Gemeente Leiden

Gemeente Leiden

Het team Grond, Vastgoed, Markt en Parkeren is op zoek naar een

Adviseur Parkeren

36 uur, max. € 4.362,- (schaal 10)

Wil jij je energie én creativiteit inzetten voor de mobiliteit in een bijzondere, historische stad? Solliciteer dan bij de gemeente Leiden!

Wat zijn je werkzaamheden als Adviseur Parkeren?

Leiden is een mooie, oude stad en indertijd (we kregen stadsrechten in 1266) niet gebouwd voor het moderne verkeer. Om de mobiliteit en bereikbaarheid te waarborgen, moeten we daarom creatief te werk gaan. Dat doet Parkeermanagement binnen het team Grond, Vastgoed en Markt. We hechten veel waarde aan duurzaamheid. Zo bouwen we bijvoorbeeld een aantal hypermoderne parkeergarages aan de rand van het centrum, maar ook fietsparkeren heeft onze warme aandacht. Als adviseur parkeren ga je aan de slag met de implementatie van de nieuwe Parkeervisie, met de nadruk op de regie rondom de (straks zes) parkeergarages. We richten de parkeerketen volledig digitaal in, wat een nieuwe, andere manier van werken met zich meebrengt. Jij bent de schakel tussen parkeermanagement en uitvoering. Met je expertise, scherpe analyses en een goed overzicht ontwikkel je efficiënte en klantgerichte parkeerproducten. Slimme (commerciële) samenwerkingen en strak contractmanagement zet je in voor een toekomstbestendig beleid. Zoek jij een functie waarin je zowel jouw kennis, als jouw creativiteit kwijt kunt? En waarbij je werkt aan de stad van morgen, met behoud van de geschiedenis? Solliciteer dan als adviseur parkeren bij de gemeente Leiden!

Wat vragen wij van jou?

Jij gebruikt je analytisch vermogen, gevoel voor politieke en maatschappelijke verhoudingen en handigheid met cijfers en spreadsheets voor het bedenken en implementeren van goede, duurzame parkeeroplossingen. Resultaat telt voor jou, maar draagvlak en acceptatie minstens net zo. En je beschikt over:

 • een afgeronde hbo-opleiding (Verkeerskunde, MER of Bedrijfskunde) of een combinatie van ervaring en vakgerichte opleidingen;
 • ruime ervaring met het vakgebied parkeren (auto en/of fiets);
 • ervaring met (commercieel) opdrachtgeverschap en contractmanagement.

Wat bieden wij jou?

Een functie waarin jouw ervaring, ideeën en creativiteit alle ruimte krijgen. Samen met je vier collega’s van Parkeermanagement (een parkeermanager, twee adviseurs en een administratief medewerker) werk je aan de bereikbaarheid van de stad vandaag én morgen en denk je mee over de vraag hoe we onze steeds meer regisserende rol kunnen invullen. Verder hebben we voor jou:

 • een aanstelling bij wijze van proef. Bij goed functioneren, wordt de aanstelling na 1 jaar omgezet in een vaste aanstelling;
 • een salaris van maximaal € 4.362,- (schaal 10) bruto per maand;
 • een klantgerichte en op resultaatgerichte, informele werksfeer;
 • je krijgt naast je salaris ook nog een vrij besteedbaar budget, een Individueel Keuze Budget (IKB). Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen;
 • je zit bij ons aan het stuur van je eigen ontwikkeling. Hou je van workshops en korte cursussen? Dan kan je kiezen uit een breed aanbod van onze “Academie71”;
 • de rechtspositie van de sector gemeenten, zoals vastgelegd in de Cao voor gemeenteambtenaren, de CAR/UWO;
 • de gelegenheid om aan het eind van de werkdag te ontspannen in één van onze vele parken of in de gezellige horeca in de binnenstad (allemaal op loopafstand).

Enthousiast geworden over deze functie?

 • We zien je sollicitatie graag uiterlijk 19 november 2019 tegemoet. Let op: sollicitaties worden alleen in behandeling genomen als ze binnen komen via het online sollicitatieformulier.
 • Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Dennis Bruin, op 06 - 114 12 096.
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met de Servicedesk HRM, via telefoonnummer 071 - 516 7400 of per mail.

Extra informatie

 • Wij hanteren de volgende sollicitatiecode.   
 • Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.
 • Mocht je meer informatie willen over Stedelijke Ontwikkeling, en de collega’s die daar werken, en je hebt de site “Leiden zoekt stadsmakers” nog niet gezien, kijk dan zeker even op onze site www.leidenzoektstadmakers.nl.

Meer over gemeente Leiden:

Leiden is een geweldige plek om te werken, te studeren, te ondernemen, te wonen en te zijn. Leiden is de Stad van Ontdekkingen, met een prachtige historische binnenstad en een rijke traditie van kennis en cultuur. 

Met hart voor de stad, zo werken wij als gemeentelijke organisatie voor Leiden. We zoeken de samenwerking met de stad, haar inwoners, ondernemers en andere partijen om nieuwe, mooie en waardevolle ideeën en initiatieven te laten ontstaan en in de praktijk te brengen. De diversiteit van de stad zien wij graag terug in ons personeelsbestand, want samen maken we van Leiden en de Leidse regio een nog geweldiger plek.

Vacaturetype / functietype
Vast contract, onbepaalde tijd
Werkuren
Fulltime
Sluitingsdatum
19-11-2019
Type
Vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Dennis Bruin
tel. 071 5164635