Medior medewerker marketing en communicatie

32-36 uur, maximaal € 4.752,00 bij 36 uur (schaal 9)

Wij zoeken voor de arbeidsmarktregio Holland Rijnland een creatief communicatietalent! Een professional die meerdere ballen in de lucht kan houden en die zich thuis voelt in een pioniersfunctie waar nog niet alles vast ligt. Vind je het leuk om voor meerdere teams aan de slag te gaan en het bereik van onze dienstverlening te vergroten door doeltreffende en praktische communicatie? Heb jij een scherpe pen en krijg je energie om nieuwe ontwikkelingen te vertalen naar de juiste marketing en communicatie? Dan maken we graag kennis met jou! 

MEER OVER DE ARBEIDSMARKTREGIO 
In de regio Holland Rijnland gaan we aan de slag met de doorontwikkeling van de arbeidsmarktregio. Kern daarvan zijn de vorming van een Regionaal Werkcentrum (RWC) en een regionale meerjarenagenda. Hiermee willen we nog betere dienstverlening bieden aan mensen die ondersteuning nodig hebben bij hun ontwikkeling of bij het vinden van een nieuwe baan en werkgevers die op zoek zijn naar personeel. Tot de komst van het Werkcentrum verzorg je vooral concrete communicatie-uitingen voor de bestaande samenwerkingsverbanden: 

Werkgeversservicepunt Holland Rijnland (WSP HR) 
Werkgeversservicepunt Holland Rijnland is een samenwerkingsverband tussen UWV, de ontwikkelbedrijven DZB Leiden (Leidse regio), Provalu (Kust-, Duin- en Bollenstreek) en Rijnvicus (Rijnstreek). Hierdoor kunnen werkgevers met al hun vragen over personeel en arbeid bij één regionaal aanspreekpunt terecht.  

Regionaal Mobiliteitsteam Holland Rijnland (RMT HR) 
Het Regionaal Mobiliteitsteam heeft als doel om de begeleiding van werkzoekenden en werkenden die op zoek zijn naar (ander) werk vorm te geven. Het gaat om loopbaanondersteuning en bemiddeling naar werk of leerwerktrajecten, en waar nodig (om)scholing. In het team werken professionals van UWV, gemeenten en vakbonden samen aan een soepele overgang naar (ander) werk.  

Leerwerkloket (LWL) 
Het Leerwerkloket heeft als doel een onafhankelijke en laagdrempelige adviesfunctie te creëren voor werkzoekenden, werknemers, studenten, scholieren, werkgevers en professionals op het gebied van leren en werken. In het Leerwerkloket werken UWV, Mbo Rijnland en gemeenten samen. 

Werkcafés 
Vooruitlopend op de komst van het Werkcentrum zijn we in Holland Rijnland medio 2023 al gestart met werkcafés waar alle inwoners met vragen over werk en (om)scholing terecht kunnen. Hierin werken de genoemde samenwerkingsverbanden al nauw samen.  

WAT GA JE DOEN ALS MEDEWERKER MARKETING EN COMMUNICATIE? 
Het in overleg met de managers/coördinatoren van WSP HR, LWL en RMT: 

  • Vertalen van MarCom prioriteiten naar een concrete planning;  
  • Het uitwerken van concrete communicatie-uitingen over (de ontwikkeling naar) het Regionaal Werkcentrum; 
  • Het coördineren van de regionale communicatie overleggen; 
  • Het eerste aanspreekpunt zijn voor de uitvoering inzake marketing en communicatiezaken; 
  • Het sturen en realiseren van on- en offlinemiddelen, bijvoorbeeld videoproducties; 
  • Het verbeteren en onderhouden SEO / bedrijfsprofielen; 
  • Het onderhouden van de website van met name WSP HR; 
  • Het beheren van de verschillende social mediakanalen; 
  • Het genereren van (free) publicity; 
  • Het ontwikkelen, schrijven, opmaak flyers en promo materiaal; 
  • Het schrijven van teksten voor o.a. website, nieuwsbrieven, uitnodigingen en events; 
  • Het opstellen van rapportages over events van WSP en over kandidaten van werkcafé, RMT en Leerwerkloket. 

DIT KRIJG JIJ 
Ons aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 4.752,00 bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 9), afhankelijk van jouw opleiding en ervaring. Ben je werkzaam bij één van de samenwerkende organisaties in de arbeidsmarktregio dan is een detachering bespreekbaar. Verder bieden wij jou:  

  • Een tijdelijk contract of detachering voor de duur van één jaar. Afhankelijk van de voortgang en behoefte kan worden verlengd. 
  • Een open, toegankelijke, stimulerende en mensgerichte sfeer. Ruimte om jouw kennis en ervaring in te brengen. 
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-Business Card. 
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met het brede aanbod aan workshops en cursussen van onze 'Academie71'. 
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen. 
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.  
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering. 
  • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken. (Ook als je gedetacheerd wordt). 
  • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking (ook als je gedetacheerd wordt). 

POSITIE 
De medewerker marketing en communicatie komt in dienst van de gemeente Leiden. Jouw functionele aansturing ligt de komende tijd bij de coördinatoren/managers van WSP HR, RMT en LWL waarvan de coördinator van WSP HR jouw eerste aanspreekpunt is.  

DIT BEN JIJ  
Je bent een stevige marketing professional, die zowel coördineert als aanpakt. Je voelt je thuis in een complexe omgeving met veel verschillende deelbelangen. Je hebt oog voor het grote geheel en liefde voor de details. Je bent flexibel, kunt improviseren en komt snel tot resultaat. Je luistert goed naar en verbind je makkelijk met mensen; je bent in staat vragen te vertalen naar de gewenste uitingen. Ook ben je stressbestendig en gewend te werken met deadlines. 
Verder vragen wij van jou: 

  • Een relevante opleiding, bij voorkeur richting marketing en communicatie; 
  • Minimaal 2 jaar relevante (werk)ervaring;  
  • Een proactieve en collegiale instelling waardoor je ook efficiënt kunt werken op afstand;  
  • Een aansprekende manier van schrijven in correct Nederlands; 
  • Je hebt kennis van verschillende systemen zoals het Officepakket en bij voorkeur programma’s zoals Adobe, InDesign of Photoshop. 

ENTHOUSIAST GEWORDEN?  
We zien je sollicitatie graag uiterlijk 26 mei 2024 tegemoet. De sollicitatiegesprekken vinden zo snel mogelijk daarna plaats. Neem voor meer informatie over de inhoudelijke werkzaamheden contact op met Quirina van der Plas (regionaal coördinator WSP HR) via 06 – 4202 1361 of via q.van.der.plas@dzb.nl.  

Heb je vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met Marjolein van der Meij, via 06 – 3633 8450. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.  

Er wordt zowel intern als extern geworven. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die reeds in dienst is bij één van de hierboven genoemde partijen in de arbeidsmarktregio. 

TYPISCH LEIDEN 
Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!  

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente. 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN.
WIE BEN JIJ? 

 

Vacaturetype / functietype
Contract
Werkuren
Fulltime
Parttime
Sluitingsdatum
26-05-2024
Type
vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Quirina van der Plas
mobiel 06 – 4202 1361