Integraal klantmanager (flexpool)

24-36 uur, maximaal € 4.752,00 bij 36 uur (schaal 9)

Als Integraal Klantmanager in onze flexpool ben je een echte allrounder. Je bent thuis op het gebied van zowel rechtmatigheid als doelmatigheid van bijstandsaanvragen. Zet jouw specifieke deskundigheid, creativiteit en je organisatievermogen in bij de zoektocht met de klant naar een passende oplossing voor de ondersteuningsvraag. Ben jij onze toekomstige collega? We maken graag kennis met je. 

WAT GA JE DOEN ALS KLANTMANAGER FLEXPOOL? 
Als Integraal Klantmanager ben je verantwoordelijk voor het beoordelen en afhandelen van aanvragen levensonderhoud (bijstand) en bijzondere bijstand. Daarnaast beheer je uitkeringen in het kader van de Participatiewet op het gebied van rechtmatigheid. Je onderzoekt regelmatig of er nog recht is op een bijstandsuitkering en of de hoogte van de uitkering nog passend is. Je voert regelmatig gesprekken met je klanten en bespreekt welke ondersteuning zij nodig hebben.  Je begrijpt dat het welzijn van mensen vaak afhankelijk is van meerdere factoren, zoals werk, huisvesting, gezondheid en financiële stabiliteit.   

Een greep uit jouw werkzaamheden: 

 • Je beoordeelt of mensen recht hebben op (bijzondere) bijstand. 
 • Je beoordeelt de (arbeidsmarkt)mogelijkheden door samen met de klant een diagnose en een plan van aanpak op te stellen.  
 • Je voert daarbij regie op het traject en benut kansen om klanten snel te laten uitstromen uit de bijstand.  
 • Als werken (nog) niet kan, zorg je dat je klant hulp krijgt van onze sociale partners in de stad, zoals de sociale wijkteams, de Stadsbank en Buzz. 
 • Je werkt actief samen met de collega’s van Re-integratie en Werkgeversdienstverlening (R&W)  

In onze flexpool word je flexibel ingezet op een caseload waar nodig, bijvoorbeeld ter vervanging van een collega met zwangerschapsverlof. Je kan ook ingezet worden in het team Inburgering of het Jongerenteam. Een baan met veel afwisseling dus! 

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE FUNCTIE? 
Collega Arend vertelt: “Ik werk al enige jaren als klantmanager bij de gemeente Leiden, maar de functie blijft afwisselend omdat je iedere dag weer nieuwe dingen leert en meemaakt. Veel mensen zitten tijdelijk in een problematische situatie en hebben dan hulp nodig om hun leven weer op te pakken. De functie geeft enorme voldoening als je ziet wat je in korte tijd kunt bereiken. Klanten in de bijstand zijn daarnaast vaak ook erg cynisch en vol humor over zichzelf. Juist die verhalen en de hulp die je kan bieden, zorgen ervoor dat de functie nog steeds leuk blijft om te doen.” 

DIT BEN JIJ  
Je bent flexibel en vind het leuk om alle verschillende teams en afdelingen te leren kennen. Jij haalt het beste uit jezelf, jouw klanten en uit ons team, want motiveren kan jij als geen ander! Je denkt in oplossingen en hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift. Reflecteren op je eigen handelen en feedback ontvangen en geven kun je goed; je deinst er niet voor terug je klanten een spiegel voor te houden. De volgende competenties typeren jou: resultaatgericht, besluitvaardig, stressbestendigheid, empathisch.  
Daarnaast vragen wij van jou: 

 • Minimaal Hbo werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde opleiding Sociale Juridische Dienstverlening (SJD)
 • Ervaring met de uitvoering van de Participatiewet en aanverwante wet- en regelgeving. 
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal. 

ONS TEAM  
Team Werk & Inkomen van het Cluster Participatie en Maatschappelijke Ondersteuning is volop in beweging. Ons team stimuleert klanten naar werk, onderwijs of participatie. Daarnaast bieden wij inkomensondersteuning voor inwoners voor wie een financieel vangnet nodig is. Ook daarbij staat het mee kunnen doen centraal. Het team bestaat uit 130 collega’s. 

DIT KRIJG JIJ 
Ons aanbod voor jou is een afwisselende functie waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Bijbehorend salaris is maximaal € 4.752,00 bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 9). Verder hebben wij voor jou: 

 • Een contract voor de periode van één jaar. Bevalt dit van beide kanten, dan treed je in vaste dienst. 
 • Een organisatie met korte lijnen en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.  
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-businesscard.  
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.  
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.  
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.  
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.  
 • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; je ontvangt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past, inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding (afhankelijk van waar je woont).  
 • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je na een uitgebreide inwerkperiode in overleg minimaal 50% van je werktijd op kantoor aanwezig bent. 

ENTHOUSIAST GEWORDEN?  
We zien je sollicitatie graag uiterlijk 21 juli tegemoet. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 22 en 29 juli.

Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Guusje Mulder via 06 4033 2094. Heb je vragen over het sollicitatieproces, bel of app dan met onze recruiter, Marjolein van der Meij, via 06 3633 8450.  

TYPISCH LEIDEN  
Gemeente leiden is een geweldige plek om te werken, te studeren, te ondernemen, te wonen en te zijn. Leiden is de Stad van Ontdekkingen, met een prachtige historische binnenstad en een rijke traditie van kennis en cultuur.  Met hart voor de stad, zo werken wij als gemeentelijke organisatie voor Leiden. We zoeken de samenwerking met de stad, haar inwoners, ondernemers en andere partijen om nieuwe, mooie en waardevolle ideeën en initiatieven te laten ontstaan en in de praktijk te brengen. De diversiteit van de stad zien wij graag terug in ons personeelsbestand, want samen maken we van Leiden en de Leidse regio een nog geweldiger plek.  

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN. 
WIE BEN JIJ? 

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Parttime
Sluitingsdatum
21-07-2024
Type
vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Guusje Mulder
mobiel 06 4033 2094