Klantmanager jongeren (18-27 jaar)

32-36 uur, max. € 4.752,- bij 36 uur (schaal 9)

Ben jij een gedreven en klantgerichte professional en weet jij alles van de Participatiewet? Word Klantmanager Jongeren bij de gemeente Leiden en maak het verschil, inspireer en begeleid! Ben jij onze toekomstige collega? We maken graag kennis met je.

WAT GA JE DOEN ALS KLANTMANAGER JONGEREN?
Als klantmanager ben jij van alle markten thuis. Met jouw eigen caseload ben je verantwoordelijk voor het beoordelen en afhandelen van aanvragen levensonderhoud, bijzondere bijstand en het beheer van uitkeringen. Een greep uit je werkzaamheden:

 • Je beoordeelt de (arbeidsmarkt)mogelijkheden van de jongere door samen een diagnose te stellen in het diagnose-instrument Competensys en stelt een Plan van Aanpak op.
 • In het Plan van Aanpak staan de afspraken die je samen met de jongere hebt gemaakt, het doel van het re-integratietraject (betaald werk, onderwijs) en de (tussen)stappen die de jongere nodig heeft om dit doel te bereiken.
 • Je houdt regie op het traject door maandelijkse voortgangsgesprekken met de jongere te voeren. Je werkt hierbij actief samen met de collega’s in het team, de trainers, werkbegeleiders en scholingsadviseur. Maar ook met de collega’s van de Stadsbank, Team Garantiebanen en partners in de stad, zoals de Binnenvest, het RMC, het Veiligheidshuis, Cardea, Prodeba, en de wijkteams.
 • Bij signalen van het inlichtingenbureau of andersoortige onderzoeken naar mogelijke fraude, handel je deze af.

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE FUNCTIE?
Collega’s Sander en Melia vertellen wat over hun werk: ‘Je beheert een kleine caseload en zorgt er o.a. voor dat de uitkering op orde is, zodat er voor de jongeren financiële rust is en er ruimte komt om aan de toekomst te werken. Dat laatste verschilt per jongere. Bij de ene jongere gaat het om hele kleine stapjes en is de beweging richting hulpverlening al een hele overwinning, bij een ander is uitstroom naar werk meteen het doel. Juist de afwisseling, het steeds individueel bekijken waar een jongere staat en wat een eerste stap kan zijn maken dit werk tot een uitdagende baan. Kom jij ons team versterken?’

DIT BEN JIJ
Jij haalt het beste uit jezelf, de jongere en uit ons team, want motiveren kan jij als geen ander! Je denkt in oplossingen en hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift. Reflecteren op je eigen handelen en feedback ontvangen en geven kun je goed; je deinst er niet voor terug je klanten een spiegel voor te houden. De volgende competenties typeren jou: klantgericht, resultaatgericht, besluitvaardig, stressbestendig en collegiaal. Daarnaast vragen wij het volgende van jou:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding en lange specialisatie of vervolgopleiding, bij voorkeur Sociale Juridische Dienstverlening (SJD).
 • Ervaring met de uitvoering van de Participatiewet en aanverwante wet- en regelgeving.
 • Affiniteit en interesse in jongeren tussen 18-27 jaar met diverse achtergronden.

ONS TEAM
Team Werk & Inkomen van het Cluster Participatie en Maatschappelijke Ondersteuning is volop in beweging. De decentralisaties binnen het Sociaal Domein en de daarbij behorende wijzigingen in de wetgeving zijn van grote invloed op het team. Team Jongeren is een aparte afdeling binnen Werk en Inkomen. De doelgroep zijn jongeren tussen 18-27 jaar die een bijstandsuitkering aanvragen. Het team bestaat uit 8 collega’s.

DIT KRIJG JIJ
Ons aanbod voor jou is een dynamische functie waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Bijbehorend salaris is maximaal € 4.752,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 9). Ook bieden wij jou:

 • Een contract voor de periode van één jaar. Bevalt dit van beide kanten, dan treed je in vaste dienst.
 • Een organisatie met korte lijnen en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-businesscard.
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
 • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; je ontvangt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past, inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding (afhankelijk van waar je woont).
 • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je na een uitgebreide inwerkperiode in overleg minimaal 50% van je werktijd op kantoor aanwezig bent.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
We zien je sollicitatie graag uiterlijk 21 juli tegemoet. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 22 en 29 juli. Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Monique Holswilder, via 06 - 40 12 03 03. Heb je vragen over het sollicitatieproces, bel of app dan met onze recruiter, Marjolein van der Meij, via 06 – 3633 8450.

TYPISCH LEIDEN
Gemeente leiden is een geweldige plek om te werken, te studeren, te ondernemen, te wonen en te zijn. Leiden is de Stad van Ontdekkingen, met een prachtige historische binnenstad en een rijke traditie van kennis en cultuur. Met hart voor de stad, zo werken wij als gemeentelijke organisatie voor Leiden. We zoeken de samenwerking met de stad, haar inwoners, ondernemers en andere partijen om nieuwe, mooie en waardevolle ideeën en initiatieven te laten ontstaan en in de praktijk te brengen. De diversiteit van de stad zien wij graag terug in ons personeelsbestand, want samen maken we van Leiden en de Leidse regio een nog geweldiger plek.

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Parttime
Sluitingsdatum
21-07-2024
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Monique Holswilder
mobiel 06 - 40120303