PIT-coaches

32 uur, maximaal €4.811,00 bij 36 uur (schaal 9)

Maak het verschil voor kinderen en jongeren in Leiden. Lever met jouw overtuigingskracht en doorzettingsvermogen een actieve bijdrage aan het Preventief Interventie Team (PIT). Als PIT-coach ben jij de regievoerder én het gezicht voor een gezin, de school en andere samenwerkingspartners. Wij breiden de PIT-aanpak uit, en zijn daarom op zoek naar twee PIT-coaches voor de duur van de nieuwe pilot. Herken jij jezelf in onderstaand profiel? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat ga je doen als PIT-COACH?
Het Preventief Interventie Team (PIT) is in 2019 een samenwerking gestart met een aantal basisscholen in Leiden. Het doel van het PIT is om te voorkomen dat kinderen en jongeren die externaliserend gedrag vertonen, vastlopen in hun sociale ontwikkeling. In het kader van Preventie met Gezag breiden wij de doelgroep van PIT uit naar de leeftijd tot 18 jaar. Daarom zijn wij op zoek naar twee extra PIT-coaches. Een greep uit je werkzaamheden als PIT-coach:

  • Je bent aanspreekpunt voor kinderen/jongeren, hun ouders, scholen en andere professionals en weet een actieve en positieve samenwerkingsrelatie met hen op te bouwen en te onderhouden.
  • Je motiveert en informeert ouders, kinderen/jongeren, scholen en andere betrokkenen over de inzet en toepassing van het onderzoek naar sociale leerbaarheid en werkt daarmee nauw samen met onderzoekers van de Universiteit Leiden.
  • Je analyseert de krachten en uitdagingen van het systeem met de daarin gelegen protectieve en risicofactoren op basis van de uitkomsten van het onderzoek en de verzamelde informatie.
  • Je vertaalt alle informatie naar een plan van aanpak, waarin de doelen erop gericht zijn om een positieve en pro sociale ontwikkeling van het kind/jongere en gezinssysteem te bevorderen.
  • Je zet je kennis van de sociale kaart en het jeugdzorgsysteem in en organiseert en leidt bijeenkomsten met betrokken netwerkpartners en biedt waar nodig zelf praktische hulp en begeleiding of organiseert specialistische hulp voor kind/jongere en/of gezin. Hierbij werk je verbindend en activerend.
  • Je stemt intensief af met je collega's en reflecteert veelvuldig op je eigen handelen.
  • Daarbij zoek je proactief contact met de gedragsdeskundigen en interventiecoaches om een aanpak op maat te realiseren.

We werken in één team met medewerkers met verschillende aandachtsgebieden: PIT coaches voor basisschoolkinderen, voor adolescenten, een gedragswetenschapper en stagiaires. De PIT-aanpak voor basisschoolkinderen en voor adolescenten verschilt. Geef daarom in je motivatie aan voor welke doelgroep jij je in wilt zetten. We vragen hier ook naar in het sollicitatieformulier.

DIT KRIJG JIJ
Ons aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 4.811,00 bruto per maand (schaal 9), o.b.v. 36-urige werkweek. Dit is het maximale salarisbedrag van schaal 9 vanaf 1 oktober 2024 door de CAO-verhoging van 1,25%. Verder bieden wij jou:

  • Een contract van 32 uur per week voor de periode van één jaar, met mogelijkheid tot verlenging van nog een jaar.
  • Een enthousiast team, bestaande uit medewerkers van het Preventief Interventie Team (PIT), Dealbreakers en de SJA.
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten of de mogelijkheid om gebruik te maken van een NS-Business Card.
  • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
  • Wij hebben flexibele werktijden, in overleg deel jij je eigen tijd in. Af en toe thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
  • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.

Dit NEEM Jij MEE
Jij wilt het verschil maken voor kinderen en jongeren in Leiden. Een drive om voor hen in zorgelijke situaties een oplossing te vinden en vast te houden staat voor jou voorop. Met inlevingsvermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden kan jij aansluiten bij de leerwereld en het niveau van de kinderen/jongeren en gezinnen van het PIT. Jij werkt oplossings- en toekomstgericht en houdt van complexe uitdagingen, je bijt door als het moeilijker en minder leuk wordt. Daarnaast vragen wij van jou:

  • Minimaal hbo werk/denkniveau.
  • Methodisch kunnen werken naar theoretisch onderbouwde interventies (bekend met belang evidence-based interventies).
  • Relevante ervaring in soortgelijke werkzaamheden.
  • Inzicht in de lokale sociale kaart en inzicht in het verloop van hulpverleningsprocessen.
  • Vanuit een positieve insteek werken om mensen te verbinden en te activeren.
  • Advies vaardigheden en overtuigingskracht.
  • Een flexibele werkhouding.
  • Ervaring in het werken in een multidisciplinair team.

ONS TEAM
Het team waarin je komt te werken is onderdeel van de afdeling Beleid Maatschappelijke Ontwikkeling (BMO) van het cluster Participatie Maatschappelijke Ontwikkeling. We geven uitvoering aan de overkoepelende visie: iedereen telt en doet naar vermogen mee. Dat doen we met zo’n 100 (beleids)medewerkers. Collegialiteit en anderen succesvol maken zijn belangrijke waardes in het team. We hebben hart voor – de inwoners van - de stad en combineren dat met de nodige zakelijkheid. We werken actief samen met samenwerkingspartners in de stad en in de wijk.

Binnen BMO houdt een klein hecht team van enthousiaste hulpverleners zich bezig met de PIT-aanpak. Dit team bestaat uit een projectleider, jeugdregisseurs, informatiecoördinator, gedragsdeskundige, interventiecoaches en de overige PIT-coaches. Dit is het team waar je voornamelijk in werkt.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou. We zien je sollicitatie graag uiterlijk 16 september 2024 tegemoet. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 23 september.

Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Robin van Schaik via 06 3898 0017. Heb je vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met Marjolein van der Meij via 06 3633 8450. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt. Voor deze vacature werven wij gelijktijdig in- en extern, waarbij interne kandidaten voorrang hebben bij gelijke geschiktheid.

TYPISCH LEIDEN
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

 

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en

toekomstbestendige stad en gemeente.

 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN.

WIE BEN JIJ?

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Parttime
Sluitingsdatum
16-09-2024
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Robin van Schaik
mobiel 0643486690