Projectmanager infrastructuur

36 uur, maximaal € 5.997,00 of € 6.777,00 (schaal 11 of 12)*

Wil jij meebouwen aan een nog mooier Leiden? Dat kan! Het aantal inwoners in Leiden groeit snel. Om deze groei te faciliteren investeren we flink in de leefbaarheid, verduurzaming en bereikbaarheid van de stad. Als projectmanager infrastructuur ga je werken in het hart van deze opgave. Samen met jouw projectteams ben je verantwoordelijk voor de realisatie van tal van infrastructurele en openbare ruimte projecten. Deze projecten zorgen ervoor dat Leiden nu en in de toekomst duurzaam bereikbaar blijft en de binnenstad autoluw. Ben jij een doorpakker en een enthousiaste motivator voor al die mensen die nodig zijn om impact te maken? Kom naar Leiden!

Wat is de aanleiding voor deze functie?
We koesteren in Leiden wat we hebben: een prachtige historische binnenstad, een innovatief Bio Science Park, jaarlijks meer dan 1.000 nieuwe woningen, groene en klimaatadaptieve wijken en veel mensen die lekker te voet, met de fiets of met het OV in onze stad reizen. Leiden kiest nadrukkelijk voor vormen van schoon vervoer die tevens weinig ruimte innemen. Een overgang naar duurzame vervoersvormen is nodig om Leiden als stad leefbaar en bereikbaar te houden. Tegelijkertijd blijven veel mensen afhankelijk van hun auto, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer. De auto blijft dus ook aanwezig, maar minder prominent.

WAT GA JE DOEN ALS PROJECTMANAGER?
Onze projectmanagers werken aan een breed scala van infra- en openbare ruimteprojecten zoals de complete herinrichting van wegen, maatregelen om de Leidse binnenstad autoluw te maken, de Leidse Ring Noord en de aanleg van nieuwe fietsroutes. Van alles komt op ons pad.
Als projectmanager Infrastructuur ben je integraal verantwoordelijk voor je projecten en je werkt vooral samen met je projectteam. Je zorgt ervoor dat belanghebbenden optimaal betrokken zijn bij het project, zodat draagvlak ontstaat. Participatie staat in Leiden hoog in het vaandel! We realiseren onze projecten samen met de stad. Je bouwt en onderhoudt een netwerk dat bijdraagt aan de realisatie van de organisatie en projectdoelen.
Je zorgt ook voor een stimulerend en goed werkklimaat in het team/project en bevordert samenhang en samenwerking door heldere communicatie en goed overleg.
Vanzelfsprekend horen het maken van een goed projectplan, het schrijven van besluitvormingsstukken en begeleiding van aanbestedingsprocedures tot je takenpakket en leid je een project van A tot en met Z. Hierbij stuur je scherp op voortgang, risicobeheersing, kwaliteit en financiën. Een functie met veel verantwoordelijkheid.

Waarom kiezen voor deze functie?
Als projectmanager infrastructuur ben jij dagelijks bezig om Leiden duurzaam bereikbaar en verkeersveilig te houden, waarbij je écht een bijdrage kunt leveren aan de vergroening en opwaardering van de openbare ruimte. Je bent integraal verantwoordelijk voor het resultaat, hebt korte lijnen met de wethouder en de programmamanagers Leiden Duurzaam Bereikbaar en Autoluwe Binnenstad.
Hierbij kom je terecht in een team van projectmanagers waarbij plezier in het werk hand in hand gaat met de wens om onszelf en onze projectaanpak continu te blijven verbeteren. Een functie dus waarin je Leiden niet alleen mooier maakt, maar ook jouw projectmanagementkwaliteiten en kennis van infrastructuur en openbare ruimte maximaal kunt benutten en verder kunt door ontwikkelen

DIT KRIJG JIJ
Ons aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 5.997,00 of € 6.777,00 bruto per maand (schaal 11 of 12)*, o.b.v. 36-urige werkweek. Verder bieden we jou:

 • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden.
 • Je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past. Je krijgt faciliteiten inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dag die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding. (Afhankelijk van waar je woont).
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
 • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
 • Een contract van 36 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst.
 • Een organisatie met korte lijnen waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
 • Een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
 • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.

DIT BEN JIJ
Als projectmanager in onze gemeentelijke organisatie heb je een sterk ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en ben je organisatiesensitief. Je bent een besluitvaardige, resultaatgerichte en oplossingsgerichte teamspeler, die sterk is in zowel mondelinge als schriftelijke communicatie. Je hebt overzicht en neemt waar nodig initiatief. Met overtuigingskracht en enthousiasme weet jij iedereen mee te krijgen. Je bent energiek en flexibel. Omdat we de projecten in een intensieve samenwerking met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden uitvoeren, is ervaring met participatie een must. En verder neem je mee:

 • WO werk- en denkniveau aangevuld met een opleiding project- of procesmanagement.
 • Je hebt een achtergrond in civiele techniek, planologie of (technische) bestuurs-/bedrijfskunde.
 • Minimaal 3 tot 5 jaar recente en aantoonbare ervaring met infrastructurele projecten of de inrichting van openbare ruimte, bij voorkeur bij een gemeente in een aansturende rol.
 • Je hebt ervaring met participatieprocessen: je beweegt makkelijk in een gevarieerd belangenspectrum, onderkent en borgt de gemeentelijke belangen op transparante wijze.
 • Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en het omgaan met tegengestelde belangen.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Je bent iemand die graag samenwerkt en dit intern en extern stimuleert.
 • Je kan wanneer dat nodig is en op plezierige manier overtuigen, je bent slagvaardig, flexibel en wendbaar om je resultaten te halen en bent daarbij een energieke persoon.
 • Je staat stevig in je schoenen, weet de rust te bewaren en houdt je rug recht bij kritisch tegenspel.

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE
Mocht je vragen hebben over zaken die nog onduidelijk zijn, zoals jouw geschiktheid op deze functie, het salaris, de sfeer binnen de afdeling, of zelfs de smaak van de koffie in Leiden, aarzel dan niet om contact op te nemen. Wil je deze en andere onderwerpen bespreken met jouw toekomstige afdelingshoofden? Dat kan uiteraard. We staan open voor een gesprek waarin we alle aspecten van jouw nieuwe rol kunnen verkennen.

Hoe werkt die kennismaking? Neem voor meer informatie over de werkzaamheden of een koffieafspraak telefonisch of per mail contact op met Aline ter Harmsel, 06 5245 7185 /  A.ter.Harmsel@leiden.nl , of Chantal Scheers, 06 5432 4951 /  C.Scheers@leiden.nl

We verwelkomen je sollicitatie van harte en adviseren: wees gewoon jezelf. Solliciteer uiterlijk 8 september. Let op: de vacature kan vroegtijdig van de website verwijderd worden. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Recruitment via Recruitment@leidse-regio.nl

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
08-09-2024
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Aline ter Harmsel
mobiel 06 5245 7185 Chantal Scheers
mobiel 06 5432 4951