Gemeente Leiden

Gemeente Leiden

BEN JIJ EEN AANPAKKER? PAK UIT MET ONS!

Projectcoördinator Wegen en Straatmeubilair

36 uur per week, max. € 5.372,- (schaal 11)

WIJ bieden een interessante baan waarin jij een grote bijdrage levert aan de kwaliteit van de openbare ruimte. Leiden is een mooie, levendige stad met een historische binnenstad. Bij het cluster Beheer werken we dagelijks hard aan het mooi houden van die stad en willen wij de openbare ruimte steeds duurzamer, slimmer en meer toekomstgericht inrichten en onderhouden. Wil jij graag een bijdrage leveren aan het groot onderhoud en de uitvoering van de vervanging van het wegareaal in Leiden, dan is dit je kans! We hebben een flinke uitdaging om het wegareaal in goede conditie (veilig en comfortabel voor de weggebruikers) aan te blijven bieden. Thema’s als duurzaamheidsopgaven en circulariteit spelen in ons beheer ook een belangrijke rol.


Als projectcoördinator (proco) ben je de spil in het realiseren van het onderhoudsprogramma van de beheerder Wegen. Jouw opgaven komen voort uit de beheerplannen Wegen en Straatmeubilair, waarbij de beheerder Wegen en de beheerder Straatmeubilair als interne opdrachtgevers fungeren. Jouw inbreng en visie worden hierbij zeer op prijs gesteld.

 

Als proco stel je bestekken op (of laat deze opstellen) voor de raamovereenkomsten en werken binnen jouw domein. Je bent verantwoordelijk voor de gehele aanbestedingsfase; van opstellen bestekken tot het beoordelen van de inschrijvers. Hierbij hoort vanzelfsprekend ook de complete onderzoeks- en inventarisatiefase en afstemming met andere domeinen/afdelingen om te komen tot een waterdichte en integrale opdracht. Na aanbesteding draag je het project over aan de collega’s van directie UAV. Vanzelfsprekend blijf je ook tijdens de uitvoering betrokken.

 

Je zorgt voor een goede en heldere communicatie met de opdrachtnemers, de interne organisatie en overige belanghebbenden. Zo is de veiligheid en bereikbaarheid van de stad tijdens de uitvoering van de werkzaamheden van essentieel belang. Je speelt hier samen met de afdeling Verkeersregie ook een belangrijke rol in. Het (laten) muteren in het gegevensbeheersysteem van Leiden is tevens onderdeel van je werk.

 

Bovendien ben je als proco bij Beheer verantwoordelijk voor de toetsing van het voor- en definitief ontwerp van nieuwe ontwikkelingen/initiatieven in de buitenruimte van Leiden. Het initiatief voor deze nieuwe ontwikkelingen ligt bij onze partners van Stedelijke Ontwikkeling of bij derden.

JIJ houdt van je vak, barst van de ideeën, hebt kennis met de beheeropgaven van de openbare ruimte en affiniteit met duurzaamheids- en circulariteitsvraagstukken. Jij brengt organisatietalent, focus op resultaat, daadkracht en gevoel voor samenwerking in. Dit alles heb je nodig zodat jij sturing kan geven aan het hele voorbereidingsproces. Je bent resultaatgericht en in staat om zowel te delegeren, met collega’s samen te werken en zelfstandig te werken. Je weet in “kritieke situaties” met verschillende belanghebbenden een juiste afweging in complexe situaties te maken. De aanpak kan daarbij variëren van behoedzaam naar doortastend.
Verder vragen wij van jou:

 • Een HBO werk- en denkniveau bij voorkeur op het gebied van civiele techniek;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring met het voorbereiden van civieltechnische  projecten, binnen een vergelijkbare uitvoeringsorganisatie en vergelijkbare domeinen;
 • Aanvullende opleidingen/kennis van weginspecties, UAV en RAW-systematiek;
 • Vaardigheid met bestekprogrammatuur (bv. Bakker&Spees), Autocad, geografisch informatiesysteem (bv. ArcGis) en beheerpakket GeoVisia (of gelijkwaardig);
 • Aantoonbare ruime ervaring met contracteren en bekend met de laatste ontwikkelingen hieromtrent en weet de toepassing te organiseren;
 • Aantoonbare ruime ervaring met procesmanagement binnen een grotere (uitvoerings-) organisatie met een breed werkterrein.

 

Voldoe je niet aan alle eisen maar zie je voldoende aanknopingspunten met jouw profiel? Aarzel niet en reageer gewoon! Dan gaan we samen kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen.

ONZE AFDELING Werkvoorbereiding & Toezicht (W&T) is onderdeel van het cluster Beheer. Cluster Beheer is, met ongeveer 350 medewerkers, verantwoordelijk voor het beheer van de openbare ruimte en de sportaccommodaties van de Gemeente Leiden. W&T bestaat uit circa 35 medewerkers en voert taken uit op het gebied van projectcoördinatie, werkvoorbereiding, contractmanagement, omgevingsmanagement en begeleidt de uitvoering van (beheer gerelateerde) projecten in de openbare ruimte en van sportaccommodaties. Het gaat hierbij met name om groot- en vervangingsonderhoud.

Een collega stelt zich graag voor: Erik,  projectcoördinator Riolering en grondwater: “het werk bij de gemeente Leiden is nooit saai. Stilzitten is er niet bij! Nu en de komende jaren gebeurt er veel in Leiden op het gebied van binnenstedelijke ontwikkeling, wijkvervangingsprojecten en algemeen beheer. Zo ben ik bezig met het verbeteren, vergroten en verduurzamen van de afvalwaterstromen, reguleren grondwater etc. Naast alle ontwikkelingen gaat regulier beheer natuurlijk ook gewoon door en dat is de primaire taak van een projectcoördinator. Klimaatadaptatie, stresstesten en duurzaamheid zijn op dit moment belangrijk. Samen met andere afdelingen ligt daarom de focus op het anders inrichten van de openbare ruimte dan dat wij gewend waren. De openbare ruimte dient dusdanig ontworpen te worden dat het ook in de toekomst goed te beheren valt. Die puzzel moet samen worden gemaakt en vergt goede communicatie en begrip voor elkaars standpunten vanuit het vakgebied. Het ene moment ben je bezig met meldingen, klussen, aanbestedingen en raamcontracten, databeheer op orde houden en het andere moment adviseer je de beheerders en beleidsmedewerkers of participeer je in een projectteam. Dit alles maakt het werk als projectcoördinator zeer divers en leuk.”

AANBOD voor jou is een werkweek van 36 uur met een salaris van maximaal € 5.372,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11). Verder bieden wij:

 • Jaarcontract met een intentie tot een vast dienstverband;
 • Een hele fijne werksfeer en teamspirit waar je jezelf kunt zijn en waar op elkaar gebouwd kan worden. Waarbij we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze burgers;
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met het brede aanbod aan workshops en cursussen van onze 'Academie71';
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die je via een Individueel Keuzebudget (17,05 %) zelf kunt kiezen. Dit Individueel Keuzebudget ontvang je bovenop jouw reguliere salaris;
 • Invloed op je werktijden: gedeeltelijk thuiswerken is de norm;
 • Een mobiele telefoon en laptop (surface) krijg je ter beschikking.

ENTHOUSIAST geworden? We zien je sollicitatie graag tegemoet. Deze vacature staat langere tijd uit, we checken regelmatig de reacties. Zien we een match, dan nodigen we jou zo spoedig mogelijk uit voor een sollicitatiegesprek. Wil je liever eerst (virtueel) koffie komen drinken om wat meer van de afdeling en het werk te horen of wil je gewoon meer inhoudelijke informatie? Bel dan met Arie den Heijer, teamcoördinator werkvoorbereiding, via 06-1527 5192 of met Rick Goddijn, manager, via 06-2757 2264.

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Patricia de Beer, corporate recruiter, via telefoonnummer 06-5275 7940.

 

Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluiting online verdwijnt.

 

LEIDEN is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.

Wij zijn Gemeente Leiden. 

Wie ben jij?

Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
31-12-2022
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Arie den Heijer
mobiel 06 - 1527 5192