Gemeente Leiden

Gemeente Leiden

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN

Strategisch Adviseur Mobilieit

36 uur, max. € 5.872 bij 36 uur (schaal 12). Afhankelijk van ervaring en kennis is er een mogelijkheid voor een arbeidsmarkttoelage van max. 10%.

WIJ willen de prachtige, historische stad Leiden duurzaam ontwikkelen en leefbaar en bereikbaar houden. We willen de grote verstedelijkingsopgave integraal oppakken. We willen minder auto’s en meer lopen, fietsen en openbaar vervoer. Een belangrijke schakel om dit doel te behalen is de doorontwikkeling van de knoop Leiden Centraal. Deze gebiedsontwikkeling is onderdeel van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) en de grootste gebiedsontwikkeling in Leiden. Als strategisch adviseur en één van de kernspelers in het projectteam Knoop Leiden Centraal ontwikkel je de Leidse mobiliteit en verstedelijking, met een goed oog voor de samenhang met andere activiteiten (zoals regionale plannen of de implementatie van de Omgevingswet), in dit gebied. Je bent de schakel naar onze samenwerkingspartners (Prorail, NS, Rijksoverheid en provincie). Daarnaast adviseer jij strategisch en inhoudelijk over nog een aantal meer complexe gebiedsontwikkelingen en lever jij een belangrijke bijdrage aan de inhoudelijke en organisatorische ontwikkeling van de afdeling Mobiliteit. Bereikbaarheid, veiligheid en een optimale ruimtelijke inrichting: daar ga jij graag voor.

JIJ wordt getriggerd door de enorme complexiteit van de opgave om een mooie, compacte stad als Leiden bereikbaarder en duurzamer te maken. Daar gebruik je graag je kennis, netwerkvaardigheid en misschien wel je uitstekende contacten bij de Rijksoverheid en de provincie voor. Met overtuigingskracht, overwicht en creativiteit weet je partijen te winnen voor een gezamenlijke koers en vernieuwende projecten. Je maakt graag tijd vrij om je collega’s te inspireren en de afdeling te helpen ontwikkelen. Bij voorkeur heb je jouw werkervaring opgedaan bij een andere overheid of adviesbureau/projectmanagementbureau.

Verder beschik je over:

  • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van verkeer en vervoer of vergelijkbaar of een andere studie en meerjarige ervaring in het ruimtelijk/mobiliteitsdomein.
  • Minstens 5 jaar ervaring als beleidsadviseur met vraagstukken op het gebied van openbaar vervoer, stedelijke mobiliteit en/of verstedelijking.

AANBOD voor jou is een salaris van maximaal €5.872,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 12). Afhankelijk van je ervaring en kennis is een arbeidsmarkttoelage van max. 10% mogelijk.  Verder bieden wij jou:

  • Een jaarcontract met de intentie tot een vaste aanstelling.
  • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze bewoners en weggebruikers.
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met het brede aanbod aan workshops en cursussen van onze 'Academie71'.
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen.
  • De rechtspositie van de sector gemeenten, zoals vastgelegd in de Cao voor gemeenteambtenaren met pensioenregeling via het ABP.
  • Invloed op je werktijden: gedeeltelijk thuiswerken is de norm.
  • Een mobiele telefoon en laptop (Surface) krijg je ter beschikking.
  • De bruisende stad Leiden, een stad die volop in ontwikkeling is. We dragen bij aan maatschappelijke opgaven als omgevingswet, verstedelijking, herschikking in het sociaal domein, dit alles in uitdagende financiële tijden.

ONZE AFDELING Mobiliteit is verantwoordelijk voor een goed ingerichte en duurzaam bereikbare stad. De werkzaamheden zijn divers: van het beheren van de verkeersregelinstallaties, het bereikbaar houden van de stad tijdens evenementen en werkzaamheden, het ontwerpen van de openbare ruimte, tot het opstellen van strategische visies op het gebied van mobiliteit. Hoe leuk dat is vertellen onze medewerkers je graag zelf. Marcel: “Het werken bij de gemeente Leiden kenmerkt zich door een grote mate van eigen verantwoordelijkheid, maar ook door samen optrekken in teamverband. Ik werk als senior nu aan zaken die bijvoorbeeld spelen op Holland Rijnland-niveau of op landelijk niveau, zoals het Toekomstbeeld OV 2040. Door de aard van de werkzaamheden ontstaat er een goede mix tussen ‘zelf projecten draaien’ en onderdeel zijn van projectteams. De opgave waarvoor Leiden staat om enerzijds de woningbouwopgave een plek te geven en tegelijkertijd te bouwen aan een duurzaam mobiliteitssysteem, is iets waar ik (en jij dus ook) met veel plezier dagelijks mee bezig ben. Het team dat aan de mobiliteit werkt heeft een gevarieerde samentelling. We vullen elkaar daardoor goed aan, kunnen prima door een deur en zetten voor elkaar ook dat extra stapje.”

ENTHOUSIAST geworden? We zien je sollicitatie graag uiterlijk 31 december 2021 tegemoet. We checken de reacties regelmatig. Zien we een match, dan word je uitgenodigd voor een gesprek. Wil je meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met de coördinator van het team Mobiliteitsbeleid Linda van Ruiten, via telefoonnummer 06-15220563. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Patricia de Beer, via 06-5275 7940.

LEIDEN is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en toekomstbestendige stad en gemeente.

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN.
WIE BEN JIJ?

Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
31-12-2021
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Linda van Ruiten, senior domein beleid team Ontwerp en Mobiliteit
mobiel 06-15220563