een vergevorderde student of alumnus die geïnteresseerd is in de internationalisering van de samenleving en de kansen wil benutten voor de stad Leiden? Kan je niet wachten om beleid te vertalen naar de uitvoering en zelf een aantal acties op te pakken? Ben je benieuwd hoe je afdelingen en stadspartners hierin mee kan nemen? En hoe dit werkt in politiek ‘sensitieve’ omgeving? En vind je het leuk om verbindingen te maken met deze in- en externe doelgroepen en partners?
We verwachten dat je al wat relevante kennis hebt opgedaan bij je studie en werkervaring wilt opdoen bij een lokale overheidsorganisatie. Je bent dus, als student, al verder in je studie. Of je bent al afgestudeerd en wil via Stage Nieuwe Stijl een werkervaringsplek opdoen. Je durft initiatief te nemen, ziet zaken die opgepakt moeten worden en je bent communicatief sterk. Je bent absoluut hands-on en ziet dit als kans om ervaring op te doen bij een diverse en grote organisatie. Je instelling en hands-on mentaliteit is belangrijker dan een specifieke studierichting.

Wie zijn wij?
De opgavemanager internationalisering werkt bij het team Kennis & Internationalisering (10 medewerkers) en is onderdeel van de afdeling Vestigingsklimaat (met team Economie, Cultuur en Wonen), die bestaat uit ca.40 medewerkers. Het team is informeel, hardwerkend en gezellig.

Wat bieden wij jou?
Uiteraard is het een wisselwerking. Voor het harde werken en leren krijg je ook iets terug:

 • Een uitdagende en afwisselende stage/werkervaringsplek in een dynamische werkomgeving.
 • Een kijkje achter de deuren van de gemeente en de stadspartners in Leiden;
 • een professionele werk-/leeromgeving, waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling met een toegankelijke, informele sfeer.
 • Een netwerk van jonge collega’s (Jong Leiden).
 • Bij stage: een stagevergoeding van maximaal € 400,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Bij werkervaringsplek: de mogelijkheid om de werkervaringsplek via het project Stage Nieuwe Stijl te volgen. Dit houdt in dat je naast je werkervaringsplaats wekelijks een dagdeel scholing krijgt in de vorm van een training m.b.t. solliciteren op de arbeidsmarkt.
 • Of een werkervaringsplekvergoeding van €120,00 (Let op: dit is niet de vergoeding die je krijgt wanneer je deze werkervaringsplaats doet via Stage Nieuwe Stijl).

Enthousiast geworden over deze stage?

 • We zien je cv mét motivatie graag uiterlijk tot en met 3 juni tegemoet.
 • Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met Laura Platte, tel. 06-34364793 en l.platte@leiden.nl
 • De sollicitatiegesprekken staan gepland op 13 en 16 juni in de middag.
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Patricia de Beer via 06-5275 7940

Meer over gemeente Leiden
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Hoe groot Leiden ook is, het is klein genoeg om er nieuwe ideeën doelgericht en slagvaardig uit te kunnen voeren. Onze organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. En elke werkdag is anders. Hét kenmerk van ons werk is veelzijdigheid, en die veelzijdigheid vraagt om een flexibele manier van werken. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

Sluitingsdatum
03-06-2022
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Laura Platte
mobiel 06-34364793