Technisch projectleider openbare ruimte

36 uur, maximaal €6.072,00 (schaal 11)

Leiden is volop in ontwikkeling en Stadsingenieurs maakt dat technisch mogelijk. Wij faciliteren woningbouw, realiseren bruggen en parken, en passen zowel bovengrondse als ondergrondse infrastructuur aan. Met onze kennis van techniek en bouwprocessen zorgen we samen met aannemers voor de realisatie van projecten. Door de inzet van elektrisch materieel, hergebruik van materialen en circulair slopen, werken we steeds duurzamer en schoner. Wil jij adviseren en sturing geven aan onze projecten in de openbare ruimte? Dan heeft Stadsingenieurs van de gemeente Leiden een mooie uitdaging voor jou!

Stadsingenieurs
Wij zijn met ongeveer 50 collega’s onderdeel van het Leids Projectbureau. Als Stadsingenieurs zorgen wij voor de inrichting en realisatie van de infrastructuur en de openbare ruimte van Leiden. Onze projecten variëren van de aanleg van bruggen, wegen, tunnels, waterbergingen en riolering tot openbare verlichting. Ook complete stadsparken, ondergrondse parkeergarages en sportaccommodaties vallen onder onze werkzaamheden. Zo zorgen wij ervoor dat Leiden een prachtige stad blijft om te werken, studeren en wonen! Meer weten over onze projecten en ons team? Bezoek www.leidenzoektstadmakers.nl/projectbureau/.

Wat is jouw werk als Technisch Projectleider?
Ben jij klaar om de technische leiding te nemen? Als Technisch Projectleider ben jij de drijvende kracht achter onze uitdagende projecten. Jouw expertise en leiderschap zijn cruciaal, vanaf de initiële fase tot de succesvolle afronding. Van het vervangen van asfalt door klinkerverharding tot de aanleg van fietsstroken en aanpassingen aan kunstwerken: jij zorgt dat alles soepel verloopt.

Je stuurt je team met precisie aan door het werk van je werkvoorbereiders te delegeren en te controleren—van onderzoek en bestekken tot kostenramingen en tekeningen. Jouw oog voor detail maakt het verschil in elk project. Tegelijkertijd fungeer je als het technisch geweten van het project. Jouw advies over de civieltechnische uitvoerbaarheid en kostentechnische haalbaarheid is onmisbaar, en waar anderen vastlopen, vind jij de oplossingen.

Samen met je toezichthouder en soms de directievoerder bewaak je elke stap van de uitvoering. Jouw inzet garandeert dat de voortgang en kwaliteit altijd gewaarborgd blijven. In deze rol wordt jouw technische kennis niet alleen herkend, maar ook volledig benut. Je bent niet zomaar een projectleider; je bent een autoriteit binnen jouw vakgebied.
Je werkt samen met een team van gemotiveerde professionals die net zo gedreven zijn als jij om elk project tot een succes te maken. Geen dag is hetzelfde, want elk project brengt zijn eigen unieke uitdagingen met zich mee—en jij staat vooraan om ze aan te gaan.

Waarom kiezen voor deze uitdaging?
Paul: "Werken bij Stadsingenieurs is gezellig, uitdagend en afwisselend. Samen met collega’s werk ik aan diverse mooie grote en kleine bouwprojecten in Leiden. Als technisch projectleider coördineer ik de werkzaamheden vanaf de start tot de oplevering. Ik zoek de samenwerking met verschillende afdelingen en stakeholders, met als resultaat een leefbare, mooie en uitdagende openbare ruimte waar we met elkaar trots op mogen zijn."

Joost: "Ik ben trots op de prachtige projecten waar ik aan werk. Het hele proces, van coördinatie tot de eindresultaten, geeft mij enorme voldoening. Ik hou van de variatie en de uitdagingen die elke dag met zich meebrengen.”

DIT KRIJG JIJ
Ons aanbod voor jou is een salaris van maximaal €6.072,00 bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Dit is het maximale salaris vanaf 1 oktober 2024 door de CAO-verhoging van 1,25%. Daarnaast bieden we jou:

  • Een contract van 36 uur per week voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst. Heb je bij de gemeente Leiden een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dan behoud je je rechtspositie*.
  • Een organisatie waar veel aandacht is voor vitaliteit en duurzaamheid.
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten of de mogelijkheid om een NS-Business Card te gebruiken.
  • Een werksfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
  • Aandacht en ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling met een divers aanbod aan trainingen en opleidingen.
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop je salaris (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering), dat je naar eigen inzicht kunt inzetten—bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
  • Hybride werken, waarbij je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken.
  • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; met voorzieningen zoals een laptop, telefoon en een thuiswerkvergoeding van €3,- netto per dag. Voor de dagen dat je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding (afhankelijk van waar je woont).

*Als interne kandidaat van de Leidse regio passen wij de bestaande arbeidsvoorwaarden op je nieuwe functie aan.

Dit neem jij mee

  • Minimaal een afgeronde technisch mbo-/hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van civiele techniek, andere technische opleidingen zijn mogelijk ook relevant.
  • Aantoonbare ervaring als technisch projectleider, waarbij je complexe projecten succesvol hebt afgerond.
  • Sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief te communiceren met verschillende belanghebbenden.
  • Uitstekende probleemoplossende vaardigheden en een analytische mindset.
  • Constructieve kennis is een pre.

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET Je
We nodigen je van harte uit om te solliciteren. Een tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou. Solliciteren kan tot en met zondag 3 november 2024. Potentieel geschikte kandidaten worden tussentijds uitgenodigd voor een gesprek.
Wil je meer weten voordat je solliciteert? Neem dan contact op met Ivo Beerens, Afdelingsmanager Stadsingenieurs, via 06 2325 2654 en/of kom een kopje koffiedrinken. Heb jij voorzieningen nodig tijdens de wervingsprocedure, of heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met onze recruiter Paul Stad via 06 8192 0790.

Het sollicitatieproces in vogelvlucht:

  • Reageren kan tot en met zondag 3 november 2024.
  • Je hoort binnen één week na je sollicitatie of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.
  • Een eventueel tweede gesprek behoort tot de mogelijkheden.

Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van de site verdwijnt. Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk.

TYPISCH LEIDEN
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

 

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en

toekomstbestendige stad en gemeente.

 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN.

WIE BEN JIJ?

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
03-11-2024
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Ivo Beerens
mobiel 06 2325 2654