Gemeente Leiden

Gemeente Leiden

De gemeente Leiden is opzoek naar een enthousiaste en leergierige stagiair

Stagiair Beleidsadviseur Kenniseconomie en Ruimte voor werken

HBO - WO, 32-36 uur per week, 6 maanden, per direct beschikbaar.
Startdatum het liefst zo snel mogelijk.

Wat houdt de stage in?
Als beleidsadviseur Kenniseconomie ga jij je o.a. bezig houden met het creëren van een goed vestigingsklimaat voor startups/scale ups, en innovatieve bedrijven. Je onderzoekt bijvoorbeeld welk beleid andere steden hebben, adviseert aan het team en voert aanbevelingen uit.

Daarnaast bereid je overleggen voor met diverse partners zoals ondernemers, regio, de provincie, het ministerie van EZK en de G40. Je stelt in afstemming met collega’s adviezen bij vergaderpunten op voor de wethouders, woont het overleg bij en mailt collega’s de belangrijkste uitkomsten van het overleg. Ook werk je mee aan opgaven op het Leiden Bio Science Park en lever je een bedrage aan ‘ruimte voor werken’. Je werkzaamheden variëren van onderzoek, advisering, presentaties maken, organiseren en notuleren. Op die manier krijg je een zo breed mogelijk beeld van het werk als een beleidsadviseur en kan je volop meedraaien met de opgaves van het team. Bovendien werken op onze afdeling meerdere stagiaires waarmee je kunt overleggen, sparren en optrekken.

Wat heb je nodig om deze stage tot een succes te maken?

Jij houdt van afwisselend werk en dat komt je in deze stage ten goede. Je bent ondernemend, nieuwsgierig, proactief en een doorzetter. Je zoekt graag zelf naar antwoorden maar durft ook vragen te stellen als je het niet weet, want zelfontwikkeling binnen dit vakgebied is voor jou belangrijk.

Je bent een echte netwerker en komt graag in contact met initiatiefnemers en ondernemers uit de stad.
Verder vragen wij van je:

 • Interesse in het werken bij de overheid;
 • Een opleiding op HBO- of WO niveau. De opleiding maakt niet uit, maar de werkzaamheden sluiten goed aan bij de studies bestuurskunde, politicologie, geschiedenis, economie of rechten.

Meer over de afdeling:
Je bent onderdeel van team Economie van de gemeente Leiden. Samen zorgen we ervoor dat Leiden een aantrekkelijke stad is voor bedrijven om zich te vestigen, voor werknemers om te werken en voor bezoekers om naar toe te gaan voor winkelen, uiteten of evenementen.

We werken voor de afdeling Vestigingsklimaat. De afdeling Vestigingsklimaat creëert de randvoorwaarden voor een excellent vestigingsklimaat om te wonen, werken, leren en recreëren in de stad en regio. Voor huidige en toekomstige generaties. We doen ons werk in samenwerking met onze partners, waaronder de inwoners, ondernemers, corporaties, cultuur- en onderwijsinstellingen, regiogemeenten en het Rijk. Internationale kennis en historische cultuur zijn de twee pijlers van Leiden. Onze afdeling Vestigingsklimaat telt ongeveer veertig collega’s, die allen deel uitmaken van tenminste één team. Op dit moment zijn de teams:

 • Economie
 • Cultuur en erfgoed
 • Wonen
 • Kennis en Internationalisering

We werken vanuit de verbinding van opgaven en talenten. Er is dus alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.

Wat bieden wij?

 • Een stagevergoeding van maximaal €400,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (naar rato).
 • Een uitdagende en afwisselende stage in een team van enthousiaste en slagvaardige collega’s.
 • Een professionele werk/leeromgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Het opbouwen van een sterk netwerk.
 • Een gezellige werksfeer waaronder veel (vrijblijvende) stage- en teamactiviteiten plaatsvinden.
 • Een werk- en leerplek voor 32-36 uur in de week.

Het aantal uren in de week zijn bespreekbaar. Neem ook contact op indien je minder dan 32 uur in de week beschikbaar bent.

Enthousiast geworden over deze stage?

Wil jij jezelf graag ontwikkelen in projectmatig werken: van het maken van een plan, tot de uitvoering in stappen en het komen tot een schriftelijk advies met een inleiding, kern en conclusie? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet!

Deze stage staat langere tijd uit. We checken regelmatig de reacties. Zien we een match, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. Zodra de opdracht is voorzien, wordt deze opdracht gesloten.

Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met Marjan van Duijn via telefoonnummer 06-13 77 13 32 of met Arnoud Nierop via telefoonnummer 06-28 26 06 13. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Samira Khaldi tel. 06-14667631. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.

Sluitingsdatum
31-12-2022
Type
Stage
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Jeroen Ooms
mobiel 06-18 88 99 82