Holland Rijnland

Holland Rijnland

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN

Financieel Adviseur

32-36 uur, max. € 5.169,- (schaal 11) of max. € 5.519,- (schaal 11a) bij 36 uur, als je heel ervaren bent.

Voor de inkoop van jeugdhulp werken de gemeenten Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen en Zoeterwoude sinds 2015 samen in de vorm van de Tijdelijke Werkorganisatie, als onderdeel van de Gemeenschappelijke Regeling Holland Rijnland. In 2021 is het idee ontstaan om deze samenwerking in de nabije toekomst voort te zetten in de vorm van een nieuwe gemeenschappelijke regeling met de naam: Serviceorganisatie Zorg Holland Rijnland. Met oog op deze ontwikkeling zoeken wij diverse nieuwe collega’s die onze organisatie kunnen versterken.

De visie en missie is: “Passende en betaalbare jeugdhulp voor jeugdigen die het echt nodig hebben. Dat doen we samen”. Vanuit deze visie is het de wens van de gemeenten om jeugdhulp effectief te organiseren, zodat de gewenste transformatie van de jeugdhulp ook door de inkoop en bijhorend contractmanagement wordt versneld. De Serviceorganisatie Zorg staat daarom voor een passende en dekkende inkoop van jeugdhulp aan haar jeugdige inwoners en hun ouders. De medewerkers van de huidige inkooporganisatie (TWO jeugdhulp) gaan over naar deze nieuwe SOZ. Om deze doorontwikkeling tot een succes te kunnen maken, zoeken wij meerdere enthousiaste collega’s!

WIJ bieden een baan waar jij je geen moment zult vervelen! Te midden van al deze ontwikkelingen beweeg jij je als financieel adviseur. Je bent verantwoordelijk voor P&C-producten zoals begroting, prognoses en de jaarafrekening. Je adviseert je collega’s op financiële aspecten van het inkoop/contractmanagement, zoals de bekostiging en tarieven. Je overlegt met controllers van grote zorginstellingen of met vrijgevestigde aanbieders, presenteert financiële producten aan portefeuillehouders en weet vragen tot in detail te beantwoorden. Je houdt hierbij rekening met de belangen van de interne en externe partners en legt de verbindingen tussen verschillende onderwerpen.

Maar daar houdt jouw inbreng niet op! Je richt je in de breedte op ontwikkeling van de bedrijfsvoering. Je adviseert over hoe te sturen op jeugdhulp, monitoring en analyses en procesverbeteringen. Met jouw expertise ben je ook het aanspreekpunt van de gemeenten in de regio voor de vertaling van de regionale financiële facetten naar de lokale situatie.

Kortom, een veelzijdige functie waar jij jouw kennis echt in kwijt kunt! Door te zorgen dat we op financieel gebied voldoen aan wet- en regelgeving, speel jij een bepalende rol binnen dé bedrijfsvoeringsorganisatie van een belangrijke Randstadregio.

JIJ bent een echte sparringpartner voor management en medewerkers binnen SOZ. Met jouw proactieve instelling, gekoppeld aan kennis en ervaring, beschik je over de expertise én de drive om een effectieve bijdrage te leveren aan de huidige en toekomstige (financiële) praktijk van de organisatie. Je deelt over een weer kennis met je directe collega’s. Je bent de achtervang voor de contractmanagers. Je schakelt snel tussen wensen en mogelijkheden en tussen de verschillende niveaus waarop je adviseert. Je bent scherp op de financiële gevolgen van keuzes. Jouw adviesvaardigheden maken van jou een gewaardeerde, professionele partner. Verder beschik je over:

  • minimaal een hbo-opleiding, bijvoorbeeld bedrijfskunde;
  • minstens vijf jaar werkervaring op financieel gebied, het liefst bij een inkooporganisatie of een gemeente.  

ONS TEAM Service Organisatie Zorg (SOZ) is een uitvoeringsorganisatie van en voor 12 gemeenten in de regio Holland Rijnland. Wij zijn verantwoordelijk voor de inkoop van jeugdhulp, het contractmanagement, de monitoring, de controle en verantwoording en de administratieve afhandeling van jeugdhulp. Namens de gemeenten heeft SOZ zo’n 140 jeugdhulpaanbieders gecontracteerd en beheren we een jeugdhulpbudget van ongeveer € 85 miljoen. De focus ligt momenteel op de Inkoopdoelen Jeugdhulp 2022-2024 en samen met de gemeenten grip krijgen op de kosten van de jeugdhulp. Om nog beter in te kunnen spelen op de wensen en behoeften van de gemeenten, wil SOZ per 2022 de omslag hebben gemaakt van pioniersorganisatie naar een beheersorganisatie. Dit vraagt onder andere om doorontwikkeling en versterking van de verschillende (bedrijfsvoering)-processen.

Het team bestaat uit zes enthousiaste contractmanagers en drie projectondersteuners, twee financieel adviseurs, een controller, een adviseur gegevensanalyse/ data-analist en een contractbeheerder. Allen werken nauw samen met de accountmanagers van de deelnemende gemeenten en jeugdhulpaanbieders. Het team wordt aangestuurd door een manager.

ONS AANBOD voor jou is een afwisselende functie als zelfstandig financieel allrounder in een klein team, waar je in de breedte de financiële taken oppakt. Verder hebben we voor jou:

  • Een salaris afhankelijk van je ervaring vanaf maximaal € 5.169,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11) tot maximaal € 5.519,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11a);
  • Jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband;
  • Informele werksfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze partners;
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met het brede aanbod aan workshops en cursussen;
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen;
  • Invloed op je werktijden: gedeeltelijk thuiswerken is de norm;
  • Aanvullende regelingen en voorwaarden, o.a. op het gebied van ouderschapsverlof, zorgverlof en korting bij gebruik van een collectieve zorgverzekering.

ENTHOUSIAST geworden? We zien je sollicitatie graag uiterlijk 26 december tegemoet. 
De sollicitatiegesprekken worden in de week van 6 t/m 10 januari 2022 gevoerd. Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Wai bun Tse, financieel adviseur a.i., via 06 -1313 8584. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Marjolein van der Meij, recruiter, via 06 3633 8450. Voor deze vacature werven wij gelijktijdig in- en extern, waarbij interne sollicitanten voorrang hebben bij gelijke geschiktheid.

HOLLAND RIJNLAND is een samenwerkingsorganisatie van en voor dertien gemeenten die gelegen zijn tussen de metropolen Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Holland Rijnland stimuleert en faciliteert samenwerking tussen gemeenten onderling, bedrijfsleven, onderwijs en kennisinstellingen om resultaten te behalen op het vlak én snijvlak van maatschappij, economie en leefomgeving. Het Regionaal Bureau Leerplicht valt als uitvoeringsorganisatie onder Holland Rijnland.

Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
26-12-2021
Type
Vacature
Locatie
Holland Rijnland, Leiden
Contactpersoon
Wai bun Tse
mobiel 06 -1313 8584