Gemeente Leiden

Gemeente Leiden

Leiden is een geweldige plek om te werken, te studeren, te ondernemen, te wonen en te zijn. Leiden is de Stad van Ontdekkingen, met een prachtige historische binnenstad en een rijke traditie van kennis en cultuur. De diversiteit van de stad zien wij graag terug in ons personeelsbestand.

Met hart voor de stad …. zo werken wij als gemeentelijke organisatie voor Leiden. Steeds vaker zoeken we de samenwerking met de stad, haar inwoners, ondernemers en andere partijen om nieuwe, mooie en waardevolle ideeën en initiatieven te laten ontstaan en in de praktijk te brengen. Samen maken we Leiden en de Leidse regio een nog geweldiger plek. Werken bij Leiden … iets voor jou?

De gemeente Leiden is opzoek naar een enthousiaste en creatieve stagiair voor een

Afstudeerstage: Een frisse blik op Team Stadsingenieurs

Hbo, 36 uur per week, voor ongeveer 5 maanden.

Ben jij de student Communication & Multimedia Design met een frisse blik die ons gaat helpen om jongeren warm te laten lopen voor het werken bij de Stadsingenieurs Leiden? Lees snel verder!

Wat houdt de stage in?

Leiden is een historische, grote gemeente waar wij als Stadsingenieurs zorgen voor de inrichting en realisatie van infrastructuur en de openbare ruimte. Zo zorgen we ervoor dat Leiden een prachtige stad blijft om te werken, studeren en wonen! We hebben aan jonge technici veelzijdiger werk te bieden dan de meeste andere gelijksoortige bedrijven doordat je vanaf het initiatief tot en met de realisatie betrokken bent. De resultaten zie je daarbij meteen terug in je directe werkomgeving. Verder zijn de arbeidsvoorwaarden voor starters zeer aantrekkelijk, vergeleken met de commerciële sector. Hoewel wij een interessante werkplek te bieden hebben, blijft het aantrekken van jonge technische medewerkers moeizaam en kiezen zij vaak voor andere werkplekken. Wij vermoeden een probleem met ons imago als lokale overheidsinstelling. Maar het is ook mogelijk dat jonge technici onvoldoende zicht hebben op wat het werk precies inhoudt en wat we te bieden hebben. Help jij ons bij het imago-onderzoek en het overbruggen van de mogelijke gap tussen wat we zijn en hoe de jonge technici over ons denken? En heb je op basis daarvan creatieve ideeën om het werken bij de Stadsingenieurs te promoten en jongeren enthousiast te maken om bij ons te werken?

Onze beoogde doelgroep is divers: middelbare scholieren waarbij we interesse willen wekken voor techniek, afstuderende technici en werkzoekende technici die net klaar zijn met hun opleiding. Als CMD-afstudeerstudent ben jij diegene die ons helpt met het onderzoeken hoe we ons imago mogelijk verbeteren en deze jonge technici het beste kunnen werven en met welke media we ze het beste kunnen aanspreken. Je zult dit in samenwerking doen met projectteams CMD op de Hogeschool Utrecht. Er zal worden onderzocht en gecreëerd. Aan jou als afstudeerder de mooie taak om met jouw expertise het ook te perfectioneren en testen!

Wat neem je mee?

 • Je bent een student Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht die op zoek is naar een afstudeerstage;
 • Je hebt frisse en moderne ideeën over hoe wij jongeren het beste kunnen bereiken en brengt deze ideeën graag tot leven;
 • Je wilt graag de veelzijdigheid en betrokkenheid van het werken bij de (lokale) overheid ervaren.

Meer over het team:

Bij team Stadsingenieurs werken 30 collega’s die werken aan de ontwikkeling en aanleg van de openbare ruimte binnen en buiten Leiden. Dat loopt uiteen van het voorbereiden en aanleggen van bijvoorbeeld bruggen, wegen, tunnels, waterbergingen en riolering. Maar ook bijvoorbeeld complete stadsparken en ondergrondse parkeergarages. Bij ons werk je samen in teams aan projecten. Deze teams bestaan onder andere uit projectcoördinatoren, projectmedewerkers en toezichthouders, die allemaal zeer uiteenlopend en veelzijdig werk verrichten. Bij ons is ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open. We denken en werken graag mee aan uitdagende en laatste ontwikkelingen op het technische vakgebied. Zo blijven we altijd ‘up to date’.

Werken bij stadsingenieurs is leuk en leerzaam. Onze cultuur is informeel, gezellig en er wordt hard gewerkt. Dat wordt ook beloond.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en afwisselende stage in een team van enthousiaste en slagvaardige collega's;
 • Een klantgerichte en op resultaatgerichte, informele werksfeer;
 • Gebruik van het interne opleidingsplatform Academie71;
 • Een stagevergoeding van maximaal €350,- bruto per maand.

Enthousiast geworden over deze stage?

 • We zien je sollicitatie graag tegemoet. Solliciteren kan tot en met de genoemde einddatum in de rechter kolom. Let op: sollicitaties worden alleen in behandeling genomen als ze binnen komen via het online sollicitatieformulier.
 • Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met de genoemde contactpersoon in de rechter kolom.
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met de Servicedesk HRM, via telefoonnummer (071) 516 74 00 of per mail.

Extra informatie 

 • Na de sluitingstermijn verdwijnt de vacaturetekst van de website. Wil je de tekst bewaren, dan adviseren wij om deze tijdig op te slaan.
Sluitingsdatum
03-09-2018
Type
Stage
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Misha Oosterhuis
tel. +31 71 5167292 Timo van den Berg
tel. +31 71 5167909