ICT servicemanager

36 uur, maximaal € 5.997,00 (schaal 11)

Werk mee aan het continu verbeteren, optimaliseren en waarborgen van de kwaliteit van onze ICT-dienstverlening voor de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude. Speel een belangrijke rol in het ontwikkelen en beheren van onze producten en diensten. Ben jij de ervaren Servicemanager ICT die wij zoeken? We maken graag kennis met jou! 

WAT GA JE DOEN ALS ICT SERVICEMANAGER? 
Binnen de afdeling ICT Regie en Processen verzorgen wij, met de inzet van huidige en toekomstige IT-middelen, de gehele ICT-infrastructuur voor gemeente Leiden en de gemeenten Oegstgeest, Leiderdorp en Zoeterwoude. Wij zorgen ervoor dat de gemeenten waar wij voor werken zo optimaal mogelijk hun werk kunnen doen. 

Als Service Manager ben jij verantwoordelijk voor een eigen groep klanten en/of leveranciers. Je zorgt ervoor dat de dienstverlening wordt geleverd conform de verwachtingen. Je speelt een rol in het ontwikkelen en beheren van diensten en de bijbehorende Producten en Diensten Catalogus en draagt zorg voor afsluiten en beheren van SLA en DAP met de leveranciers. Periodiek bespreek je met je klanten en/of leveranciers eventuele signalen met betrekking tot bestaande en nieuwe dienstverlening. Je bent verantwoordelijk voor de opvolging hiervan en draagt zorg voor de borging van het nieuwe product/dienstverlening en bijbehorende processen.  

Er wordt van je verwacht dat je grondige kennis hebt van je klanten en onderliggende leveranciers waardoor je in staat bent om met hen mee te denken en je actief, hulpvaardig en adviserend op te stellen. Doel is om de kwaliteit van de dienstverlening te borgen en waar mogelijk te optimaliseren. Je hebt een belangrijke rol in de communicatie omtrent de tevredenheid van je klanten. Je signaleert tijdig wanneer extra aandacht benodigd is om klanttevredenheid te verhogen en je neemt initiatief. Je bent in staat om Service Improvement Plannen (SIP) op te stellen en uit te (laten) voeren. We meten ook de klanttevredenheid en zorgen ervoor dat aan gestelde normen wordt voldaan. We gebruiken daar o.a. als kaders de ITIL-servicelevering voor en houden ons ook bezig met best practices ITIL V4.  

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE FUNCTIE? 
Ben jij de spin in het web voor ons? Hou je er van dat geen dag hetzelfde is, afwisselende werkzaamheden elkaar snel opvolgen, je niet schroomt om hard te werken in een informele sfeer dan ben je in de rol als servicemanager hier op je plek. Bij ons is humor de olie van onze machine. Aan de hand van een strategische, tactische aanpak en met operationele signalen optimaliseren wij de ICT-dienstverlening richting onze gemeentelijke klanten. 

Vanuit hier voelen we ons verantwoordelijk voor en zoeken de samenwerking in het kader van; leveringsprocessen opzetten, beheren en optimaliseren, systemen efficiënt en kostenbesparend maken, klantverwachtingen beheren, samenwerken en regie voeren op de werkzaamheden en partnerschappen tot stand brengen.  
 
Zie jij jezelf hier morgen al als de nieuwe servicemanager binnenlopen? Waar wacht je nog op, solliciteer en sluit je bij ons aan".  

DIT KRIJG JIJ 
Ons aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 5.997,00 bruto per maand (schaal 11). Verder bieden we jou:  

 • Een contract van 36 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst.  
 • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid. 
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card. 
 • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners. 
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. 
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen. 
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling. 
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering. 
 • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; gedeeltelijk thuiswerken, net als 4 x 9 uur werken is mogelijk. 
 • Je ontvangt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past. Je krijgt faciliteiten inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding (afhankelijk van waar je woont).  

DIT NEEM JE MEE 
Je bent een stevige persoonlijkheid met een sterk analytisch vermogen en een kritische blik. Je bent dienstverlenend, oplossingsgericht, klantgericht en proactief; een echte partner voor onze gemeenten. Ondanks dat je veelal zelfstandig werkt, hou je goed contact met je team en sta je klaar voor je teamgenoten waar nodig. Je schriftelijke en mondeling communicatie is uitstekend. 

Verder vragen wij van jou: 

 • Een relevante afgeronde hbo-opleiding én een aantal jaren ervaring als Servicemanager ICT. 
 • Ervaring binnen een Shared Service Centre van een gemeente is een pré. 
 • Ervaring met stakeholdermanagement binnen gemeentelijke sector is een pré. 

ONS TEAM 
Waar jij deel van uit gaat maken is team Regie en Processen. Het team bestaat uit servicemanagers, procesmanagers en proces coördinatoren. Er werken totaal 14 medewerkers in het team inclusief externen. Het team is verder verantwoordelijk voor de vormgeving en uitvoering van de ITIL en BiSL processen, speelt een rol in het ontwikkelen en beheren van diensten en de bij behorende PDC, is verantwoordelijk voor de dienstverlening naar de gemeente Leiden, de partnerorganisaties en de regie op leveranciers. Het team wordt geleid door een teammanager. De teammanager rapporteert aan de operationeel manager van het cluster IDA. Het team verleent diensten aan circa 3400 gebruikers verspreidt over 4 gemeentes. 

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE 
Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op met Margo Koole, teammanager Regie&Processen via 06 5364 4714. Zij beantwoordt graag al je vragen 

Enthousiast? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou. We ontvangen graag uiterlijk 8 september jouw motivatie en cv.  

Deze vacature staat langere tijd uit. We checken de reacties geregeld. Zien we een match, dan nodigen wij je zo spoedig mogelijk uit voor een gesprek. Reageer snel, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature.  

Heb je vragen over het sollicitatieproces, bel of app dan met onze recruiter Patricia de Beer, via 06 5275 7940.  Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt. 

TYPISCH LEIDEN 
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt! 

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente. 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN. 
WIE BEN JIJ? 

 
Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
08-09-2024
Type
vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Margo Koole
mobiel 06 5364 4714