Projectmanager energie- en warmtetransitie

32-36 uur, maximaal € 6.777,00 bij 36 uur (schaal 12)*

Zin in een baan bij ons, waar je met daadkracht en expertise écht het verschil kan maken? Bij ons vind je super interessante lopende en nieuwe projecten die je vanaf het begin tot aan het einde in goede banen leidt. Een mooie kans om blijvende impact te maken. In Leiden wacht een unieke positie voor bevlogen vak professionals zoals jij. Als Projectmanager van onze Leidse projecten kun je jouw stempel drukken op een historische stad die continu in beweging is. Ontdek de veelzijdigheid en dynamiek van werken bij de Gemeente Leiden.   


WAT GA JE DOEN ALS PROJECTMANAGER?
 
Voor de belangrijke energietransitie opgave waar we voor staan zoeken we collega’s om ons vaste team te versterken. Zet jouw ervaring als besluitvaardige projectmanager en je bevlogenheid voor duurzaamheid en energietransitie in voor de Gemeente Leiden. Met jouw scherpe inzicht in bestuurlijke en politieke verhoudingen speel je een cruciale rol in onze ambitie om een aardgasvrije en klimaat neutrale stad te worden. Jouw proceservaring om je doelen samen met de stad te bereiken zijn daarbij essentieel. Hier kun je écht een verschil maken. 

Als onze Projectmanager Energie- en Warmtetransitie geef je leiding aan je projectteam bij het ontwikkelen en implementeren van uitvoeringsplannen voor de aardgasvrije transitie van de stad. Je werkt in nauwe samenwerking met uiteenlopende stakeholders, zoals de coalitie Leidse Warmtewissel, Eneco, Stedin, woningcorporaties en bewonersinitiatieven. Je zult voornamelijk actief zijn in gebieden zoals Zuidwest, Meerburg, Stevenshof, Waardeiland, Merenwijk, de Mors en Noord. Je vormt de cruciale verbinding tussen de gemeente en de buurt, waarbij je de unieke kans krijgt om een breed netwerk in de buurt te bouwen en de perspectieven van bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties in de gemeentelijke plannen in te brengen. 

Jouw stem is essentieel om ervoor te zorgen dat onze plannen passen bij de behoeften en wensen van de omgeving. Hierbij zet je je expertise en je procesvaardigheden in om ervoor te zorgen dat onze duurzaamheidsplannen niet alleen ambitieus zijn, maar ook afgestemd zijn op de werkelijkheid van de mensen die er het meest door worden beïnvloed. Je bent als projectmanager van deze projecten integraal verantwoordelijk. Je zorgt ervoor dat belanghebbenden optimaal betrokken zijn bij het project, zodat draagvlak ontstaat. Participatie staat in Leiden hoog in het vaandel! We realiseren onze projecten samen met de stad. Je bouwt en onderhoudt een netwerk dat bijdraagt aan de realisatie van de organisatie en projectdoelen.  Je zorgt ook voor een stimulerend en goed werkklimaat in het team/project en bevordert samenhang en samenwerking door heldere communicatie en goed overleg.  

Vanzelfsprekend horen een juiste opdrachtformulering, het schrijven van goede besluitvormingsstukken, betrokkenheid bij en begeleiding van aanbestedingsprocedures tot je takenpakket en leid je een project van A tot en met Z. Hierbij stuur je scherp op voortgang, risicobeheersing, kwaliteit en financiën. Een functie met veel verantwoordelijkheid. 
 

WAAROM SOLLICITEREN OP DEZE FUNCTIE? 

  1. Dit is een unieke kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van een historische stad met moderne visie. 
  2. Je komt terecht in een omgeving waar professionaliteit, resultaatgerichtheid en een plezierige werksfeer hand in hand gaan. De compactheid van de stad en de organisatie maakt dat we elkaar makkelijk kunnen vinden.   
  3. Je komt te werken met uitdagende projecten waarbij je integraal verantwoordelijkheid draagt voor het resultaat en rechtstreeks, in korte lijnen samenwerkt met ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever. 
  4. Een positie waarin jouw project- en procesmanagementkwaliteiten en expertise in participatie en stakeholdermanagement centraal staan. 

DIT KRIJG JIJ 
Ons aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 5.997,00 of € 6.777,00 bruto per maand (schaal 11 of 12), o.b.v. 36-urige werkweek. De inschaling is afhankelijk van je kennis en ervaring. Verder bieden we jou:  

  • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past. Je krijgt faciliteiten inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding. (Afhankelijk van waar je woont).  
  • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners. 
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. 
  • Een contract van 32- 36 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst. 
  • Een organisatie met korte lijnen waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid. 
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card. 
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen. 
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling. 
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering. 
     

DIT NEEM JE MEE 
Als projectmanager in onze gemeentelijke organisatie heb je een sterk ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en ben je organisatiesensitief. Je bent een besluitvaardige, resultaatgerichte en oplossingsgerichte teamspeler, die sterk is in zowel mondelinge als schriftelijke communicatie. Je hebt overzicht en neemt waar nodig initiatief. Met overtuigingskracht weet jij iedereen mee te krijgen. Je bent energiek en flexibel. Omdat we de projecten in een intensieve samenwerking met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden uitvoeren, is ervaring met participatie een must. En verder neem je mee:  

  • WO werk- en denkniveau aangevuld met een opleiding project- of procesmanagement; 
  • Je hebt een relevante achtergrond in duurzaamheidsstudies, planologie, bestuurskunde;  
  • Je hebt 3 tot 5 jaar recente en aantoonbare ervaring als project en/of procesmanager van duurzaamheids- en energietransitie projecten  en inrichting openbare ruimte, bij voorkeur bij een gemeente; 
  • Je hebt aantoonbare, recente ervaring met participatieprocessen: je beweegt makkelijk in een gevarieerd belangenspectrum, onderkent en borgt de gemeentelijke belangen op transparante wijze; 
  • Je kan goed omgaan met tegengestelde belangen; 
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden; 
  • je bent iemand die graag samenwerkt en dit intern en extern stimuleert; 
  • Je kan wanneer dat nodig is en op plezierige manier overtuigen, je bent slagvaardig, flexibel en wendbaar om je resultaten te halen en bent daarbij een energieke persoon; 
  • Je staat stevig in je schoenen, weet de rust te bewaren en houdt je rug recht bij kritisch tegenspel. 

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE
Voor vragen over het sollicitatieproces of om een koffiedate in te plannen met een van de afdelingshoofden, kun je contact met mij (Paul Stad) opnemen, via 06 8192 0790. Ik help je graag verder. We verwelkomen je sollicitatie van harte en adviseren: wees gewoon jezelf. Solliciteer uiterlijk 8 september. Let op: de vacature kan vroegtijdig van de website verwijderd worden.

TYPISCH LEIDEN 
Leiden is een geweldige plek om te wonen, studeren, ondernemen, bezoeken en te werken. Met haar prachtige historische centrum, de vele musea en een gezellige binnenstad is er veel te zien en beleven; Leiden, Stad van Ontdekkingen!  

De levendigheid en diversiteit die Leiden zo kenmerkt zien wij graag terug bij onze medewerkers. Met hart voor de stad, zo werken wij bij de gemeentelijke organisatie. We zoeken actief de samenwerking met inwoners, ondernemers, stadspartners en andere partijen om met elkaar de stad nog beter en mooier te maken.  Het ene been in de geschiedenis en het andere in de toekomst, dat typeert Leiden. Zo hebben we onder de unieke en historische Molen de Valk een hypermoderne parkeergarage gebouwd. Met het Singelpark werken we samen met de stad aan een aaneengesloten stadspark rondom de historische singels. In het stationsgebied maken we met het multifunctionele gebouw de Lorentz een bijzondere stadsentree, die past bij onze statuur. Kortom, ook al bestaat Leiden sinds het jaar 860, de stad is nooit af.   

 

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Parttime
Sluitingsdatum
08-09-2024
Type
vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Aline ter Harmsel
mobiel 06 5245 7185 Chantal Scheers
mobiel 06 5432 4951