Senior HR adviseur

32-36 uur, maximaal € 5.997,00 bij 36 uur (schaal 11)

Wat nou als dit de baan is waar je al zo lang naar uitgekeken hebt?  

Voel jij je thuis in een dynamische omgeving waar complexe HR-uitdagingen op je liggen te wachten? En zie je het als een uitdaging om samen met je team deze uitdagingen om te zetten in een plezierige en optimale klantervaring? Wees welkom! 

WAT GA JE DOEN ALS SENIOR HR ADVISEUR? 
Als onze nieuwe Senior HR Adviseur word je de strategische sparringpartner voor directeuren in een dynamische, politieke omgeving. Je gaat aan de slag voor directeuren en gemeentesecretaris uit diverse organisaties, waaronder: 

 • De gemeentesecretaris van Oegstgeest 
 • De directeur van Serviceorganisatie Zorg Holland Rijnland 
 • En de directeur van het Projectbureau bij gemeente Leiden  

Deze diverse accounts maken je functie bijzonder boeiend - je hebt te maken met verschillende organisatieculturen en zorgt ervoor dat de HR-dienstverlening perfect is afgestemd op elke unieke organisatie. 

Je vervult, samen met je 4 collega Senior HR adviseurs, een spilfunctie binnen ons HR-team. Nauw samenwerkend met HR-adviseurs op tactisch en operationeel niveau en diverse HR-specialisten, coördineer je de ondersteuning zodat deze naadloos aansluit bij de opgaves van elke organisatie. Je vertaalt organisatiestrategie naar concrete HR-plannen en stuurt op belangrijke thema's zoals strategische personeelsplanning, data gedreven werken en duurzame inzetbaarheid. Als senior HR-adviseur coördineer jij jouw accounts en ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de HR-dienstverlening.    

Jouw rol strekt zich ook uit tot het adviseren en ondersteunen bij medezeggenschap van de ondernemingsraad en het lokaal overleg met de vakbonden, bij voorgenomen besluiten. Hierbij krijg je de kans om ambities van de organisaties om te zetten in concrete plannen en deze in samenspraak te implementeren. Je schakelt moeiteloos tussen tactisch en strategisch niveau, waarbij je complexe HR-vraagstukken omzet in succesvolle oplossingen.  

DIT KRIJG JIJ 
Ons aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 5.997,00 bruto per maand (schaal 11) bij 36 uur.
Verder bieden we jou: 
  

 • Een contract van 32 - 36 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst.  
 • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid. 
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card. 
 • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners. 
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. 
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen. 
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling. 
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering. 
 • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; gedeeltelijk thuiswerken, net als 4 x 9 uur werken is mogelijk. 
 • Je ontvangt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past. Je krijgt faciliteiten inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding (afhankelijk van waar je woont).   

WAT NEEM JE MEE 
Als Senior HR Adviseur ben je een stevige professional die moeiteloos schakelt tussen tactisch en strategisch niveau. Je werkt constructief samen in een complexe, politieke omgeving met diverse stakeholders. Met jouw ondernemende instelling, empathie en overtuigingskracht weet je resultaten te behalen en mensen mee te krijgen. Je neemt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de HR-dienstverlening en toont continue zelfreflectie om jezelf te verbeteren.  
Verder vragen wij van jou: 

 • HBO of WO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding in HRM, bedrijfskunde of arbeids- en organisatiepsychologie 
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie op tactisch en strategisch niveau in een grote complexe organisatie 
 • Actuele kennis en ervaring op het gebied van arbeidsrecht, HR-beleid, strategische personeelsplanning, HR analytics, organisatieverandering en projectmanagement 
 • Vaardigheid in het opbouwen en onderhouden van relaties met interne en externe partners.  

ONZE AFDELING HR EN ORGANISATIEONTWIKKELING 
HR&O valt onder het Cluster Interne Dienstverlening en Advisering (IDA) van de gemeente LeidenDe afdeling bestaat uit 60 collega’s. We zijn verdeeld naar de opgaves waar we voor staan, te weten: HR advies & recruitment, HR beleid & expertise en HR Services en HR Organisatieontwikkeling.  

HR Services draagt zorg voor eerstelijns personele vragen en salarisverwerking. Organisatieontwikkeling houdt zich bezig met organisatieadvies en werkprocesmanagement voor de gemeente Leiden. Bij HR advies & recruitment werken allround HR-adviseurs en Senior HR adviseurs. Ook het recruitmentteam behoort tot dit team. In het team HR beleid & Expertise werken specialisten op het gebied van (arbeids-)recht, beleid, leren en ontwikkelen, mobiliteit, vitaliteit en Arbo & gezondheid.   

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE  
Enthousiast geworden? We zien je sollicitatie graag uiterlijk 1 september tegemoet. Deze vacature staat langere tijd uit vanwege de vakantieperiode. We checken de reacties regelmatig. Zien we een match, dan nodigen wij je zo spoedig mogelijk uit voor een gesprek.   

Wil je meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Paul Mesander, senior HR-adviseur via 06 4047 0391. Hij is bereikbaar tot 19 augustus. Vanaf die datum kan je contact opnemen met Wouter Glastra van Loon, senior HR-adviseur via 06 4104 4186. 
Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Patricia de Beer, recruiter, via 06 5275 7940. Zij is bereikbaar tot 16 augustus. Na deze datum kan je contact opnemen met Marjolein van der Meij, recruiter, via 06 3633 8450. Via Whatsapp kan ook.
 

Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties.  

TYPISCH LEIDEN  
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt! 

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente. 

WIJ ZIJN LEIDEN. 
WIE BEN JIJ? 

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Parttime
Sluitingsdatum
01-09-2024
Type
vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Paul Mesander
mobiel 06 4047 0391 tot 19/8 - Wouter Glastra van Loon
mobiel 06 4104 4186 vanaf 19/8