Senior adviseur AO-IC (auditor)

24-36 uur, maximaal € 5.997,00 bij 36 uur (schaal 11)

Zijn subsidies terecht toegekend en vastgesteld? Zijn de opbrengsten van omgevingsvergunningen en parkeren goed verwerkt in de administratie? Volgt de gemeente bij grote inkopen wel de juiste procedures? Zomaar wat zaken waar je je als Senior adviseur AO/IC mee gaat bezighouden.  

WAT GA JE DOEN ALS SENIOR ADVISEUR AO/IC? 
In deze rol breng je adviezen uit om processen en werkwijzen te verbeteren. Je voert hiervoor zelfstandig controles uit voor onze klantorganisaties. Dit zijn verschillende gemeenten in de Leidse Regio (Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude) en twee samenwerkingsverbanden in de Leidse regio. Dit doe je als lid van het team concerncontrol, bestaande uit 14 medewerkers. Daarvan houden zich er circa zes bezig met interne controles.  

Je draagt zorg voor een professionele en zorgvuldige uitvoering van de controles: van het eerste contact met de lijnafdeling, het bepalen van je aanpak, de uitvoering, het nagesprek en de verslaglegging hierover. Voor de uitvoering van de functie heb je geregeld contact met niet alleen het lijnmanagement maar ook met o.a. de interne accountant, de afdeling Financiën en Inkoop en de externe accountant.  
Daarnaast ben je beschikbaar voor bijzondere onderzoeken op het gebied van control, interne beheersing en risicomanagement. 

De kerntaken zijn: 

 • Je voert zelfstandig verbijzonderde interne controles uit op diverse deelgebieden van de gemeenten en samenwerkingsverbanden (gericht op getrouwheid en rechtmatigheid). 
 • Je draagt zorg voor het opstellen van interne controle plannen en werkprogramma's. 
 • Je toetst de uitvoering van het beleid, het bestaan en de werking van de administratieve organisatie, brengt hierover verslag uit in een controlememorandum en doet aanbevelingen voor kwaliteitsverbetering (interne beheersmaatregelen). 
 • Je onderhoudt contact met de klantorganisaties over de controlewerkzaamheden: je bespreekt de werkwijze, vraagt informatie uit en bespreekt de bevindingen en de aanbevelingen. En je denkt in zekere mate mee over de opvolging van de aanbevelingen. Je zoekt hierbij zo nodig de samenwerking met andere disciplines zoals werkprocesmanagement, financiën, informatieveiligheid en privacybescherming. 
 • Je draagt op proactieve wijze bij aan de communicatie met de externe accountant;  
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van AO/IC. 
 • Je stelt (AO/IB) procesbeschrijvingen op of adviseert bij het opstellen ervan. 

DIT KRIJG JIJ 
Ons aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 5.997,00 bruto per maand (schaal 11) bij 36 uur. Verder bieden we jou:   

 • Een contract van 24-36 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst.  
 • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid. 
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card. 
 • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners. 
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. 
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen. 
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling. 
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering. 
 • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; gedeeltelijk thuiswerken, net als 4 x 9 uur werken is mogelijk. 
 • Je ontvangt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past. Je krijgt faciliteiten inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding (afhankelijk van waar je woont).  

DIT NEEM JE MEE 
Enthousiasme, zelfstandigheid en een flinke drive om zaken te verbeteren! Dat zoeken we in jou voor deze afwisselende functie. Je bent een zelfstandige en proactieve collega die vanuit financiële en controledeskundigheid klantgericht kan adviseren. Je bent in staat makkelijk contacten aan te gaan en je controles en analyses monden uit in een goed advies. Je vindt het leuk en interessant om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de processen in de organisaties. Je bent sensitief maar kunt tegelijkertijd je rug rechthouden. Daarnaast vragen wij van jou:  

 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring op het terrein van AO/IC, met name controle-ervaring in het uitvoeren van financial audits (getrouwheid en rechtmatigheid) en het opstellen van (AO/IB) procesbeschrijvingen. 
 • Je hebt bij voorkeur kennis van gemeentelijke processen en financiën. 
 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau. 
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met en wil je ontwikkelen in het gebruik van data bij je werkzaamheden. 

ONS TEAM 
De medewerkers AO/IC maken onderdeel uit van het team concerncontrol. Dat valt weer onder het cluster Interne Dienstverlening en Advisering, van waaruit veel bedrijfsvoeringstaken worden uitgevoerd voor de Leidse regio. De medewerkers AO/IC vormen een energiek, professioneel en hecht team. Je komt te werken in een dynamische werkomgeving en hebt afwisselende werkzaamheden met veel vrijheid. Binnen het team heerst een informele werksfeer, tegelijkertijd is er aandacht voor een professionele werkwijze. Vanuit een onafhankelijke positie geeft het team advies aan het management om de administratieve organisatie en interne beheersing te versterken, om zodoende getrouwheids- en rechtmatigheidsrisico’s te mitigeren. In toenemende mate maakt het team gebruik van data-analyse bij de controles. Bij het uitvoeren van de verbijzonderde interne controles voert het team regelmatig vaktechnisch overleg ‘on the job’.  

Wij werken minimaal 50% vanuit kantoor, waarbij het Tweelinghuis in Leiden je standplaats is. Maar je zult ook geregeld te vinden zijn op de locaties van de gemeenten waar wij voor werken. Het team wordt aangestuurd door de concerncontroller (RA) en de interne accountant (RA) van de gemeente Leiden.  

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE 
Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op met Johan Kastanja, interne accountant van de gemeente Leiden via 06 1889 0030 of Luuk de Leede, teammanager concerncontrol via 06 3167 5910. Zij beantwoorden graag al je vragen. Meteen enthousiast? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou.  

We ontvangen graag jouw motivatie en cv. Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature.
Heb je vragen over het sollicitatieproces
, neem dan contact op met Patricia de Beer, corporate recruiter via 06 5275 7940
. 

Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt, of eerder indien vervult. Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties. 

TYPISCH LEIDEN 
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt! 

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente. 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN. 
WIE BEN JIJ? 

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Parttime
Sluitingsdatum
18-09-2024
Type
vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Johan Kastanja
mobiel 06 1889 0030 Luuk de Leede
mobiel 06 3167 5910