Beleidsmedewerker Onderwijs / Voortijdig Schoolverlaten (VSV)

32-36 uur, maximaal € 5.997,00 bij 36 uur (schaal 11)

Voor team Onderwijs zoeken wij een gedreven beleidsmedewerker die een actieve bijdrage wil leveren aan gelijke kansen voor alle Leidse jongeren. Werk mee aan het voorkomen van voortijdig schoolverlaten en de begeleiding van jongeren naar werk 

Jij bent de schakel tussen lokaal en regionaal beleid en uitvoering in Leiden en Holland Rijnland, waarin je nauw samenwerkt met het Regionaal Bureau Leerrecht (RBL) en het beroepsonderwijs. Je werkt aan veranderingen om de kansen van jongeren te vergroten. Ben jij de collega die wij zoeken? Solliciteer nu op deze mooie functie. 

WAT GA JE DOEN ALS BELEIDSMEDEWERKER ONDERWIJS? 
Als beleidsmedewerker Onderwijs ben je specifiek verantwoordelijk voor het aandachtsgebied Voortijdig Schoolverlaten (VSV) en het RBL, dat voor 11 gemeenten in Holland Rijnland uitvoering geeft aan het doorstroompunt en de wet- op de leer- en kwalificatieplicht. Zowel zelfstandig als in samenwerking met collegas werk je aan het realiseren van de gewenste veranderingen die de Wet van School naar Duurzaam Werk met zich meeneemt voor jongeren tot 27 jaar. Dat gebeurt in nauw overleg met het beroepsonderwijs en gemeenten in Holland Rijnland. 

In deze netwerkfunctie vertegenwoordig je de gemeente in landelijke en (sub)regionale overleggen en ondersteunt hierbij de wethouder. Je bouwt en onderhoudt zelfstandig netwerken met relevante organisatiesEen greep uit je werkzaamheden en verantwoordelijkheden: 

 • Je bereidt (integrale) adviezen en bestuurlijke besluitvorming voor op verschillende niveaus, waaronder het college van burgemeester en wethouders, en het regionaal samenwerkingsverband Holland Rijnland en overleggen in de Leidse regio. 
 • Je volgt de laatste landelijke en regionale beleidsontwikkelingen op het gebied van schoolverlaten en verzuim/thuiszitten, je analyseert de cijfers die je met je collega’s vertaalt naar beleidsadvies.  Daarvoor evalueer je ook de effecten van beleid en uitvoering. 
 • Je fungeert als één van de sparringpartners voor RBL, bijvoorbeeld als het gaat over thuiszitters en de samenwerking tussen RBL, onderwijs en Jeugdhulp. 
 • Je werkt mee aan tijdelijke projecten binnen de gemeente Leiden, bijvoorbeeld in samenwerking met Kennis en Innovatie (Mbo), Jeugd en WMO of Werk en Inkomen.    

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE FUNCTIE? 
Collega Marian:Het bruist in Leiden, onder studenten op het Mbo, Hbo en Wo. Laat je inspireren door de samenwerking tussen beleid én onderwijs in het team Onderwijs. Werk mee aan een gerichte, regionale VSV aanpak die zowel Leidse jongeren als jongeren in kleinere gemeenten in de regio ten goede komt. 

DIT KRIJG JIJ  
Ons aanbod voor jou is een mooie, maatschappelijke functie in een dynamische werkomgeving die continu in beweging is. Bijbehorend salaris is maximaal € 5.997,00* bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11). Afhankelijk van jouw opleiding en/of ervaring, kan het zijn dat je in een aanloopschaal (schaal 10) wordt geplaatst. Verder bieden wij jou: 

 • Een contract voor de periode van één jaar. Bevalt dit van beide kanten, dan treed je in vaste dienst. 
 • Een organisatie met korte lijnen en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.  
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-businesscard.  
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.  
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.  
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.  
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.  
 • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; je ontvangt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om in overleg je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past.  
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding (afhankelijk van waar je woont).  

* vanaf 1 oktober wordt het salaris verhoogd met 1,25% door een CAO-verhoging. 

DIT BEN JIJ  
Je bent een strategisch denker en staat stevig in je schoenen. Je geeft duidelijk je grenzen aan, ook in politieke context. Je bewaart het overzicht, legt actief verbindingen en stelt prioriteiten. Je hebt een antenne voor belangen en betrokkenheid van burgers en partners. Je werkt innovatief en ziet het als een uitdaging om projectmatig te werken aan concrete resultaten.   

Zowel schriftelijk als mondeling ben je erg sterk en je weet beleid naar de uitvoeringspraktijk te vertalen en andersom. Je bent proactief en zet kansen en uitdagingen die je ziet op de agenda. Je bent een teamspeler die goed kan luisteren en op zijn tijd ook kan relativeren. Verder vragen wij van jou: 

 • Een HBO/ WO opleiding.  
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie, ministerie of een (mbo-)onderwijsinstelling. 
 • Je beschikt over politieke sensitiviteit. 
 • Je hebt kennis en ervaring in de wereld van het (beroeps)onderwijs en je bent goed op de hoogte van de belangrijke ontwikkelingen op dit terrein. 
 • Je bent goed met cijfers; je kan cijfers analyseren en vertalen naar specifieke problematiek met daarop het juiste/beleid voor voortijdig schoolverlaten. 

Wanneer je niet volledig voldoet aan de gevraagde eisen, nodigen we je alsnog uit om te solliciteren. 

ONS TEAM  
Je komt te werken in het expertiseteam Onderwijs op de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling van het Cluster Participatie en Maatschappelijke Ontwikkeling. We geven uitvoering aan de overkoepelende visie: iedereen doet en telt naar vermogen mee. Dat doen we met ruim 100 medewerkers; we werken in wisselende samenwerkingsverbanden binnen het team, waarbij collegialiteit en de ander succesvol maken belangrijke waarden zijn. We hebben een groot hart voor de inwoners van de stad en combineren dat met de nodige zakelijkheid. We zijn actief in diverse regionale samenwerkingsverbanden en werken daarnaast actief samen met georganiseerde partners in de stad.  

ENTHOUSIAST GEWORDEN? 
We zien je sollicitatie graag uiterlijk 1 september tegemoet.Door de zomervakantie staat de vacature langer dan gebruikelijk open, dit omdat wij iedereen in de gelegenheid willen stellen om te kunnen solliciteren. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 9 september. Ons streven is om vóór 1 oktober de procedure volledig afgerond te hebben. 

Wil je meer inhoudelijke informatie over de functie? Neem dan tot contact op met Hafida Bardai, teamcoördinator Onderwijs, Werk en Inkomen, via 06 1141 5329. Heb je vragen over het sollicitatieproces, bel of app dan met onze recruiter Marjolein van der Meij, via 06 3633 8450 of recruitment@leidse-regio.nl. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt. Voor deze vacature werven wij gelijktijdig in- en extern, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. 

TYPISCH LEIDEN 
Gemeente Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt! 

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente. 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN. 
WIE BEN JIJ? 

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Parttime
Sluitingsdatum
01-09-2024
Type
vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Hafida Bardai
mobiel 06 1141 5329