Gemeente Oegstgeest

Gemeente Oegstgeest

Ben jij een bouwer? Bouw mee met ons!

Beleidsmedewerker Reiniging

36 uur | max €4.671 + 17,05% Individueel keuze budget

Hoe hou je de beste woongemeente van Zuid-Holland schoon en ordentelijk? En hoe speel je in op veranderende wetgeving op innovaties rondom afval. Wij vinden het belangrijk om daar voortijdig op in te spelen zodat wij duidelijk kunnen zijn naar inwoners en bedrijven. Wij willen Oegstgeest leefbaar en schoon houden en hebben ruimte voor een nieuwe collega. Ben jij goed en vlot met de pen, en ben jij instaat om slim beleid te ontwikkelen? En zijn de thema’s afvalinzameling en reiniging iets wat jouw karakter opgeruimd houdt? Kom dan snel een keer koffiedrinken met ons.

WIJ bieden jou een veelzijdige functie als beleidsmedewerker reiniging bij team Beheer & Onderhoud. Afvalinzameling is een thema wat continue in beweging is. Soms vanuit wetgeving en de andere keer vanuit innovaties vanuit de markt. Je gaat voor ons beleid ontwikkelen hierop: je analyseert problemen, schrijft een plan voor verbetering en legt dit voor aan het management en het (politiek) bestuur. Op het gebied van beleidsvoering ben jij onze specialist. Aan de hand van onderzoeksgegevens, ervaringen en met de hulp van deskundigen en specialisten stippel je een beleid voor de organisatie uit. Je zoekt hierbij actief naar nieuwe mogelijkheden en vertaalt deze naar de praktijk. Hierbij werk je nauw samen met inhoudsdeskundigen om te kijken naar strategie, uitvoering en bijbehorende communicatie.

In jouw rol als beleidsmedewerker zorg je ook voor uitvoering van het beleid en adviseer je anderen over de toepassing van het beleid. In deze functie overleg je regelmatig met inwoners, het bestuur, andere overheden, adviesbureaus en (interne/externe) collega’s. Je neemt deel aan verschillende (interne/externe) overlegtafels en schrijft heldere beleidsadviezen. We zoeken in Oegstgeest een gedreven persoon die deze uitdaging aan durft.

Waarom zou je moeten kiezen voor deze baan?

 • Je komt te werken in een gemeente die klein is maar daardoor erg overzichtelijk.
 • Jouw werk en inspanning zijn snel terug te zien op straat
 • Je bouwt een mooi in en extern netwerk op
 • Oegstgeest is gewoon een hele mooie gemeente!

JIJ bent een specialist in je vak en barst van de vernieuwende ideeën. Je bent pragmatisch en nauwkeurig ingesteld en weet goed mee te bewegen met wat nodig is. Bovendien werk je klant- en servicegericht. Samenwerking staat in jouw werk voorop, maar je kunt ook goed zelfstandig werken. Je beschikt over uitstekende schriftelijke- en mondelinge communicatieve vaardigheden en je schrijft foutloos Nederlands. Naast kennis en ervaring vinden we het belangrijk dat je in ons team past en wij bij jou.
Daarnaast vragen wij van jou:

 • Minimaal een afgeronde opleiding op HBO of WO niveau;
 • Uitstekende kennis en ervaring met MS officeprogramma’s;
 • Relevante werkervaring in een vergelijkbare functie is een vereiste. Mocht je aanvullende ervaring hebben in het vakgebied van openbare ruimte is dat een pré.

ONS TEAM Beheer & Onderhoud bestaat uit ongeveer 55 interne en externe collega’s. Collega Denise vertelt je graag wat meer over het werken bij de gemeente. Denise: “Oegstgeest is een relatief kleine gemeente, waardoor de lijnen kort zijn en je persoonlijk veel contact hebt met het bestuur. Je komt te werken in team Beheer & Onderhoud, een groot team met super leuke collega’s die altijd voor elkaar klaarstaan. Daarbij is het werken in een monumentaal pand, gelegen in een mooi park, zeker van toegevoegde waarde”.

ONS AANBOD voor jou is een leuke en afwisselende functie in een team van enthousiaste en betrokken collega’s. Afhankelijk van jouw ervaring en opleiding bedraagt het salaris maximaal € 4.671,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10).
Daarnaast bieden we jou:

 • Een jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband;
 • Informele werksfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze burgers;
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met het brede aanbod aan workshops en cursussen van onze 'Academie71';
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen. Dit IKB van 17,05% krijg je bovenop je salaris;
 • Invloed op je werktijden: gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden;
 • Een mobiele telefoon en laptopkrijg je ter beschikking.

ENTHOUSIAST geworden? Je hoeft wat ons betreft niet direct te solliciteren via de site. Neem eerst gerust contact met ons op voor een kennismaking met koffie. Hiervoor kan je bellen of app-en met Andre van Westbroek, Manager Beheer en Onderhoud , via 0618890018. We checken regelmatig de reacties. Zien we een match, dan nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek. Wil je meer weten over het sollicitatieproces? Stuur dan een app-je aan Paul Stad, Recruiter via tel: 06-29401964. Bellen mag natuurlijk ook. De vacature staat open tot zondag 25 september. Alleen we sluiten de vacature op het moment dat we de juiste kandidaat hebben gevonden. Wacht dus niet te lang met reageren.

Gemeente OEGSTGEEST is een levendig en groen dorp; centraal gelegen in de Randstad. Vlakbij de grote steden en strand én grenzend aan het Groene Hart biedt het een goede balans tussen dorps karakter en stedelijke vitaliteit. Ook met haar bloeiend verenigingsleven, de vele activiteiten en de goede voorzieningen, biedt Oegstgeest haar 26.000 inwoners, jong en oud, een aantrekkelijke woon- en werkklimaat met volop mogelijkheden voor recreatie. Wonen, werken en leven gaan hier als vanzelfsprekend samen.

Werken voor een gemeente betekent dat je een bijdrage levert aan de diensten die de gemeente haar burgers levert. Omdat we als gemeente Oegstgeest nogal wat eisen stellen aan die diensten leggen we de lat ook voor onze medewerkers hoog. Speerpunten voor onze manier van werken zijn: integraliteit van beleid, communicatie met, en dienstverlening aan burgers en een optimale bedrijfsvoering.

WIJ ZIJN GEMEENTE OEGSTGEEST.
WIE BEN JIJ?

Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
23-05-2022
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Oegstgeest
Contactpersoon
Denise van Nobelen
mobiel 06 - 18 57 84 97