Holland Rijnland

Holland Rijnland

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN

Adviseur Datagedreven Werken

28 uur, schaal 11 max. € 5.169,- bij een 36-urige werkweek.

Voor de inkoop van jeugdhulp werken de gemeenten Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen en Zoeterwoude sinds 2015 samen in de vorm van de Tijdelijke Werkorganisatie, als onderdeel van de Gemeenschappelijke Regeling Holland Rijnland. In 2021 is het idee ontstaan om deze samenwerking in de nabije toekomst voort te zetten in de vorm van een nieuwe gemeenschappelijke regeling met de naam: Serviceorganisatie Zorg Holland Rijnland. Met oog op deze ontwikkeling zoeken wij diverse nieuwe collega’s die onze organisatie kunnen versterken.

De visie en missie is: “Passende en betaalbare jeugdhulp voor jeugdigen die het echt nodig hebben. Dat doen we samen”. Vanuit deze visie is het de wens van de gemeenten om jeugdhulp effectief te organiseren, zodat de gewenste transformatie van de jeugdhulp ook door de inkoop en bijhorend contractmanagement wordt versneld. De Serviceorganisatie Zorg staat daarom voor een passende en dekkende inkoop van jeugdhulp aan haar jeugdige inwoners en hun ouders. De medewerkers van de huidige inkooporganisatie (TWO jeugdhulp) gaan over naar deze nieuwe SOZ. Om deze doorontwikkeling tot een succes te kunnen maken, zoeken wij meerdere enthousiaste collega’s!

WIJ zoeken voor het team Data en Monitoring een enthousiaste adviseur Datagedreven werken, die beleid kan onderbouwen met cijfers. Want de vraag naar monitorinstrumenten, analyse en duiding van cijfers wordt in de regio steeds groter.

Als adviseur Datagedreven werken doe je aanbevelingen, geef je adviezen en lever je op basis van kwantitatieve en kwalitatieve analyses een bijdrage aan de beleidsontwikkeling, inkoop en contractmanagement. Hierbij gaat het over vraagstukken jeugdhulp (trends en ontwikkelingen), maar ook over financieel rapportages. Je monitort en analyseert data ten behoeve van periodieke managementrapportages aan gemeenten over budgetuitputting, zorggebruik en prestatie-indicatoren. Bij het opstellen van rapportages die gebruikt worden als verantwoording aan de regio, werk je nauw samen met de contractmanagers en de data-analist. Ook heb je een centrale rol in de verbetering van de algehele kwaliteit van uiteenlopende rapportages van de gehele organisatie. Het zwaartepunt van deze functie ligt echter bij het monitoren, analyseren en rapporteren voor het jeugdbeleid.

Daarnaast:

 • Verzamel, inventariseer, analyseer en presenteer je data. De onderzoeksresultaten licht je toe in projectgroepen en commissies.
 • Vertaal je beleidsdoelstellingen naar (nieuwe) monitorinstrumenten en denk je proactief mee over de wijze waarop effecten van beleid gemonitord kunnen worden.
 • Signaleer je tekortkomingen en doe je gevraagd en ongevraagd concrete voorstellen voor verbetering op het gebied van standaarden, normen en procedures voor gebruik en beheer.
 • Beheer je het kwaliteitsmanagementsysteem.

Dus kun jij als geen ander cijfers analyseren en vertalen naar bruikbare rapportages? En vind jij het fantastisch om te werken aan verschillende vraagstukken op het gebied van jeugdbeleid? Lees dan snel verder en solliciteer!

JIJ signaleert, bent initiatiefrijk en komt met creatieve oplossingen om de kwaliteitszorg, monitorfunctie, data-analyse en rapportagekracht van de SOZ te verbeteren. Vanzelfsprekend heb je oog voor detail, lay-out en presentatie en ben je nauwkeurig. Ook ben je handig met analyse- en andere software (zoals SPSS), beschik je over een vlotte pen en denk je publieksgericht. Daarnaast vragen wij van jou:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Drie jaar ervaring in een soortgelijke adviseursfunctie;
 • Affiniteit met gemeentelijk opdrachtgeverschap, ambtelijke- en bestuurlijke omgeving is een pre.

ONS TEAM Data en Monitoring begeleidt de SOZ en de gemeenten bij het gebruik van data voor het geven van inzicht in trends en ontwikkelingen in het jeugdhulplandschap. De inzet van het team leidt ertoe dat gemeenten een scherper beeld in een vroegtijdiger stadium inzicht hebben van de besteding van jeugdhulpmiddelen en de effectiviteit van interventies. Het team Data en Monitoring heeft daarmee een spilfunctie in de Serviceorganisatie Zorg en richting de gemeenten. Het team Data en Monitoring bestaat uit twee medewerkers, uiteraard werk je nauw samen met de zes contractmanagers en drie financieel adviseurs. Het team wordt aangestuurd door een manager.

Collega Charlotte: Ik illustreer mijn werk graag met de volgende quote van Daniel Keys Moran: “You can have data without information, but you cannot have information without data.” In deze functie speel je dus een actieve rol om tot informatie te komen, waardoor de SOZ en gemeenten betere besluiten kunnen maken en de jeugdhulp zo verbeterd kan worden.

ONS AANBOD is een uitdagende en afwisselende functie in schaal 11 (max. € 5.169,- bij een 36-urige werkweek). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

 • Jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband;
 • Informele werksfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze partners;
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met het brede aanbod aan workshops en cursussen;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen;
 • Invloed op je werktijden: gedeeltelijk thuiswerken is de norm;
 • Aanvullende regelingen en voorwaarden, o.a. op het gebied van ouderschapsverlof, zorgverlof en korting bij gebruik van een collectieve zorgverzekering.

ENTHOUSIAST geworden? We zien je sollicitatie graag uiterlijk 26 december tegemoet. 
De sollicitatiegesprekken worden in de week van 6 t/m 10 januari 2022 gevoerd. Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Charlotte Altena via 06-1868 6897. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Marjolein van der Meij, recruiter, via 06 3633 8450. Voor deze vacature werven wij gelijktijdig in- en extern, waarbij interne sollicitanten voorrang hebben bij gelijke geschiktheid.

HOLLAND RIJNLAND is een samenwerkingsorganisatie van en voor dertien gemeenten die gelegen zijn tussen de metropolen Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Holland Rijnland stimuleert en faciliteert samenwerking tussen gemeenten onderling, bedrijfsleven, onderwijs en kennisinstellingen om resultaten te behalen op het vlak én snijvlak van maatschappij, economie en leefomgeving. Het Regionaal Bureau Leerplicht valt als uitvoeringsorganisatie onder Holland Rijnland.

Werkuren
Parttime
Sluitingsdatum
26-12-2021
Type
Vacature
Locatie
Holland Rijnland, Leiden
Contactpersoon
Charlotte Altena
mobiel 06-1868 6897