Budgetbeheer consulent

32 uur, max. € 4.244,00 (schaal 8) bij 36 uur

Wij zijn op zoek naar een budgetbeheer consulent die aan de slag gaat om inzicht en structuur te creëren in de financiële situatie van onze cliënten. Een behoorlijk nuttige en maatschappelijke job dus!

WAT GA JE DOEN ALS BUDGETBEHEER CONSULENT?
We nemen je mee. Zodra er een verzoek tot budgetbeheer binnen komt, check je de gegevens en vult deze waar nodig aan. Vervolgens voer je een intakegesprek met de cliënt en stel je samen een budgetplan op. Op basis van dit budgetplan beheer je het inkomen van de client en verzorg je de betaling van leefgeld, vaste lasten, reserveringen en variabele lasten. Ook bewaak je deadlines, de voortgang van het budgetplan en breng je indien nodig wijzigingen aan. Je bereidt de cliënt voor op het weer zelfstandig voeren van de financiële huishouding en verstrekt informatie over regelingen en voorzieningen en je ondersteunt in het aanvragen van de benodigde voorzieningen.
Uiteraard is het in deze functie van belang dat je contacten onderhoudt met diverse hulpverlenende instanties en actief op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen in ons vakgebied. Je bent alert op (omgevings-)signalen en kan deze vertalen naar onze eigen werkprocessen. Hierdoor lever je een bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van onze dienstverlening. 

DIT KRIJG JIJ
Ons aanbod voor jou is een uitdagende en afwisselende functie in een team van enthousiaste en slagvaardige collega's. Daarnaast bieden wij jou:

 • Een contract van 32 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst.
 • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card.
 • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering.
 • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken.
 • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; je krijgt diverse voorzieningen (o.a. een laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past.
 • Je ontvangt faciliteiten inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding (afhankelijk van waar je woont).
 • Wij zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, onze locatie bevindt zich op 5 minuten loopafstand van het Centraal Station.

DIT BEN JIJ
Je hebt oor en oog voor de specifieke problematiek van onze cliënten en weet die te combineren met een zakelijke instelling. Je bent klantgericht, stressbestendig, resultaatgericht en flexibel en kan goed omgaan met voortdurende wijzigingen in wet- en regelgeving. Plannen en organiseren gaat jou goed af en je en durft zelfstandig beslissingen te nemen. Jouw zorgvuldigheid en precisie komen goed van pas in deze functie, net als het duidelijk en helder kunnen communiceren op verschillende niveaus. Je bent gericht op samenwerking en kan goed omgaan met weerstand. Verder vragen wij van jou:

 • Een afgeronde MBO opleiding, bij voorkeur SJD. 
 • Aantoonbare ervaring in het werkveld.

ONS TEAM
De Stadsbank biedt hulp aan burgers met financiële problemen van de gemeente Leiden en Leiderdorp. Dit kan op verschillende manieren zoals via schuldhulpverlening, budgetbeheer of via een persoonlijke lening. De hulp is gericht op het (her)krijgen van inzicht en controle op de eigen financiële situatie, zodanig dat men in de toekomst zelfstandig en zonder schulden de financiële huishouding kan voeren. Wanneer het noodzakelijk is wordt integraal gewerkt met andere hulpverlenende instanties.
Soms is iemand niet in staat om zelfstandig de eigen financiën goed te beheren. Dit kan komen door ziekte, psychisch onvermogen of verslaving. Iemand kan het ook moeilijk vinden allerlei verleidingen te weerstaan waardoor er geen geld overblijft voor de vaste lasten en andere rekeningen. De Stadsbank kan het financieel beheer in deze situaties geheel overnemen in de vorm van budgetbeheer. Het hele team WMO en Stadsbank bestaat uit 25 collega’s waarvan 5 collega budgetbeheer consulenten.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
We zien je sollicitatie graag uiterlijk 19 mei tegemoet. De sollicitatiegesprekken vinden zo snel mogelijk daarna plaats. Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Naoual el Himer, via tel. 06 – 1516 9842. Heb je vragen over het sollicitatieproces, bel of app dan met onze recruiter, Marjolein van der Meij, via 06 – 3633 8450. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.

TYPISCH LEIDEN
Gemeente Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Parttime
Sluitingsdatum
19-05-2024
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Naoual el Himer
mobiel 06 1516 9842