Communicatieadviseur sociaal domein

32 uur, maximaal € 5.313,00 bij 36 uur (schaal 10)

Ben jij een communicatieadviseur met ervaring in het sociaal domein? Een doorzetter met uitstekende verbindende kwaliteiten? Lever een betekenisvolle maatschappelijke bijdrage aan gelijke kansen voor jongeren en betere Jeugdhulp in Leiden en de regio. We maken graag kennis met jou! 
 

WAT GA JE DOEN ALS COMMUNICATIEADVISEUR?
Een belangrijk uitgangspunt binnen het beleidsakkoord van de gemeente is dat iedereen naar vermogen mee moet kunnen doen. Daaruit volgt dat alle kinderen en jongeren gelijke kansen moeten krijgen, ongeacht hun achtergrond. Ook moeten zij tijdig passende en betaalbare jeugdhulp ontvangen als dat nodig is. Deze jongeren verdienen onze steun.    

Voor de programmas Leidse Aanpak Gelijke Kansen en het veranderprogramma Jeugdhulp zijn nieuwe actieprogramma’s ontwikkeld, waarvoor een communicatieaanpak (door-)ontwikkeld moet worden. Je gaat aan de slag met programmamanagers, beleidsadviseurs en andere (al dan niet regionale) communicatieadviseurs binnen het sociaal domein. Je hebt ook nauw contact met de bestuurscommunicatieadviseur van de verantwoordelijke wethouder. Je staat er niet alleen voor, want je maakt deel uit van het opgaveteam Sociaal & Gezond met meerdere communicatieadviseurs.  

Een greep uit jouw taken en verantwoordelijkheden: 

  • Je adviseert de programmamanagers gevraagd en ongevraagd over de communicatieaanpak. 
  • Je schrijft plannen en vertaalt deze in concrete communicatieactiviteiten- en middelen.  
  • Je hebt de regie op de plannen en uitvoering van een aantal projecten en pakt deze proactief op. Daarbij maak je zelf ook communicatiemiddelen zoals nieuwsbrieven en berichten voor uiteenlopende (digitale) gemeentelijke kanalen. 
  • Je schrijft en redigeert teksten voor intern en extern gebruik. 
  • Je hebt oog voor actuele, relevante ontwikkelingen en adviseert daarover. 
     

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE FUNCTIE?  
Deze functie combineert strategisch advies, planning, schrijven en contentcreatie. Dit zorgt voor een gevarieerd takenpakket. Jouw bijdrage heeft een betekenisvolle invloed op het leven van kinderen en jongeren. Heb jij ervaring in het sociaal domein en beschik je over sterke communicatieve vaardigheden? Dan is deze functie een uitstekende kans om jouw talenten in te zetten. 
 

DIT KRIJG JIJ 
Ons aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 5.313,00 bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Verder bieden wij jou:  

  • Een contract van 32 uur per week voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst.  
  • Een organisatie met korte lijnen waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid. 
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card. 
  • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor de mooie stad Leiden en onze inwoners. 
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. 
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen. 
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling. 
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering. 
  • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken. Voor de dagen die je thuis werkt, ontvang je een thuiswerkvergoeding van € 3,00 netto per dag.  
  • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.  
     

DIT NEEM JIJ MEE 
Als ervaren communicatieadviseur beschik je over uitstekende tekstuele vaardigheden en creativiteit voor het schrijven van communicatieplannen, persberichten en web- en social media content. Je bezit een pioniersmentaliteit en kunt zowel zelfstandig als in teamverband prima functioneren. Je bent gesprekspartner bij strategische vraagstukken en voert communicatieplannen (deels) zelf uit. Jouw positieve energie, doorzettingsvermogen en sterke verbindende eigenschappen kenmerken je werkstijl. Daarnaast heb je affiniteit met en inzicht in een politiek-bestuurlijke werkomgeving. 
Verder vragen wij van jou: 

  • Minimaal hbo werk- en denkniveau.  
  • Tenminste 3 jaar werkervaring als communicatieadviseur. 
  • Je hebt kennis van of ervaring met factor C. 
  • Het is een pre als je ervaring hebt binnen het sociaal domein. 
     

ONS TEAM
Je komt te werken in het opgaveteam Sociaal & Gezond en maakt deel uit van het team Communicatie & Participatie van de gemeente Leiden (circa 40 medewerkers). Ons team is onderdeel van het cluster Interne Dienstverlening en Advisering (IDA).  

We zijn gedreven communicatieprofessionals en gaan voor kwaliteit. Dat bereiken we alleen als we eerlijk en transparant zijn en we fouten mogen maken zodat we ervan kunnen leren. Als communicatieadviseur sta je midden in de organisatie doordat je intensief contact hebt met collega’s binnen de twee programma’s. 
 

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE
We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou. We zien je sollicitatie graaguiterlijk zondag 27 oktober 2024 tegemoet. De sollicitatiegesprekken vinden in principe plaats opwoensdag 30 oktober 2024  

Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Hanz Zwart, Teammanager Communicatie en Participatie, via 06 4213 0597. Heb je vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met Patricia de Beer, corporate recruiter, via 06 5275 7940. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt. Voor deze vacature werven wij gelijktijdig in- en extern, waarbij interne kandidaten voorrang hebben bij gelijke geschiktheid. 
 

TYPISCH LEIDEN 
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!  

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente. 
 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN. 
WIE BEN JIJ? 

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Parttime
Sluitingsdatum
27-10-2024
Type
vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Hanz Zwart
mobiel 06 4213 0597