Geodataspecialist

36 uur maximaal € 5.313,00 (schaal 10)

Ben jij goed met kaarten en cijfers? Wil je helpen om gemeentes slimmer te maken? Dan zoeken we jou! Als GeoDataspecialist maak je kaarten en rapporten die gemeentes helpen betere keuzes te maken.

Wat ga je doen als geodataspecialist?
Je werkt met veel verschillende soorten gegevens over de stad en de regio. Je taak is om deze gegevens te beheren en er nuttige informatie uit te halen. Hier zijn je belangrijkste taken:

  1. Je maakt kaarten en tabellen die belangrijke informatie laten zien. Deze help en collega's om betere beslissingen te nemen over bijvoorbeeld wonen, veiligheid en dienstverlening aan burgers.
  2. Je werkt met speciale computerprogramma's voor kaarten (GIS) en gegevens. Je kent programma's als FME en SQL goed. Hiermee maak je slimme oplossingen om gegevens te verwerken en te tonen.
  3. Je kijkt goed naar hoe gegevens door de gemeente stromen. Je bedenkt manieren om deze stromen te verbeteren en om nieuwe, handige kaarten en rapporten te maken.
  4. Je helpt mee aan grote projecten over belangrijke onderwerpen zoals energie besparen, nieuwe huizen bouwen en de stad aanpassen aan het veranderende klimaat.
  5. Je werkt samen met andere specialisten. Jullie zorgen er samen voor dat alle gegevens kloppen, goed bewaard worden en op de juiste plek terechtkomen.
  6. Je controleert of gegevens goed en compleet zijn. Als het nodig is, pas je ze aan of vraag je collega's om hulp.
  7. Je zorgt ervoor dat collega's die met gegevens werken (zoals data-analisten) alles kunnen vinden wat ze nodig hebben. Ook help je beleidsmedewerkers om interactieve kaarten te gebruiken.
  8. Je denkt na over nieuwe vragen rond gegevens. Bijvoorbeeld: welk computerprogramma kunnen we het beste gebruiken voor een bepaalde taak?
  9. Je let goed op of alles volgens de regels gaat. Je weet wat wel en niet mag met gegevens, vooral als het gaat om privacy en veiligheid.

Door dit werk help je de gemeente om slimmer te werken en betere beslissingen te nemen voor de inwoners.

Waarom kiezen voor deze functie?
Je krijgt de kans om met de nieuwste technieken te werken. Je maakt dingen die echt helpen om de stad beter te maken. En je werkt in een leuk team met andere slimme mensen.

DIT KRIJG JIJ
Aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 5.313,00 bruto per maand (schaal 10), o.b.v. 36-urige werkweek, dit is het maximale salarisbedrag vanaf 1 oktober 2024 door de CAO-verhoging van 1,25%. Verder bieden we jou:

  • Een contract van 36 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst. Heb je bij de gemeente Leiden een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dan behoud je je arbeidsrecht.
  • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card.
  • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
  • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken.
  • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.

Dit ben JIJ
Je bent nieuwsgierig, leert graag nieuwe dingen en kunt goed problemen oplossen. Je werkt graag samen, maar kunt ook zelfstandig aan de slag. Je kunt goed uitleggen en luisteren, wat handig is omdat je vaak met collega's en andere afdelingen samenwerkt om gegevens en kaarten te maken die iedereen begrijpt. Daarnaast heb je:

  • Een hbo-diploma (bijvoorbeeld Geodesie, Geo-informatica of Geo-media en Design).
  • Minstens 3 jaar ervaring met kaarten maken en gegevens beheren.
  • Ervaring met programma's voor kaarten en gegevens.
  • Ruime ervaring met verschillende SQL-dialecten en ETL (FME).
  • Ervaring met Basisregistraties zoals BAG, BGT, BRK en Geo-standaarden (Geonovum).
  • Ervaring met verschillende veel gebruikte programmeertalen is een pre.
  • Aantoonbare ervaring met ontwikkelingen als API’s en 3D is een pre.
  • Kennis van officiële gegevens zoals adressen en gebouwen.
  • Sterke analytische vaardigheden en probleemoplossend vermogen.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Het vermogen om effectief samen te werken in teamverband.
  • Zelfgemotiveerd en in staat om zelfstandig te werken aan meerdere projecten tegelijk.

ONs team
Het beheer van de basisregistraties, landmeetkundige werkzaamheden, GEO-informatie, data engineering, data strategie, en data analyse zijn centraal ondergebracht in team Data. Team Data bestaat uit 33 medewerkers, zie hierbij een impressie van ons team: Team Data in beeld (youtube.com)
De Data Specialisten binnen team Data ondersteunen de beleidsmedewerkers van de gemeente met data distributie en -analyse op een diversiteit van thema’s. Met als resultaat een datawarehouse, een aantal dashboards en een uitgebreide GIS-viewer. De Data Specialisten vervullen ook een toenemende rol als gegevensmakelaar waarbij zij de toegang faciliteren tot data sets van binnen en buiten de organisatie.
De groep Data Specialisten van team Data bestaat momenteel uit 9 FTE. Wij zijn op zoek naar een specialist die zowel ervaren is met het werken in een GIS-omgeving als voldoende SQL-kennis heeft om onderliggende script te kunnen bouwen en onderhouden.

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE
Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op met Jan Ouwehand, Teammanager team Data via 06 5313 1447. Hij beantwoordt graag al je vragen.
Meteen enthousiast? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou. We ontvangen graag jouw motivatie en cv. Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature. Heb je vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met recruitement@leidse-regio.nl.
Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.

Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties.

TYPISCH LEIDEN
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

 

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en

toekomstbestendige stad en gemeente.

 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN.

WIE BEN JIJ?

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
22-09-2024
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Jan Ouwehand
mobiel 06 5313 1447