Gemeente Leiden

Gemeente Leiden

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN

Werkvoorbereider/ Technisch Ontwerper (on)ervaren

36 uur, max. € 4.008, - (schaal 9), (evt. aanloopschaal 8, max. € 3.556, -)
“Ben jij die civieltechnische creatieveling waar wij naar op zoek zijn? Reageer dan snel”

WIJ team Stadsingenieurs, verwezenlijken de dromen en ambities die we als gemeente hebben in de openbare ruimte, buiten op straat en in het park! We werken o.a. aan klimaatadaptieve wijken, hoogwaardige ontwikkel locaties als het Leiden Bio Science Park en de Stationsomgeving, leefbare biodiverse parken en comfortabele en veilige fietsverbindingen.

We hebben aan civiele technici veelzijdiger werk te bieden dan de meeste andere gelijksoortige bedrijven doordat je vanaf het initiatief tot en met de realisatie betrokken bent en dat zie je terug in je directe werkomgeving. Met onze technische kennis van riolering, verhardingen, groen, kunstwerken en openbare verlichting komen we tot maakbare plannen die we vervolgens met onze partners in de stad realiseren. Als werkvoorbereider in ons team van circa 50 collega’s heb je een centrale rol in de uitwerking van ideeën, schetsen en ontwerpen tot de realisatie. Wij werken nauw samen met andere organisatieonderdelen zoals het team Ontwerp (van de afdeling Duurzame Leefomgeving) dat zich richt op de ontwerpfase. Bij gebrek aan capaciteit en in het belang van het project kun je gevraagd worden om het ontwerpproces te ondersteunen. Saaie werkdagen komen bij ons niet voor want je werkpakket is divers en je krijgt veel mogelijkheden om dit zelf samen te stellen zodat het optimaal aansluit bij je competenties en ontwikkeling.

JIJ loopt al een tijdje mee in de civieltechnische en/of cultuurtechnisch wereld óf bent net klaar met je opleiding op dat gebied óf hebt een natuurlijke interesse in het realiseren van werken in de openbare ruimte. Je bent zelfstandig en daadkrachtig en zoekt van nature overleg met anderen om samen schetsen, (bestek)-tekeningen en (deel)ontwerpen uit te werken met behulp van AutoCAD en Civil3D. Kennis van BIM is een pré. Je werkt aan een RAW-Bestek voor een fietsstraat, een UAV-GC contract voor een nieuwe brug of in een bouwteam aan het verbeteren van de doorstroming op de HOV-assen.  Voor het maken van ramingen in verschillende fasen van projecten draai jij je hand niet om of ben je bereidt dit te leren. Je krijgt de kans je te ontwikkelen in een groot en divers team met veel kennis, ervaring en denkkracht. 
Verder verricht je andere algemene vaktechnische en ondersteunende werkzaamheden voor de technisch projectleider en informeer je belanghebbenden in de uitvoeringsfase.

ONS TEAM STADSINGENIEURS is onderdeel van het Leids Projectbureau. Als Stadsingenieurs zorgen wij voor de inrichting en realisatie van de infrastructuur en de openbare ruimte. Dat loopt uiteen van het voorbereiden en aanleggen van o.a. bruggen, wegen, tunnels, waterbergingen en riolering tot de Openbare Verlichting. Maar ook bijvoorbeeld complete stadsparken, ondergrondse parkeergarages en sportaccommodaties. Zo zorgen wij dat Leiden een prachtige stad blijft om te werken, studeren en wonen! Wil je meer weten over onze projecten in Leiden en ons team, kijk dan op de site van de gemeente, Leiden zoekt stadmakers .
Ons team heeft de ambitie om zich continu te blijven ontwikkelen, zowel op het vlak van technische innovaties, als nieuwe samenwerkingsvormen en persoonlijke competenties, bijvoorbeeld door middel van vak gerelateerde opleidingen, coaching of cursussen.
Een aantal collega’s vertellen graag wat meer over hun vak en het team: MARK: “Ik ben sinds 2018 werkzaam bij de gemeente Leiden als werkvoorbereider. Het leuke aan het werken bij Stadsingenieurs is om vanaf het begin tot het einde betrokken te zijn bij een project. De diversiteit aan projecten is ook erg leuk, zoals het herinrichten van een stadspark of het reconstrueren van een kruising naar een rotonde”. WIDO: “Het mooie is dat ik vanaf het begin betrokken bent bij het project. Ik denk en praat mee met de ontwerpers. Ik maak de tekeningen, regel de vergunningen en schrijft het bestek en heb een groot aantal deskundige collega’s waar ik altijd op terug kan vallen. Na de aanbesteding van het project kijk ik mee in de uitvoering zodat ik hier ook weer van kan leren”.

AANBOD voor jou is een werkweek van 36 uur met een salaris van maximaal €4.008, - bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 9) of evt. aanloopschaal 8, max. € 3.556, -. Verder bieden we jou:

  • Jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband.
  • Informele sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze burgers.
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met het brede aanbod aan workshops en cursussen van onze 'Academie71'.
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, die je via een Individueel Keuzebudget zelf kunt kiezen.
  • Invloed op je werktijden: gedeeltelijk thuiswerken is de norm.
  • Een mobiele telefoon en laptop (surface) krijg je ter beschikking.
  • De gelegenheid om aan het eind van je werkdag te ontspannen in één van onze vele parken en horeca (allemaal op loopafstand).

ENTHOUSIAST we zien je sollicitatie graag tegemoet. I.v.m. de grote hoeveelheid projecten en de toenemende complexiteit daarvan zijn we op zoek naar meerdere werkvoorbereiders. Bij een passend CV en enthousiaste motivatie word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.
Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Ivo Beerens, via 06–23252654 Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Patricia de Beer, via 06-5275 7940.

LEIDEN is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Hoe groot Leiden ook is, het is klein genoeg om er nieuwe ideeën doelgericht en slagvaardig uit te kunnen voeren. Onze organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. En elke werkdag is anders. Hét kenmerk van ons werk is veelzijdigheid, en die veelzijdigheid vraagt om een flexibele manier van werken. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

Wij zoeken mensen die ons helpen onze ambities waar te maken. Mensen met een hart voor dienstverlening en maatschappelijke betrokkenheid. Want die maken het verschil.

WIJ ZIJN TEAM STADSINGENIEURS.
WIE BEN JIJ?

Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
15-11-2021
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Ivo Beerens
mobiel 06 - 2325 2654