Gemeente Leiden

Gemeente Leiden

Leiden is een geweldige plek om te werken, te studeren, te ondernemen, te wonen en te zijn. Leiden is de Stad van Ontdekkingen, met een prachtige historische binnenstad en een rijke traditie van kennis en cultuur. De diversiteit van de stad zien wij graag terug in ons personeelsbestand.

Met hart voor de stad …. zo werken wij als gemeentelijke organisatie voor Leiden. Steeds vaker zoeken we de samenwerking met de stad, haar inwoners, ondernemers en andere partijen om nieuwe, mooie en waardevolle ideeën en initiatieven te laten ontstaan en in de praktijk te brengen. Samen maken we Leiden en de Leidse regio een nog geweldiger plek. Werken bij Leiden … iets voor jou?

Cluster Publiekszaken Handhaving en Veiligheid is op zoek naar een

Medewerker Burgerlijke Stand

36 uur, schaal 8
van 1 augustus tot en met 31 december 2018

Wat zijn de werkzaamheden?

Als medewerker Burgerlijke Stand hou je je bezig met alle Burgerlijke Stand processen. Je bent werkzaam binnen de volgende processen: geboorte, huwelijk/partnerschap, overlijden, Nederlander worden door Naturalisatie/Optie en  Migratie. Je communiceert op een gelijkwaardige manier met de burger en zoekt de mogelijkheden (binnen de wetgeving) op om de burger te kunnen helpen.

Wat neem je mee?

Je hebt kennis van IPR (internationaal privaatrecht) en nationaliteitswetgeving. Je bent voortdurend bezig om de processen waarin je werkt te verbeteren. Je pakt zaken proactief en zelfstandig op en hebt weinig sturing nodig. Je bent goed in staat om andere werkzaamheden naast het klantcontact te organiseren.

Verder vragen wij van jou het volgende:

 • HBO werk en denkniveau.
 • Relevante Burgerlijke Stand ervaring, diploma BOBZ of gelijkwaardig
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van burgerzaken Burgerlijke Stand.
 • Competenties die wij vragen van jou zijn: flexibiliteit, verantwoordelijkheid, organisatievermogen, eigenaarschap, stressbestendigheid en hostmanship.

Meer over de afdeling: 

Het Resultaat Verantwoordelijk Team (RVT) Burgerzaken houdt zich o.a. bezig met de levering van reisdocumenten, rijbewijzen, aangiften burgerlijke stand, adreswijzigingen en adresonderzoeken ten behoeve van circa 124.000 ingezetenen.  Daarnaast is het RVT verantwoordelijk voor de inschrijvingen in het Register Niet Ingezetenen (RNI); Leiden is een van 19 gemeenten van Nederland waar deze inschrijving plaatsvindt. Ook wordt onder regie van het RVT huwelijken of geregistreerd partnerschap voltrokken. Het team is volop in ontwikkeling en heeft onder andere de opgave om de komende jaren diverse producten ook digitaal aan te bieden en is gestart om meer procesgericht te gaan werken.

Wat bieden wij?

 • Een tijdelijke functie in schaal 8 (max. € 3.376,= bij een 36-urige werkweek). Binnenkort gaan wij van start om ons team opnieuw in te richten. Hierdoor kan op dit moment nog niet worden aangegeven of een verlenging mogelijk is.
 • Een uitdagende en afwisselende functie in een team van enthousiaste en slagvaardige collega's.
 • Een klantgerichte en op resultaat gerichte, informele werksfeer.
 • Je zit bij ons aan het stuur van je eigen ontwikkeling. Hou je van workshops en korte cursussen? Dan kan je kiezen uit een breed aanbod van onze “Academie71”.
 • De rechtspositie van de sector gemeenten, zoals vastgelegd in de Cao voor gemeenteambtenaren, de CAR/UWO.
 • Je krijgt naast je salaris ook nog een vrij besteedbaar budget bij ons, een Individueel Keuze Budget (IKB). Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen.

Enthousiast geworden over deze functie?

 • We zien je sollicitatie graag tegemoet. Solliciteren kan tot en met de genoemde einddatum in de rechter kolom. Let op: sollicitaties worden alleen in behandeling genomen als ze binnen komen via het online sollicitatieformulier
 • Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met de genoemde contactpersoon in de rechter kolom.
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met de Servicedesk HRM, via telefoonnummer (071) 516 74 00 of per mail.

Extra informatie

 • Wij hanteren de volgende sollicitatiecode.   
 • Na de sluitingstermijn verdwijnt de vacaturetekst van de website. Wil je de tekst bewaren, dan adviseren wij om deze tijdig op te slaan.

 

Vacaturetype / functietype
Bepaalde tijd
Werkuren
Full-time
Sluitingsdatum
22-07-2018
Type
tijdelijke vacature
Locatie
Gemeente Leiden
Contactpersoon
Anneke van den Hoek
tel. 071-5165432