Gemeente Oegstgeest

Gemeente Oegstgeest

Ben jij een bouwer? Bouw mee met ons!

Stedenbouwkundige

24-36 uur, max. € 4.671- (schaal 10)

WIJ bieden jou een dynamische functie waarbij jij de regie voert over de ruimtelijke kwaliteit van de gemeente Oegstgeest. Een gemeente die een dorps karakter combineert met stedelijke vitaliteit. Een zeer gewaardeerde plek om te wonen én te werken!

In deze baan is afwisseling de dagelijkse praktijk en kwaliteit de norm. Als stedenbouwkundige werk je zelfstandig aan diverse ruimtelijke opgaves op het gebied van visievorming en planontwikkeling. Samen met je collega’s van Ruimtelijke Ordening werk je mee aan de uitwerking van de omgevingsvisie, de centrumvisie en diverse binnenstedelijke woningbouwlocaties. Je beoordeelt aanvragen omgevingsvergunning en toetst initiatieven integraal aan het bestaand beleid en stedenbouwkundige inpasbaarheid. Daarbij houd je de samenhang en inpassing in de omgeving in het oog. Daarnaast maak je ontwerpen voor inrichting van de openbare ruimte of geef je uitgangspunten voor mee.

De ligging van Oegstgeest in de volle en compacte Leidse regio (waar veel mee wordt samengewerkt) maakt jouw werk extra interessant. Kortom, een mooie uitdaging in een prettige omgeving! Omdat we een kleine organisatie zijn, heb je veel verantwoordelijkheid en krijg je met zeer uiteenlopende vraagstukken te maken. Bovendien zie je echt resultaat van je werk: je hoeft alleen maar om je heen te kijken!

JIJ houdt van je vak en je barst van de ideeën! Je bent flexibel ingesteld en kan prima zelfstandig werken. Met jouw relativeringsvermogen weet je voor jezelf en jouw team de rust te bewaren. Ook prioriteren gaat je goed af, net als het bewaren van de balans tussen de dagelijkse waan en meer structurele en toekomstgerichte werkzaamheden. Daarbij heb je altijd oog voor het grote geheel en de samenhang van jouw werk met andere projecten. In je werk heb je een goed gevoel voor politieke verhoudingen. Je weet met overtuigingskracht je standpunten zowel schriftelijk als mondeling overtuigend te onderbouwen.
Verder vragen wij van jou:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding stedenbouw en/of planologie, bouwkunde.
 • 1-3 jaar aantoonbare ervaring als stedenbouwer/beleidsadviseur in een vergelijkbare functie.
 • Kennis en ervaring met ruimtelijke/stedenbouwkundige visievorming
 • Kennis en ervaring met ruimtelijke procedures is een pré.
 • Werkervaring bij de gemeente is een pré.

Ook kandidaten die (nog) niet volledig voldoen aan bovengenoemde functie-eisen, maar wel gemotiveerd zijn om als junior stedenbouwkundige aan de slag te gaan, nodigen wij uit om te reageren. 

HET TEAM RUIMTE bestaat uit meerdere collega’s waaronder Sandra: “Werken binnen de gemeente Oegstgeest is zeer divers en afwisselend. Dit doordat je doorgaans verantwoordelijk bent voor de gehele afhandeling van een project of dossier (tijd, geld en kwaliteit) en direct te maken hebt met bewoners en het bestuur. Je werkt samen in zowel organisatie brede als team brede projecten van collega’s. Dit zorgt ervoor dat je de mogelijkheid hebt om zowel op inhoudelijk als op persoonlijk vlak je verder te ontwikkelen en dat je de ruimte krijgt om jezelf te ontplooien”

AANBOD voor jou is een salaris van maximaal € 4.671,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 10). Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring, is het mogelijk dat we je eerst in een aanloopschaal plaatsen, met bijbehorend salaris van maximaal € 4.208,- (schaal 9).

Verder hebben we voor jou:

 • Een jaarcontract, met de intentie tot een vast contract.
 • Informele werksfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je salaris (inclusief vakantiegeld) wat je kunt inzetten voor verschillende doelen, waaronder extra salaris of verlof.
 • Goede balans tussen werk en privé omdat je plaats- en tijdonafhankelijk kunt werken en hier met je team afspraken over kunt maken.
 • Bij jou passende opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
 • Werken in een monumentaal en tegelijk modern gemeentehuis, middenin een park.

ENTHOUSIAST geworden? We zien je sollicitatie graag uiterlijk 1 september tegemoet. Wil je eerst meer inhoudelijke informatie of laagdrempelig kennis met ons maken? Dat kan, neem dan contact op met Kees Schrieks, via 06 – 1888 9748 (tot 21 juli) of Chris van der Velde 06-28509763. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Paul Stad, recruiter op 06-29401964 (tot 16 juli). Vanaf 18 juli kan je contact opnemen met Patricia de Beer op 06-52757940.

Voor deze vacature werven wij gelijktijdig in- en extern, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. Wij hanteren de volgende sollicitatiecode. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.

GEMEENTE OEGSTGEEST is een levendig en groen dorp; centraal gelegen in de Randstad. Met een gunstige ligging ten opzichte van de grote steden en strand én grenzend aan het Groene Hart biedt het een goede balans tussen dorps karakter en stedelijke vitaliteit. Ook met haar bloeiend verenigingsleven, de vele activiteiten en de goede voorzieningen, biedt Oegstgeest haar ruim 25.000 inwoners (doorgroei naar zo’n 26.000 inwoners ligt in de lijn der verwachting), jong en oud, een aantrekkelijke woon- en werkklimaat met volop mogelijkheden voor recreatie. Wonen, werken en leven gaan hier als vanzelfsprekend samen.

Werken voor een gemeente betekent dat je een bijdrage levert aan de diensten die de gemeente haar burgers levert. Omdat we als gemeente Oegstgeest nogal wat eisen stellen aan die diensten leggen we de lat ook voor onze medewerkers hoog. Speerpunten voor onze manier van werken zijn: integraliteit van beleid, communicatie met, en dienstverlening aan burgers en een optimale bedrijfsvoering.

Werkuren
Parttime
Sluitingsdatum
01-09-2022
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Oegstgeest
Contactpersoon
Kees Schrieks
mobiel 06 – 1888 9748