Adviseur verzuim

36 uur, maximaal € 5.247,00 (schaal 10)

Ben jij een expert in verzuimbegeleiding en wil je bijdragen aan de vitaliteit van onze medewerkers? Ons team Arbo & Gezondheid zoekt een proactieve adviseur verzuim voor 36 uur per week met een aantrekkelijk salaris en volop ontwikkelingsmogelijkheden. Kom werken in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is! 

WAT GA JE DOEN ALS ADVISEUR VERZUIM? 
Jij houdt je bezig met regulier werk en coördineert de verzuimbegeleiding binnen ons team. Ons team Arbo & Gezondheid is onderdeel van de afdeling Beleid & Expertise binnen HR&O. Als adviseur verzuim heb je een specialistische rol. Momenteel werken we met drie adviseurs. Door het vertrek van een van onze collega’s zoeken wij nu vervanging.  

Een van onze belangrijkste doelen is het juist, tijdig en volledig begeleiden van leidinggevenden binnen de gemeente Leiden en de Leidse regio bij verzuim. Je begeleidt proactief het verzuimproces met de leidinggevenden en volgt hierbij het eigen regiemodel. Je adviseert en coacht leidinggevenden. Daarnaast maak je verzuimanalyses om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen. Ook heb je contact met bedrijfsartsen, HR&O-collega’s, het UWV en adviesbureaus. 

We maken graag gebruik van jouw expertise om het operationele contact met onze Arbodienst te stroomlijnen. Ook draag je bij aan beleidsontwikkeling, implementatie van het verzuimproces en borging van duurzame inzetbaarheid. Proactief kennis delen en afstemmen met collega’s is belangrijk. Binnen onze vakdiscipline zijn we samen verantwoordelijk voor de uitvoering van werkprocessen, planning en eindresultaat. 

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE FUNCTIE? 
Kies voor deze functie omdat je direct impact hebt op de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers, werkt in een hecht en informeel team, geniet van een aantrekkelijk salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, en volop mogelijkheden hebt voor persoonlijke en professionele groei. Geen dag is hetzelfde, waardoor jouw werk dynamisch en uitdagend blijft. 

DIT KRIJG JIJ 
Aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 5.247,00 bruto per maand (schaal 10), o.b.v. 36-urige werkweek. Verder bieden we jou:  

 • Een contract van 36 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst. Heb je bij de gemeente Leiden een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dan behoud je je arbeidsrecht. 
 • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid. 
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card. 
 • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners. 
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. 
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen. 
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling. 
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering. 
 • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken.  
 • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.  

DIT NEEM JE MEE 
Jij hebt originele en vernieuwende ideeën, en weet deze om te zetten in resultaten. Je stapt makkelijk op mensen af en zorgt ervoor dat je collega’s en relaties goed geïnformeerd zijn en blijven. Je schriftelijke communicatiestijl is helder en duidelijk. Je vindt het leuk om in een dynamische omgeving te werken, geen dag is namelijk hetzelfde. Je weet op een prettige, natuurlijke manier mensen te overtuigen en je houdt ervan om mensen in beweging te krijgen en te enthousiasmeren. Verder vragen wij van jou: 

 • Een afgeronde relevante HBO- opleiding met aanvullende vakgerichte opleidingen op het gebied van verzuim.  
 • Kennis van de Wet Verbetering Poortwachter en de laatste ontwikkelingen  
 • Kennis van het Eigen Risicodragerschap WGA 
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op dit vakgebied. 
 • Werkervaring bij een overheidsinstelling is een pré. 

ONS TEAM 
Ons team Arbo & Gezondheid bestaat uit 3 adviseurs die nauw samenwerken. We zijn een informele club, werken hard en met ruimte voor gezelligheid. We vallen onder een HR&O afdeling met ongeveer 60 collega’s die op verschillende vakgebieden worden ingezet. Hierbij stellen we graag een teamgenoot voor  

Esther: Ik werk met veel plezier in het team A&G met als aandachtgebied gezondheid en verzuim. Het werk is heel divers, wat maakt dat ik met veel collega’s samenwerk, zowel in de Leidse regio als binnen HR&O. Ik vind het fijn dat ik de mogelijkheid krijg me verder te ontwikkelen en zo een bijdrage kan leveren aan de vitaliteit binnen de organisaties van de Leidse regio”.  

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE 
Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op met Carolien Olivier, teammanager Beleid & Expertise, via 06 4213 0547.  Zij beantwoordt graag al je vragen 

Meteen enthousiast? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou. We ontvangen graag jouw motivatie en cv. Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature. Heb je vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met Patricia de Beer via telefoonnummer 06 5275 7940 (via Whatsapp kan uiteraard ook). Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt. 

Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties. 

TYPISCH LEIDEN 
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt! 

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente. 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN. 
WIE BEN JIJ? 

 

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
08-09-2024
Type
vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Carolien Olivier
mobiel 06 4213 0547