Servicepunt71

Servicepunt71

Servicepunt71 is op zoek naar een

Business Analist

32-36 uur, max. € 4.362,- bij 36 uur (schaal 10)

Wat zijn je werkzaamheden als Business Analist?

In één woord: pionieren. In de zomer van 2019 is de nieuwe afdeling Informatiemanagement van het Servicepunt71 van start gegaan. Doel: het neerzetten van een robuuste, veilige, flexibele en efficiënte informatievoorziening voor vijf gemeenten en organisaties in de Leidse regio. De 35 medewerkers zijn energiek en enthousiast, maar ook nog bezig de weg te verkennen. Jij bent de eerste business analist die we aan boord krijgen. Er is veel te doen en we hebben echt behoefte aan jouw expertise. Bijvoorbeeld met het ontwerpen en in kaart brengen van de bestaande businessarchitectuur en de proces- en procedurestructuur. Met het analyseren van de organisatiebehoeften en het voorbereiden van verbeteringen voor organisatieprocessen. Of door advies te geven over (interne) bedrijfsprocessen en –procedures. Eigenlijk mag je je met heel veel gaan bemoeien! Het is geen functie waarbij je de gebaande paden bewandelt, maar wel één met alle ruimte voor jouw kennis en ervaring als business analist. Bij een organisatie waar nog van alles mogelijk is.

Wat vragen wij van jou?

Vakbekwaamheid, initiatief en visie! Daarmee help je ons om onze bedrijfsprocessen en informatiestromen in kaart te brengen en analyseer je de gevolgen en de impact van veranderingen. Je houdt je vakgebied goed bij en bent je bewust van gevoeligheden binnen en buiten de afdeling. Door je professionaliteit en heldere communicatie weet je jouw ideeën en oplossingen met overtuiging te ‘verkopen’. En je beschikt over:

 • Minimaal een hbo-opleiding, bijvoorbeeld informatiseringskunde.
 • 6 tot 10 jaar relevante ervaring, liefst bij een ander gemeentelijk samenwerkingsverband of andere gemeente.

Wat bieden wij jou?

Een baan middenin de dynamiek van de Leidse regio, bij een organisatie in opbouw die wil worden afgerekend op betrouwbaarheid en kwaliteit. Ons team is een mooie mix van oude en nieuwe collega’s en we zetten er echt samen de schouders onder. Er is volop ruimte voor jouw passie voor processen en goede inbreng. Je krijgt een flexibele werkplek bij het Servicepunt71, waar de sfeer informeel, optimistisch en direct is. Verder hebben we voor jou:

 • Een salaris van maximaal € 4.362,- bij een 36-urige werkweek (schaal 10).
 • Een jaarcontract met uitzicht op vaste dienst en een werkweek van 32 tot 36 uur.
 • Een klantgerichte en op resultaat gerichte, informele werksfeer.
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 25 vakantiedagen, invloed op je werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Je ontvangt naast je salaris ook nog een vrij besteedbaar budget bij ons, een Individueel Keuze Budget (IKB). Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen.
 • Je zit bij ons aan het stuur van je eigen ontwikkeling. Hou je van workshops en korte cursussen? Dan kan je kiezen uit een breed aanbod van onze “Academie71”.
 • Bij jou passende opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
 • De gelegenheid om aan het eind van de werkdag te ontspannen in één van de vele Leidse parken of in de gezellige horeca in de binnenstad (allemaal op loopafstand).

Enthousiast geworden over deze functie?

 • We zien je sollicitatie graag uiterlijk 15 december 2019 tegemoet. Let op: sollicitaties worden alleen in behandeling genomen als ze binnen komen via het online sollicitatieformulier.
 • Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Henriëtte Tans, via 06-50617804.
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met de Servicedesk HRM, via 071 - 516 7400.

Extra informatie

 • Benieuwd naar de nieuwe afdeling, wat we gaan doen en wie je nieuwe manager en collega’s worden? Op onze website vertellen we je graag meer.
 • Wij hanteren de volgende sollicitatiecode.   
 • Na de sluitingstermijn verdwijnt de vacaturetekst van de website. Wil je de tekst bewaren, dan adviseren wij om deze tijdig op te slaan.
 • Het kan zijn dat we referenties natrekken, uiteraard met jouw toestemming. Een (ontwikkel)assessment kan ook deel uit maken van de procedure.

Over Servicepunt71:

Servicepunt 71 is een moderne shared service organisatie voor de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude en Oegstgeest. Ook werkt Servicepunt71 voor het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland, waarin nog eens 13 gemeenten verenigd zijn. Voor alle dienstverlening op het gebied van HRM, Financiën, Inkoop, Facilitaire zaken, ICT, Informatiemanagement en Juridische zaken kunnen zij bij ons terecht. Ook verzorgen we de Interne Bedrijfsvoering en Control. Servicepunt71 staat voor verbinden, vernieuwen, vereenvoudigen en natuurlijk vakkennis. Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om samen, modern en slim te werken en onze partners goed te adviseren. Wil jij ook werken aan de voortdurende ontwikkeling en innovatie van de bedrijfsvoering?

Vacaturetype / functietype
Vast contract, onbepaalde tijd
Werkuren
Fulltime
Parttime
Sluitingsdatum
15-12-2019
Type
Vacature
Locatie
Servicepunt71
Contactpersoon
Henriëtte Tans
mobiel 06-50617804