Werkgeversadviseur

36 uur, maximaal € 4.752,00 (schaal 9)

Kansen creëren op de arbeidsmarkt? Bij DZB Leiden doe je precies dat en meer. Je bouwt namelijk mee aan de toekomst van onze maatschappij. Krijg jij energie van het creëren van kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met een arbeidsbeperking? Dan maken we graag kennis met jou! 

WAT GA JE DOEN?
Als werkgeversadviseur zorg je voor een goed werkgeversnetwerk dat openstaat voor duurzame plaatsingen van werkzoekenden. Dit doe je door contacten met werkgevers te onderhouden en passend werk te zoeken voor mensen. Je bent vanaf het begin tot eind betrokken bij een plaatsing, vanaf het selectieproces, tot aan het gesprek en de eventuele (proef)plaatsing. Daarbij bewaak je de afspraken tussen werkgevers en kandidaten en ‘ontzorg’ je de werkgever zo goed mogelijk, bijvoorbeeld door het helpen bij het aanvragen van subsidie.

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE FUNCTIE?
DZB Leiden is al 50 jaar het sociaal werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente Leiden. Iedereen moet een kans krijgen om zich te ontwikkelen, vinden we. Daarbij staan de mogelijkheden en kwaliteiten van het individu altijd centraal. We geven professionele training en begeleiding en hebben veel verschillende soorten werkervaringsplaatsen. 

Als Werkgeversadviseur kom je te werken in het team Werkgeversdiensten, dat staat voor optimale werkgeversdienstverlening in de Leidse regio en zich focust op de beste match tussen werkgevers en werkzoekenden. Het team bestaat uit enthousiaste en gepassioneerde doorzetters, gespecialiseerd in accountmanagement, publiek-private arbeidsbemiddeling en jobhunting. Naast marktbewerking, acquisitie en relatiebeheer gaan zij ook over het bemiddelen van alle werkzoekenden die zich aandienen bij DZB.

Het team is onderdeel van een samenwerkingsverband genaamd Werkgeversservicepunt (WSP) Holland Rijnland. Het WSP is een samenwerkingsverband tussen UWV, de ontwikkelbedrijven DZB Leiden (Leidse regio), Provalu (Kust-, Duin- en Bollenstreek) en Rijnvicus (Rijnstreek). Dankzij de intensieve samenwerking in de arbeidsmarktregio Holland Rijnland zijn de diensten en regelingen gebundeld. Hierdoor kunnen werkgevers met al hun vragen over personeel en arbeid bij één regionaal aanspreekpunt terecht. WSP HR heeft kennis van de arbeidsmarkt, wet- en regelgeving, kennis en ervaring in de verschillende branches en beschikt over een breed regionaal netwerk.

Collega Fabienne, (werkgeversadviseur) "draagt al ruim 15 jaar met veel plezier bij aan het bemiddelen van werkzoekenden bij werkgevers in de regio:  “Mijn werk is veelzijdig en uitdagend omdat ik contact heb met verschillende werkgevers met uiteenlopende personeelsbehoeften. De creatieve manieren waarop we de bemiddelingen tot stand brengen spreken mij aan. Wij organiseren bijvoorbeeld evenementen waar kandidaten een kijkje in de keuken nemen bij werkgevers. Of  ‘meet &  greets’ en banenmarkten, waar kandidaten en werkgevers elkaar ontmoeten. Het persoonlijke contact, de afwisseling en het goede doel waaraan wij dagelijks werken geven energie. Net als de informele sfeer en fijne samenwerking met collega’s”.

DIT KRIJG JIJ
Een salaris van maximaal € 4.752,00 bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 9), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. En verder: 

  • Een contract van 36 uur per week voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst.
  • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card.
  • Een sfeer waarin we gezamenlijk werken aan een open cultuur van vrijheid, zelfontplooiing en zelfstandigheid.
  • Een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.Een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) dat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling; opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.

DIT BEN JIJ

  • Je hebt een hbo werk- en denkniveau.
  • Meerjarige ervaring met arbeidsbemiddeling.
  • Kennis van de sociale kaart, het lokale netwerk en de arbeidsmarkt.
  • Affiniteit met het begeleiden van mensen die extra ondersteuning nodig hebben in hun zoektocht naar werk.

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE
Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Jos Noorlander via 06 3464 3384. Hij beantwoordt graag al je vragen. Meer weten over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Hilde de Jong via  telefoonnummer 06 4213 0388. Voor deze vacature wordt in- en extern tegelijk geworven. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Wij hanteren de volgende sollicitatiecode.

Direct solliciteren? Klik dan op onze sollicitatieknop in de vacaturetekst. Een online assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt. We zien je sollicitatie graag uiterlijk vrijdag 31 mei tegemoet.

DZB LEIDEN ondersteunt zowel werkzoekenden met als zonder arbeidsbeperking. Dankzij een enorm werkgeversnetwerk helpt DZB jaarlijks honderden werkzoekenden aan werk. Voor wie het nodig heeft, is er bij DZB een goed passende werkplek. Zo is het bedrijf met 1.000 medewerkers één van de grootste werkgevers in de Leidse regio.

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
31-05-2024
Type
vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Jos Noorlander
mobiel 06 3464 3384