Adviseur stedelijke programmering

36 uur, maximaal €5.691,00 of €6.072,00 (schaal 10A of 11)

Begin jouw carrière met impact als Adviseur Stedelijke Programmering in Leiden! Ben je klaar om jouw frisse inzichten en kennis in te zetten voor stedelijke ontwikkeling en duurzaamheid? Dit is jouw kans om een cruciale bijdrage te leveren aan de toekomst van de stad. Neem de stap vooruit en word een belangrijke speler in het vormgeven van een levendige en duurzame stad. Ontdek jouw rol in Leiden vandaag nog!

WAT IS DE AANLEIDING VAN DE VACATURE?
Leiden, een aantrekkelijke stad met historische charme, een rijk cultureel aanbod en een sterke economie, ligt dichtbij andere grote steden en prachtige natuur. De stad groeit door die kwaliteiten continu in aantal inwoners en werknemers, wat de vraag naar energie, drinkwater en mobiliteit verhoogt. Daarnaast willen we ook verduurzamen en daarmee tevens voldoen aan het Klimaatakkoord.

Wij werken aan deze opgaven via programma's zoals 'Agenda Autoluwe Binnenstad' en 'Warmtetransitie Leidse regio'. Daarmee creëren we een fijner leefklimaat met meer ruimte voor o.a. groen en recreatie, door minder ruimte te geven aan auto’s. Ook breiden we het elektriciteits- en warmtenet uit om de energievoorziening van de stad nog schoner en betrouwbaarder te maken. Maar door beperkte ruimte, zowel boven als onder de grond, kan niet alles overal tegelijk. De aanpak van deze grote opgaven vraagt daarom om een gefaseerde uitvoering volgens vooraf ontworpen, robuuste en toekomstbestendige systemen, bij ons bekend als het 'Grand Design' van Leiden. Dit vereist samenwerking en prioritering, waarbij duurzaamheid, mobiliteit en bouwprojecten in balans met elkaar groeien.
We zoeken een professional die bijdraagt aan die afstemming tussen de warmtetransitie, elektriciteitsnetverzwaring, circulaire bouw en onze verstedelijkingsprojecten.

ben jij de nieuwe ADVISEUR STEDELIJKE PROGRAMMERING?
In deze veelzijdige rol als Adviseur Stedelijke Programmering bij de gemeente Leiden, krijg je de kans om je stempel te drukken op de toekomst van de stad. Hier is wat je gaat doen:

  • Verbinden van Stadsontwikkeling en Duurzaamheid: Duik in de wereld van de stedelijke ontwikkeling van Leiden en de verduurzaming van de stad. Je krijgt de kans om de woningbouwopgave, ontwikkeling van sport- en recreatievoorzieningen en de bedrijvigheid te verbinden met onze ambitie om een duurzame stad te zijn. Jouw taak is om deze essentiële opgaven naadloos met elkaar te integreren, waarbij je de stad helpt transformeren naar een toekomstbestendige omgeving.
  • Waarborgen van Duurzame Ontwikkeling: Houd een vinger aan de pols bij de ontwikkeling van woningen en ruimte voor werk en voorzieningen. Zorg ervoor dat de groei van de stad niet stagneert door, maar juist hand in hand gaat met duurzaamheid, van stadsverwarming tot drinkwaterbeheer. Jij bent de persoon die adviseert, bijstuurt en prioriteiten stelt.
  • Pionieren met Innovatieve Oplossingen: Onderzoek samen met collega’s nieuwe, innovatieve manieren om stadsontwikkeling op duurzame wijze vorm te geven, bijvoorbeeld door netneutrale bouwprojecten te faciliteren. Als je een briljant idee vindt, help je ons dit toe te passen om Leiden nog beter te maken.
  • Samenwerken en Netwerken: Word een gewaardeerde collega en partner in zowel interne teams als externe netwerken. Je werkt samen met programma- en opgavemanagers en bouwt bruggen met netbeheerders en andere nutsbedrijven. Jouw rol is van groot belang om deze partijen samen te brengen en gezamenlijke doelen te bereiken.

Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Je wordt onderdeel van een team dat analytisch en doortastend is. Samen zien we snel verbanden door creatief én nauwkeurig te werk te gaan.

DIT KRIJG JIJ
Aanbod voor jou is een salaris van maximaal €5.691,00- of €6.072,00,- bruto per maand (schaal 10A of 11), o.b.v. 36-urige werkweek. Dit is het maximale salarisbedrag vanaf 1 oktober 2024 door de CAO-verhoging van 1,25%. Afhankelijk van je kennis en ervaring kunnen we je inschalen in een aanloopschaal. Onze intentie is om je door te laten groeien. Verder bieden we jou:

  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
  • Een organisatie met korte lijnen waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid. De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past. Je krijgt faciliteiten inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding. (Afhankelijk van waar je woont).
  • Een contract van 36 uur per week voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst.
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card.
  • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.

DIT neem jij mee
Jij houdt van je vak en hebt een sterke affiniteit met zowel stadsontwikkeling als de energietransitie. Je bent analytisch, doortastend en ziet snel verbanden. Je bent breed geïnteresseerd, nieuwsgierig en stiekem ook een beetje precies. Wij zoeken verder een echte teamspeler, die als geen ander verschillende (soms botsende) belangen kan doorgronden en verschillende stakeholders samenbrengt. Daarnaast vragen wij van jou:

  • Enige ervaring met het werken met GIS-systemen.
  • Ervaring in het samenwerken met netbeheerders is een pre.
  • Een afgeronde, relevante opleiding op Wo- niveau (bv planologie, sociale geografie of data sciences).

ONS TEAM
Je wordt als adviseur stedelijke programmering geplaatst bij het team Stedelijke Ontwikkeling, dat onderdeel is van het cluster Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Leiden. In dit team zit ook de stedelijk programmeur, met wie je veel zult samenwerken en die je kan begeleiden en wegwijsmaken in de organisatie. Dit compacte, laagdrempelige en gezellige team valt direct onder de directeur Stedelijke Ontwikkeling, en bestaat naast jou en de stedelijk programmeur uit een aantal ambtelijk opdrachtgevers, programmamanagers en stafadviseurs. Het team heeft een centrale positie in een cluster dat bestaat uit ca. 240 collega’s en dat haar standplaats heeft in het prachtige stadhuis in Leiden.

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE
Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op met Ted Barkhuis, Stedelijk Programmeur via 06 4032 0512. Hij maakt graag nader kennis om samen verder te ontdekken wat de opgave is en of deze aansluit bij jouw wensen en ambities.
Meteen enthousiast? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou. We ontvangen graag jouw motivatie en cv. Heb je vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met Paul Stad via telefoonnummer 06 8192 0790. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.
De vacature staat open tot en met 18 september. De gesprekken vinden plaats in de week van 23 september.

TYPISCH LEIDEN
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

 

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en

toekomstbestendige stad en gemeente.

 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN.

WIE BEN JIJ?

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
18-09-2024
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Ted Barkhuis
mobiel 06 4032 0512