gemeente Leiden

gemeente Leiden

De gemeente Leiden is opzoek naar een enthousiaste en leergierige stagiair

Stagiair Beleidsadviseur Stadseconomie

WO, 32-36 uur per week, 6 maanden, vanaf 1 september 2022, later in het jaar is ook mogelijk.

Wat houdt de stage in?
Als beleidsadviseur stadseconomie ga jij je o.a. bezig houden met het bevorderen en faciliteren van ondernemerschap in Leiden. Je kunt hierbij denken aan de horeca in de binnenstad, hotelbeleid, de retail- en warenmarkt en toerisme. Je onderzoekt bijvoorbeeld welk beleid andere steden hebben, wat er speelt in de stad en adviseert aan de gemeente.

Daarnaast bereid je overleggen voor met diverse partners zoals initiatiefnemers en ondernemers in de stad. Je stelt in afstemming met collega’s adviezen bij vergaderpunten op voor de wethouders, woont het overleg bij en informeert collega’s de belangrijkste uitkomsten van het overleg. Ook werk je mee aan opgaven in de Leidse binnenstad en lever je een bedrage aan ondernemerschap en toerisme. Je werkzaamheden variëren van onderzoek, advisering, presentaties maken, organiseren en notuleren. Op die manier krijg je een zo breed mogelijk beeld van het werk als een beleidsadviseur en kan je volop meedraaien met de opgaves van het team. Bovendien werken op onze afdeling meerdere stagiaires waarmee je kunt overleggen, sparren en optrekken.

Wat heb je nodig om deze stage tot een succes te maken?
Je bent nieuwsgierig, proactief en een doorzetter. Je stelt vragen als je het niet weet, maar eerst zoek je het zelf uit. Je stroopt je mouwen op als er ergens hulp nodig is. Je bent ondernemend en leergiering. Je pakt makkelijk de telefoon op en komt graag in contact met initiatiefnemers en ondernemers uit de stad. Je houdt van afwisselend werk: achter de laptop, in vergadering of op pad in de stad en daarbuiten. Je ontwikkelt je graag in projectmatig werken: van het maken van een plan, tot de uitvoering in stappen en het komen tot een schriftelijk advies met een inleiding, kern en conclusie. Verder vragen wij van je:

 • Interesse in het werken bij de overheid.
 • Een opleiding op HBO- of WO niveau. De opleiding maakt niet uit, maar de werkzaamheden sluiten goed aan bij de studies bestuurskunde, bedrijfskunde, politicologie, communicatie, geschiedenis, economie of rechten.

Meer over de afdeling: 
Je bent onderdeel van team Economie van de gemeente Leiden. Samen zorgen we ervoor dat Leiden een aantrekkelijke stad is voor bedrijven om zich te vestigen, voor werknemers om te werken en voor bezoekers om naar toe te gaan voor winkelen, uiteten of evenementen.

We werken voor de afdeling Vestigingsklimaat. De afdeling Vestigingsklimaat creëert de randvoorwaarden voor een excellent vestigingsklimaat om te wonen, werken, leren en recreëren in de stad en regio. Voor huidige en toekomstige generaties. We doen ons werk in samenwerking met onze partners, waaronder de inwoners, ondernemers, corporaties, cultuur- en onderwijsinstellingen, regiogemeenten en het Rijk. Internationale kennis en historische cultuur zijn de twee pijlers van Leiden. Onze afdeling Vestigingsklimaat telt ongeveer veertig collega’s, die allen deel uitmaken van tenminste één team. Op dit moment zijn de teams:

 • Economie
 • Cultuur en erfgoed
 • Wonen
 • Kennis en Internationalisering

We werken vanuit de verbinding van opgaven en talenten. Er is dus alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen

Wat bieden wij?

 • Een stagevergoeding van maximaal €400,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (naar rato).
 • Een uitdagende en afwisselende stage in een team van enthousiaste en slagvaardige collega’s.
 • Een professionele werk/leeromgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Het opbouwen van een sterk netwerk.
 • Een gezellige werksfeer waaronder veel (vrijblijvende) stage- en teamactiviteiten plaatsvinden.
 • Een werk- en leerplek voor 32-36 uur in de week.

Let op: aantal uren in de week zijn bespreekbaar. Neem ook contact op indien je minder dan 32 uur in de week beschikbaar bent.

Enthousiast geworden over deze stage?
Deze stage staat langere tijd uit. We checken regelmatig de reacties. Zien we een match, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. Zodra de opdracht is voorzien, wordt deze opdracht gesloten. Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met Jeroen Ooms via telefoonnummer 06-18 88 99 82. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Patricia de Beer via tel. 06-5275 7940. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.

Sluitingsdatum
31-12-2022
Type
Stage
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Jeroen Ooms
mobiel 06-18 88 99 82