Junior strategisch adviseur

32-36 uur, maximaal € 5.247,00 bij 36 uur (schaal 10)

Ben jij die enthousiaste en gedreven starter die wilt werken aan het verwezenlijken van de regionale ambities van Holland Rijnland? Wij zijn ervan overtuigd dat we de komende jaren mooie resultaten kunnen neerzetten, samen met gemeenten, andere overheden en maatschappelijke partners. Wil jij hier samen met collega’s uit het team Strategie en Beleid de schouders een actieve bijdrage aan leveren? We maken graag kennis met jou! 

WAT GA JE DOEN ALS JUNIOR STRATEGISCH ADVISEUR? 
Samen met je collega’s van team Strategie en Beleid werk je aan de regionale doelen van Holland Rijnland. In de strategische documenten Regionale Omgevingsagenda, Regionale Strategie Mobiliteit en Regionale Energiestrategie hebben we als regio de ambities gesteld waar we naartoe werken. Met de Regionale Investeringsagenda slaan we de brug van ambitie naar uitvoering. 

Als junior strategisch adviseur ondersteun je de regiogemeenten op strategisch niveau om zaken ‘buiten’ voor elkaar te krijgen voor hun inwoners, maatschappelijke partners en ondernemers. Je werkt aan het inhoudelijk en strategisch adviseren op thema’s in het ruimtelijk en economisch domein en werk je mee aan regionale projecten. Onze rol verschilt per thema en per project. We signaleren kansen, we verbinden partijen met elkaar, we zorgen voor kennisuitwisseling en soms nemen we een coördinerende rol op ons. Voor sommige projecten of thema’s voeren we ook een gerichte lobby en gaan we actief op zoek naar financieringsmogelijkheden. Door de verschillende rollen die de adviseurs binnen Strategie en Beleid uitvoeren, is het werk gevarieerd en uitdagend.  

DIT KRIJG JIJ 
Wij bieden jou een fantastische plek in een hecht team waarin jij de kans hebt om jezelf verder te ontwikkelen! Daarnaast bieden wij: 

 • Een werkweek van 32 tot 36 uur met een salaris van maximaal € 5.247,00 bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). 
 • Een jaarcontract, die wij bij goed functioneren graag omzetten naar een vast contract.    
 • Een uitdagende en afwisselende functie in een team van betrokken collega’s. 
 • De mogelijkheid te werken bij een organisatie met een dynamisch, politiek en afwisselend werkterrein. En de kans om een groot netwerk op te bouwen met o.a. gemeenteambtenaren en bestuurders in de regio. 
 • Een professionele werkomgeving waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling, o.a. via intervisie. 
 • De mogelijkheid om je werktijden en werkplek grotendeels zelf te bepalen. We werken deels thuis en deels vanuit kantoor.  
 • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.  
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.  

DIT BEN JIJ 
Je bent in staat om overstijgend te denken, wat een goed analytisch vermogen impliceert. Daarnaast vind je het interessant om met complexe vraagstukken aan de slag te gaan, rekening houdend met verschillende (politieke) belangen. Je weet de kern van een vraagstuk te vertalen naar doelen, voorstellen en activiteiten. Je bent een echte aanpakker, een verbinder, organisatiesensitief en uiteraard politiek sensitief. Daarnaast ben je een geboren netwerker, resultaatgericht, leergierig en een echte teamspeler. Tot slot heb je goede adviesvaardigheden.  

 • WO werk- en denkniveau. 
 • Enige ervaring met strategische advisering in een politiek gevoelige omgeving is een pré 
 • Affiniteit met het onderwerp mobiliteit is een pré. 
 • Assertiviteit in het oppakken van complexe dilemma’s en opgaven. 
 • Je bent in staat om de connectie met de buitenwereld niet uit het oog te verliezen en zo toe te werken naar advisering die veranderingen in die buitenwereld in gang te zetten.  
 • Vaardigheid in het stellen van de juiste vragen om tot een goed, gedragen, integraal advies te komen. 

ONS TEAM 
Het team Strategie en Beleid bestaat uit twaalf strategisch adviseurs die werken aan regionale doelstellingen binnen het fysiek, economisch en sociaal domein. Dat doen wij voor en met de dertien in onze regio (Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude). Sommige teamleden werken al lang bij Holland Rijnland en anderen staan nog in de beginfase van hun carrière. 

ENTHOUSIAST GEWORDEN?  
We zien je sollicitatie graag uiterlijk 25 augustus tegemoet. Deze vacature staat in verband met de zomervakantie langer open dan gebruikelijk. Tussentijds checken wij geregeld de reacties. Is onze nieuwe collega gevonden, dan verdwijnt deze vacature mogelijk eerder van de website. Wacht bij interesse daarom niet te lang, maar reageer snel!  

Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Marco van de Esschert, Manager Strategie en Beleid, via 06 8686 3284. Heb je vragen over het sollicitatieproces, bel of app dan met onze recruiter, Marjolein van der Meij via 06 3633 8450. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt. Voor deze vacature werven wij gelijktijdig in- en extern. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Parttime
Sluitingsdatum
25-08-2024
Type
vacature
Locatie
Holland Rijnland