WMO consulent backoffice

24-36 uur*, maximaal € 4.244,00 bij 36 uur (schaal 8)

Zet jouw kennis van de Wmo in om het verschil te maken en mee te werken aan oplossingen bij 
Wmo-vraagstukken. Dit doe je uiteraard niet alleen, maar samen met je collega’s uit het sociaal wijkteam. 

WAT GA JE DOEN ALS WMO CONSULENT BACKOFFICE? 
Als consulent Wmo ben je verantwoordelijk voor het verwerken van Wmo-aanvragen (Plan van de cliënt) en het verstrekken van voorzieningen. De indicatiestelling en het opstellen van het Plan vindt grotendeels plaats in het sociale wijkteam, maar incidenteel en in vervolgsituaties ook in de backoffice Wmo. Je bent gekoppeld aan een wijkteam en werkt daar nauw mee samen. Je hebt, als Wmo consulent Backoffice regelmatig overleg met collega’s en externen. Je rapporteert en verwerkt mutaties, en bewaakt naast deadlines ook financiële aspecten. 

Vanuit jouw inhoudelijke kennis van de Wmo ben je dagelijks op zoek naar oplossingen binnen en buiten de wet. Door je enthousiasme over het vak houdt je ontwikkelingen in de zorg en welzijn proactief bij.  

DIT KRIJG JIJ 
Ons aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 4.244,00 bruto per maand (schaal 8) bij een 36-urige werkweek. Verder bieden wij jou:   

 • Een contract van 24-36 uur* per week voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst.  
 • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid. 
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-businesscard. 
 • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners. 
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. 
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen. 
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling. 
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering. 
 • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken.  
  Een 
  mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.    

  *Graag in jouw motivatiebrief aangeven hoeveel uur per week jij beschikbaar bent.

DIT BEN JIJ 
Je omschrijft jezelf als klantgericht, zelfstandig, flexibel en creatief denker. Je hebt een uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid. Je hebt affiniteit met het uitvoeren van administratieve vaardigheden en bent daarin heel accuraat. Ook kun je presteren onder druk.  Verder vragen wij van jou: 

 • Ervaring als Wmo-consulent. 
 • Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau  
 • Enig technisch inzicht in woningaanpassingen. 
 • Kennis van (toepassing van) de Sociale Kaart en relevante wet- en regelgeving. 

ONS TEAM 
Maatschappelijke ondersteuning bestaat uit verschillende onderdelen: het informatiepunt SWT, de accountmanagers zorg, de administratie, het secretariaat, consulenten Wmo, kwaliteitsmedewerkers en een teamcoördinator. De ca 30 medewerkers van het team Wmo houden zich bezig met de individuele voorzieningen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De toegang (indicatiestelling) van deze voorzieningen verloopt via de sociale wijkteams, de verdere uitwerking, informatievoorziening en het beheer en onderhoud lopen via het team Wmo. 

ENTHOUSIAST GEWORDEN? 
We zien je sollicitatie graag uiterlijk 31 juli tegemoet. De sollicitatiegesprekken vinden in verband met de zomervakantie pas eind augustus/begin september plaats. Je wordt hier tijdig over geïnformeerd.  

Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Ziggy Blok via 06 1107 9610. Heb je vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met Marjolein van der Meij via telefoonnummer 06 3633 8450. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.  

TYPISCH LEIDEN 
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt! 

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente. 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN. 
WIE BEN JIJ? 

 

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Parttime
Sluitingsdatum
31-07-2024
Type
vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Ziggy Blok
mobiel 06 1107 9610